وکیل شدن و کمک به حل مشکلات پروندههای قضایی مختلف، آرزوی افراد زیادی است. وکالت شغل پرپیچ و خم و هیجانانگیزی است که میزان هیجان آن نیز با توجه به حوزه تخصص وکیل متغیر است. اما بسیاری از افرادی که در ابتدای مسیر وکالت هستند این دغدغه و سوال همیشگی را دارند که چگونه وکیل حرفه ای شویم؟ وکیل شدن چه شرایط و قواعدی دارد. ما در این مقاله به همه سوالات شما در مورد وکیل شدن خواهیم پرداخت.
به منظور این که به یک وکیل حرفهای تبدیل شد، باید هم دانش نظری و هم دانش عملی خود را ارتقا داد. یعنی هم باید مباحث نظری و تئوری دانشگاهی را به خوبی فرا گرفت و هم تجربه عملی کافی را به دست آورد. اما این موارد تنها جزئی از موارد کاربردی برای تبدیل شدن به یک وکیل حرفهای هستند. زیرا تبدیل شدن به یک وکیل حرفهای، الزامات دیگری نیز دارد. وکیل شدن مسئولیت زیادی دارد و موکل باید بتواند از موکل خود دفاع کند و انتظارات آن را برطرف نماید.
قبل از پرداختن به این سوال که چگونه وکیل حرفهای شویم، بهتر است که ابتدا به صورت کلی با وکیل، شغل وکالت و نحوه وکیل شدن آشنایی پیدا کرد. شرایط عمومی وکالت به این صورت است که، شخصی که با گذراندن دروس حقوقی به همه امور حقوقی مسلط شده و با گذراندن آزمون وکالت و تایید صلاحیت در این زمینه، توانایی دفاع از موکل خود را خواهد داشت.
در واقع درصورتی که شخصی به مشکلی بر بخورد که برطرف کردن آن با طی کردن مراحل قانونی و انجام اقدامات لازم در مراجع قضایی صورت گیرد، میتواند برای رسیدگی و حل مشکل به وجود آمده از وکیل کمک بگیرد. در واقع با عقد وکالتی که مطابق با قانون مدنی بین وکیل و موکل تنظیم میشود، وکیل به نیابت از موکل خود به همه اموری که به آن اختیار داده شده است رسیدگی میکند.
اینکه برای وکیل شدن از کجا شروع کنیم میتوان در رشته علوم انسانی تحصیل کرد و بعد از کنکور در صورتی که رتبه مناسب باشد، رشته حقوق را انتخاب کرد. البته با تحصیل در رشتههای فقه و مبانی فقه نیز میتوان وکیل شد. اما اکنون که امکان شرکت در کنکور همه رشتهها وجود دارد نیز میتوان در صورتی که رشته دبیرستان انسانی نباشد نیز دفترچه کنکور انسانی را دریافت کرد و با شرکت در کنکور این رشته و کسب رتبه لازم، رشته وکالت را انتخاب کرد. اما روش دیگری که برای تحصیل در رشته وکالت وجود دارد، داشتن تحصیلات حوزوی و گذراندن دروس فقهی است. افرادی که در این رشتهها تحصیل میکنند، دروسی مانند، حقوق کیفری، حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی و غیره را سپری خواهند نمود.
وکیل شدن شرایط خاص خود را دارد و افرادی که متقاضی ورود به رشته وکالت هستند باید خود را برای رقابت سختی که بین متقاضیان رشته وکالت است آماده کنند. زیرا وکالت رشته پرطرفدار و پر متقاضی است و افراد زیادی برای تحصیل در رشتههای وکالت به خصوص رشته حقوق ثبتنام میکنند. برای وکیل شدن باید ابتدا از شرایط آن اطلاع داشت زیرا در صورتی که شرایط تعیینشده برای وکیل شدن فراهم نباشد، نمیتوان برای وکیل شدن اقدام کرد. در ادامه مهمترین شرایط وکیل شدن بیان شده است.
برای اینکه یک زن بتواند وکیل شود، باید مراحل و شرایط خاصی را طی کند. در مرحلهی اول، داشتن مدرک کارشناسی در رشته حقوق یا فقه و مبانی حقوق الزامی است. پس از آن، شرکت در آزمون وکالت و قبولی در آن، گذراندن دوره کارآموزی و در نهایت، اخذ پروانه وکالت از جمله مراحل اصلی این مسیر هستند. علاوه بر تحصیلات و آزمونها، داشتن اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی، نداشتن سوءپیشینه کیفری و التزام عملی به احکام دین اسلام نیز از جمله شرایط عمومی برای وکیل شدن در ایران است. به عبارت دیگر، شرایط وکیل شدن زنان در ایران همچون مردان برای وکیل شدن باید از نظر علمی و اخلاقی شرایط لازم را دارا باشند.
در پاسخ به سوال چگونه وکیل حرفه ای شویم؟ باید گفت: همانطور که گفته شد وکیل هم میتواند وکیل عمومی باشد و یا وکیل تخصصی. وکیل عمومی در حل همه مسائل حقوقی دخالت میکند اما وکیل تخصصی، فعالیت خود را تنها به یک زمینه اختصاص میدهد و به پروندههای موضوع خاصی رسیدگی میکند. برای پاسخ به این سوال که چگونه میتوان وکیل حرفهای شد، باید ابتدا نوع وکالت خود را مشخص کرد. زیرا مسیری که وکیل عمومی باید برای حرفهای شدن طی کند با مسیری که وکیل تخصصی باید طی نماید متفاوت است.
اما بهتر است بدانید که وکلایی که در یک زمینه خاص تخصص دارند از موقعیت شغلی و درآمدی بهتری برخوردار خواهند شد. در واقع میتوان گفت که وکیل تخصصی مزایای بیشتری نسبت به وکیل عمومی دارد. بسیاری از افرادی که به وکیل نیاز دارند نیز برای رسیدگی به مسائل تخصصی خود و حل بهتر هر مسئله به سراغ وکلای تخصصی خواهند رفت. در هر صورت ما در ادامه هم به نحوه تبدیل شدن به وکیل عمومی حرفهای و هم به نحوه وکیل تخصصی حرفهای شدن خواهیم پرداخت.
برای تبدیل شدن به یک وکیل عمومی حرفهای و کاربلد باید اقدامات زیر را انجام داد:
برای تبدیل شدن به وکیل عمومی حرفهای و متبحر، بهتر است مطالعات خود را فقط به حوزه دعاوی عمومی منحصر کرد.
نوشتن مقالات مربوط به وکالت عمومی میتواند در تبدیل شدن به یک وکیل عمومی حرفهای کمک کننده باشد.
بهتر است که فعالیت خود را به پروندههای عمومی محدود کرد و این نوع پروندهها را قبول کرد و از پذیرش و رسیدگی به پروندههای تخصصی اجتناب نمود.
تسلط کافی به همه دروس کاربردی مقطع کارشناسی مانند آیین دادرسی، مدنی، آیین دادرسی کیفری، جزا و غیره
مطالعه مداوم و پیوسته کتابها و مقالاتی که در مورد مسائل مربوط به وکالت عمومی است و تسلط به همه مباحث و علوم این زمینه
فعالیت در فضای مجازی به عنوان وکیل عمومی
افرادی که حوزه تخصصی وکالت را انتخاب میکنند نیز لازم است برای این که تبدیل به یک وکیل تخصصی حرفهای شوند، باید و نبایدهایی را رعایت کنند که در ادامه به آنها پرداختهایم.
انتخاب یک موضوع و حوزه خاصی که به آن علاقه داشته و قصد وکیل تخصصی شدن در آن زمینه وجود دارد.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و گرایش مورد نظر و تسلط به همه دروس حقوقی این مقطع
مطالعه کتابها و مقالاتی که در رابطه با حوزه و تخصص مورد نظر است.
نوشتن مقالات تخصصی در رابطه با حوزهای که در آن فعالیت میشود.
معرفی خود در فضای مجازی و دنیای واقعی به عنوان یک وکیل متخصص
مطالعه کتابها و قوانین جدید مربوط به زمینه فعالیت خود
پذیرش رسیدگی به پروندههای تخصصی مربوط به حوزه فعالیت و عدم پذیرش رسیدگی به سایر موضوعات
عدم تحقیق و مطالعه در مورد سایر موضوعات حقوقی و تمرکز کامل بر روی تسلط به همه مباحث حوزه فعالیت انتخابی
یکی دیگر از راه های پاسخ به سولب چگونه وکیل حرفه ای شویم؟ توجه به تخصص است. تخصص در یک حوزه خاص، گامی بلند در مسیر حرفهای شدن وکالت است. با تمرکز بر یک موضوع مشخص، نه تنها دانش عمیقتری کسب میکنید، بلکه به عنوان یک متخصص در آن حوزه شناخته میشوید. تخصص، به شما این امکان را میدهد تا با پیچ و خمهای قانونی آن حوزه به طور کامل آشنا شده و راهکارهای دقیق و موثری برای موکلان خود ارائه دهید. علاوه بر این، تخصص باعث افزایش اعتماد موکلان و همکاران شده و به شما برتری رقابتی در بازار کار میبخشد. در دنیای حقوق که هر روز با قوانین و مقررات جدیدی روبرو است، تخصص، تنها راه برای حفظ جایگاه حرفهای و ارائه خدمات ایدهآل به موکلان است.
انتخاب تخصص در وکالت، یکی از مهمترین تصمیماتی است که یک وکیل جوان یا حتی با تجربه باید بگیرد. هر تخصصی، چالشها، فرصتها و جذابیتهای خاص خود را دارد. بنابراین، پاسخ به این سوال که “کدام تخصص وکالتی بهتر است؟” بسیار نسبی است و به عوامل مختلفی که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم بستگی دارد:
وکالت یکی از بهترین رشتهها و مشاغل است که محبوبیت و طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد. وکیل کسی است که به حل و برطرف شدن مشکلات و دعاوی مختلف کمک کرده و از جانب موکل خود اقدامات لازم را انجام میدهند.
برای تبدیل شدن به وکیل باید در یکی از رشتههای حقوق، فقه، مبانی فقه تحصیل کرد و یا تحصیلات حوزوی داشت. برای وکیل شدن باید از شرایطی مانند حداقل سن 24 سال و حداکثر سن 40 تا 50 سال برخوردار بود، به احکام و قوانین جمهوری اسلامی پایبند بود و سابقه کیفری یا اعتیاد نداشت. وکلا هم میتوانند وکیل عمومی شوند و هم میتوانند وکیل تخصصی شوند.
وکیل تخصصی فقط در یک حوزه فعالیت میکند اما وکیل عمومی به مسائل و موضوعات حقوقی مختلف رسیدگی میکند. چگونه وکیل حرفه ای شویم؟ باید ابتدا مشخص کرد که قصد فعالیت به عنوان وکیل عمومی وجود دارد یا وکیل تخصصی.
به صورت کلی معطوف و متمرکز کردن مطالعات و تحقیقات و فعالیت خود با توجه به نوع وکالت، مهمترین مسئله تبدیل شدن به وکیل حرفهای است که ما در این مقاله به صورت کامل به این موضوع پرداختیم. وکیل میتواند به صورت انفرادی و جداگانه فعالیت نماید و یا در مجموعههای حقوقی مشغول به کار شود. مجموعه حقوقی معید نیز یکی از بهترین مجموعههای حقوقی است که وکلای تخصصی زیادی در این مجموعه فعالیت دارند. مجموعه حقوقی معید متشکل از بهترین وکیل تهران و ایران است. در این مجموعه عالیترین وکیل پایه یک دادگستری در زمینه امور مختلف حقوقی از جمله وکیل شرکت، وکیل مالیاتی، امور خانواده، املاک و امور ثبتی و حوزههای دیگر حقوقی در حال همکاری و کمک به تمامی ایرانیان داخل و خارج از کشور هستند.
1- وکیل چه کسی است؟
وکیل کسی است که با تحصیل در رشته وکالت به همه امور و قوانین حقوقی تسلط پیدا کرده است و از جانب موکل خود، به پروندههای قضایی و دعاوی مختلف رسیدگی میکند.
2- چگونه وکیل حرفه ای شویم؟
برای تبدیل شدن به یک وکیل حرفهای، باید ابتدا نوع وکالت خود یعنی عمومی یا تخصصی بودن آن را انتخاب کرد و سپس دانش، معلومات و مطالعات و تجربیات خود را با توجه به نوع وکالت انجام داد.
3- از چه روشهایی میتوان وکیل شد؟
روشهایی که برای وکیل شدن وجود دارد عبارتند از، تحصیل در رشته حقوق، فقه و مبانی حقوق یا داشتن تحصیلات و حوزوی و برخورداری از برخی شرایط.
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران
...هیچ نظری ثبت نشده