contact

ویزای کاری چیست؟

دپارتمان مهاجرتی

سوالات مطرح شده
1
ویزای کاری چیست؟

همه افراد به دنبال کسب درآمد بیشتر و برخورداری از مزایای کاری بیشتر و بهتر، تلاش زیادی می‌کنند. یکی از روش‌هایی که طرفداران زیادی پیدا کرده است، مهاجرت کاری به سایر کشورها است. اما لازمه مهاجرت کاری به سایر کشورها، ابتدا اخذ ویزای کاری است. ما در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که ویزای کاری چیست و چه شرایطی برای دریافت آن وجود دارد.

ویزای کاری در واقع اجازه نامه‌ای برای مهاجرت کردن به سایر کشورها و کار کردن در کشور موردنظر است. در صورتی که ویزای کاری دریافت نشود، نمی‌توان برای کار کردن به کشورهای خارجی وارد شد.

بسیاری از کشورها در زمینه‌های مختلف به نیروی متخصص و ماهر نیاز دارند و به همین ترتیب کمبود نیروی انسانی خود را به واسطه متقاضیان مهاجرت که قصد کار کردن در آن کشور دارند تامین می‌کنند. بنابراین شرایط و الزاماتی که برای مهاجرت کاری به کشورهای مختلف وجود دارد متفاوت است. همچنین نوع ویزای کاری و شغل مورد نظر نیز شرایط خاص خود را دارند.

قبل از انجام هر اقدامی برای اخذ ویزای کاری، ابتدا بهتر است که از شرایط اخذ ویزا آگاهی پیدا کرد که ما در ادامه به آن خواهیم پرداخت. زیر دریافت ویزای کاری به طی کردن مراحل و فرایند خاصی نیاز دارد. همچنین به منظور دریافت راحت‌تر و سربع‌تر ویزای کاری، می‌توان از وکیل مهاجرت در تهران کمک گرفت. وکلای مهاجرت مجموعه حقوقی معید، از بهترین وکلا هستند که می‌توان ویزای کاری را به راحتی و بت سرعت بیشتر به واسطه آن‌ها اخذ کرد.

2
شرایط اخذ ویزای کاری

هر کدام از کشورها، شرایطی بخصوصی را برای اجازه ورود خارجیان به کشور خود برای کار تعیین کرده‌اند. از این رو شرایطی که برای اخذ ویزای کاری کشورهای مختلف وجود دارد، متفاوت است. بنابراین برای اخذ ویزای کاری، باید ابتدا کشور مقصد انتخاب شود و سپس با توجه به شرایطی که تعیین شده است، اقدامات لازم را انجام داد.

با وجود اختصاصی بودن شرایط اخذ ویزای کاری هر کدام از کشورها، اما شرایطی عمومی و مشترک نیز وجود دارد که برای اخذ ویزای کاری اکثر کشورها باید مهیا شود. در ادامه به برخی از مهم‌ترین این شرایط و بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

2-1 دریافت پیشنهاد کاری

روش‌های مختلفی برای دریافت ویزای کاری وجود دارد که یکی از متداول‌ترین این روش‌ها، دریافت پیشنهاد کاری یا جاب آفر است. دریافت پیشنهاد کاری از سازمان، موسسه یا کارفرمای خارجی که قصد کار کردن برای آن وجود دارد، صورت می‌گیرد.

بنابراین یکی از شرایط اصلی اخذ ویزای کاری، دریافت پیشنهاد کاری است. برای دریافت پیشنهاد کاری از کارفرمایان کشور مقصد، باید ابتدا نیازمندی آن‌ها به نیروی متخصص اثبات شود. یعنی آگهی نیاز به نیروی انسانی باید به مدت 3 ماه در کشور مقصد صادر شود و در صورتی که در این مدت نیروی انسانی مناسبی از تبعه آن کشور پیدا نشد، می‌توان از بین نیروهای خارجی متقاضی کار، فرد موردنظر را استخدام کرد.

2-2 تسلط به زبان کشور مقصد

از دیگر شروط اخذ ویزای کاری، تسلط به زبان کشوری است که قصد مهاجرت به آن وجود دارد. بنابراین مدارک و اسناد معتبری که مبنی بر تسلط به زبان است باید صادر شود.‌ همچنین با توجه به کشور و شغل مورد نظر، نمره‌ای که برای مدرک زبان لازم است نیز متفاوت هستند.

2-3 سلامت جسمی و روحی

همه کشورها نیرویی را استخدام می‌کنند که از سلامت جسمی و روحی برخوردار بوده و از توانایی کار کردن برخوردار باشد. در این راستا معاینات و آزمایش‌های مختلفی از متقاضی گرفته می‌شود.‌

2-4 عدم سوء پیشینه

عدم سوء پیشینه و سابقه کیفری یکی دیگر از شروط مهاجرت کاری و اخذ ویزای کاری است. این موضوع باید به اثبات برسد و فرد متقاضی نباید طی 10 سال گذشته هیچگونه جرم و جنایتی مرتکب شده باشد.

2-5 سابقه کاری مرتبط

با توجه به شغلی که برای آن نسبت به اخذ ویزا درخواست داده می‌شود باید سابقه کاری وجود داشته باشد‌. میزان سابقه کاری مرتبط با شغل مورد نظر با توجه به کشور مقصد متفاوت است. در هر صورت باید داشتن سابقه کاری به اثبات برسد و فرد متقاضی از تخصص و مهارت لازم برخوردار باشد.

3
روش‌های مختلف دریافت ویزای کاری

سه روش مختلف برای دریافت ویزای کاری وجود دارد که هر شخص می‌تواند با توجه به شرایط خود روش راحت‌تر را انتخاب کند. هر کدام از روش‌های دریافت ویزای کاری شرایط خاص خود را دارند که در ادامه به معرفی و بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

3-1 اخذ ویزای کاری به روش جاب سیکر (Job Seeker)

در این روش به شخصی که متقاضی کار کردن در خارج است، مهلت 6 ماهه داده می‌شود. یعنی اعتبار ویزا 6 ماهه است. یعنی متقاضی باید بتوانند در این مدت 6 ماهه که ساکن کشور مورد نظر است شغل مناسب خود را پیدا کند. در این روش همه هزینه‌ از جمله هزینه اخذ ویزا هزینه‌های زندگی در این مدت 6 ماهه بر عهده خود شخص است. در صورتی که شخص بتواند در مدت 6 ماهه شغل مناسب با شرایط خود را پیدا کند، می‌تواند ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهد و در کشور موردنظر مشغول به کار شود. اما در صورتی که شخص در مدت 6 ماهه نتوانند شغل مناسب را پیدا کند، باید به کشور خود برگردد زیرا این نوع ویزا قابل تمدید نیست. ویزای جاب سیکر برای کشور آلمان طرفداران زیادی دارد اما ریسک این روش اخذ ویزا بالا است.

3-2 اخذ ویزای کاری به روش اسکیل ورکر Skilled) Worker)

یکی دیگر از روش‌های اخذ ویزای کار، روش اسکیل ورکر است. در این روش باتوجه به شرایطی که متقاضیان کار دارند، امتیاز داده می‌شود. این روش زیر نظر دولت و کارفرمایان اداره شده و بیشتر برای کشور کانادا استفاده می‌شود. بنابراین متقاضیان باتوجه به مهارت و رزومه‌ای که دارند، مورد سنجش قرار گرفته و به آن‌ها امتیاز داده می‌شود. هر چه امتیاز متقاضی بیشتر باشد، شانس دریافت پیشنهاد کاری نیز افزایش پیدا خواهد کرد. در واقع در این روش اخذ ویزای کاری، رقابت حاکم است و افرادی موفق می‌شوند که شرایط بهتری داشته باشند.

3-3 اخذ ویزای کاری به روش جاب آفر (Job Offer)

بهترین و پرطرفدارترین روش‌های اخذ ویزای کاری، ویزای جاب آفر است زیرا این روش ریسک کمتری دارد و مطمئن‌تر است. در این روش می‌توان موقعیت‌های شغلی کشور مقصد را بررسی کرد و رزومه و اطلاعات خود را برای موقعیت‌های مناسب ارسال کرد. در صورت موافق بودن با همه شرایط و قوانین موقعیت شغلی موردنظر، می‌توان قراردادی را با کارفرما تنظیم نمود و سپس به واسطه تاییدیه پیشنهاد کاری، می‌توان ویزای کاری را دریافت و به کشور مورد نظر مهاجرت کرد.

4
مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری

همه افرادی که قصد مهاجرت کاری به سایر کشورها را دارند، ملزم به تهیه مدارکی برای اخذ ویزای کاری هستند. در واقع به واسطه مدارکی که تحویل داده می‌شود، شرایط متقاضی بررسی می‌شود و در صورت تایید و برخورداری از همه شرایط، ویزای کاری برای متقاضی صادر می‌شود. البته مدارک لازم برای دریافت ویزای کاری مشاغل کشورهای مختلف متفاوت است. در ادامه به مهم‌ترین مدارکی که برای اخذ ویزای کاری باید در اختیار داشت خواهیم پرداخت.

  • مدارک شناسایی و هویتی
  • مدارک تحصیلی
  • مدارک زبان معتبر با حداقل نمره لازم با توجه به شغل و کشور مورد نظر
  • مدارک مربوط به تجربه و سابقه کاری
  • دعوتنامه مربوط به کارفرما و کشور مورد نظر
  • مدارک مربوط به اثبات تمکن مالی برای زندگی در کشور مقصد
  • بیمه نامه معتبر
  • ترجمه رسمی همه مدارک
  • عکس پرسنلی
  • مدارک مربوط به اسکان و اقامت در کشور مقصد مانند اجاره‌نامه

5
نتیجه‌گیری

بسیاری از افراد برای کسب درآمد و موقعیت شغلی بهتر، تصمیم به مهاجرت کاری به سایر کشورها را دارند. برای مهاجرت کاری به سایر کشورها، باید ابتدا اقدام به اخذ ویزای کاری کرد. شرایطی که برای اخذ ویزای کاری وجود دارد، باتوجه به شغل و کشور موردنظر متفاوت است. اما شرایطی عمومی و مشترک در همه کشورها وجود دارد که عبارتنداز، تسلط به زبان کشور مقصد، دریافت پیشنهاد کاری، سلامت جسمی و روحی، عدم سوء پیشینه، سابقه کاری مرتبط و غیره.

به منظور اخذ ویزای کاری نیز 3 روش‌ مختلفی جاب سیکر، اسکیل ورکر و جاب آفر وجود دارد. در روش جاب سیکر به متقاضی مهاجرت کاری، یک ویزای موقت 6 ماهه اعطا می‌شود که شخص باید بتواند در این مدت شغل مناسب خود را پیدا کند در روش اسکیل ورکر نیز متقاضیان باتوجه به امتیازاتی که دریافت می‌کنند پذیرفته می‌شوند. دریافت ویزای کاری به روش جاب آفر نیز به این صورت است که متقاضی باید بتواند از کارفرمایان و یا شرکت‌ها و موسسات کشور موردنظر خود پیشنهاد کاری دریافت کند.

به منظور انتخاب هر یک از روش‌های اخذ ویزای کاری بهتر است که از وکیل مهاجرت درشمال تهران کمک گرفت. زیرا وکیل مهاجرت به شرایط اخذ ویزای کاری برای مشاغل و کشورهای گوناگون آگاه است. مجموعه حقوقی معید نیز از بهترین وکلای مهاجرت تشکیل شده است که می‌توان بهترین خدمات و مشاوره در زمینه امور مهاجرتی را از وکلای مجموعه حقوقی معید دریافت کرد.

سوالات متداول

1- ویزای کاری چیست؟

ویزای کاری، گواهی یا سندی است که به موجب آن اجازه کار کردن در کشور موردنظر و مهاجرت به آن وجود دارد.

2- چه روش‌هایی برای اخذ ویزای کاری وجود دارد؟

اخذ ویزای کاری به 3 روش جاب سیکر، اسکیل ورکر و جاب آفر وجود دارد.

3- چه شرایطی برای اخذ ویزای کاری وجود دارد؟

برخی از شرایط اخذ ویزای کاری عبارتنداز، سابقه کاری، تسلط به زبان کشور مقصد، دریافت پیشنهاد کاری، سلامت جسمی و روحی، عدم سوء‌پیشینه و غیره.

نظرات درباره مقاله ویزای کاری چیست؟

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

مزایا و معایب مهاجرت به فرانسه (آیا کشور خوبی برای مهاجرت است)

14 تیر 1402

وکیل مهاجرت به اروپا | مسلط به قوانین مهاجرتی اروپا (مشاوره آنلاین)

17 تیر 1402

ویزا چیست؟ | انواع ویزای مهاجرتی

02 اردیبهشت 1402

وکیل مهاجرت در تهران | "تعیین مدت زمان پروسه گرفتن ویزا"

25 اسفند 1401

شرایط مهاجرت تحصیلی

08 خرداد 1402

فرانسه برای زندگی بهتر است یا آلمان| مزایا و معایب 2 کشور

26 تیر 1402