contact
shape

قوانین

shape

نیروهای مسلح - قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران - ‌فصل دهم - تطبیق (مواد 180 تا 197)

‌ماده 180 - کلیه درجه‌داران کادر ثابت موجود طبق جدول پیوست شماره 1 به شرح زیر تطبیق می‌گردند: ‌الف - گروهبان‌سوم‌ها پس از سه سال توقف در درجه گروهبان‌سومی به درجه گروهبان‌دومی نائل می‌گردند. ب - از درجه گروهبان‌دومی تا استواریکمی با درجه فعلی به خدمت خود ادامه می‌دهند. ج - ستوان‌یاران با رعایت مفاد ماده 132 این قانون به درجه ستوان‌سومی، ستوان‌یاردوم‌ها و ستوان‌یاریکم‌ها به شرط داشتن مدرک تحصیلی پایان‌دوره راهنمایی به ترتیب به درجات ستوان‌دومی و ستوان‌یکمی نائل می‌گردند. ‌ستوان‌یاریکم‌هایی که بیش از چهار سال سابقه خدمت در درجه ستوان‌یاریکمی دارند با احراز یکی از شرایط زیر به درجه سروانی نائل و سابقه خدمت‌مازاد بر چهار سال در درجه اخیر منظور خواهد شد: 1 - داشتن مدرک تحصیلی پایان دوره دبیرستان. 2 - داشتن مدرک تحصیلی پایان دوره راهنمایی یا دوم متوسطه و حداقل چهار سال سابقه آموزش نظامی و تخصصی با احتساب آموزشگاه‌گروهبانی. 3 - داشتن مدرک تحصیلی پایان دوره راهنمایی یا دوم متوسط و سطح مهارت فنی (9). ‌تبصره 1 - چنانچه مدت خدمت این قبیل پرسنل از 25 سال کمتر باشد قبل از نیل به درجه سروانی بایستی آموزش‌های مذکور در مواد 46 و 47‌این قانون را طی نمایند. ‌تبصره 2 - کلیه پرسنل مشمول این بند در صورت ارائه دیپلم از تاریخ اخذ آن به ازاء هر سال از یک ماه ارشدیت برخوردار خواهند شد. ‌تبصره 3 - سنوات خدمتی مازاد بر چهار سال توقف در درجه استواریکمی ستوان‌یاران موضوع این بند قبل از تطبیق به سنوات درجه ستوان‌یاری‌آنان اضافه و سپس تطبیق می‌شوند. ‌د - درجه‌دارانی که بر اساس مدرک تحصیلی حداقل چهارم متوسط استخدام و یا حداقل دو سال آموزش در ارتش به درجه استواری یا ستوان‌یاری‌نائل شده‌اند (‌ستوان‌یاران خلبان هوانیروز و استخدام‌های مشابه) از بند ج این ماده مستثنی بوده و طبق جدول پیوست شماره 2 به شرح زیر تطبیق‌می‌شوند: 1 - درجه‌دارانی که جمعاً پنج سال سابقه خدمت استواری و ستوان‌یاری دارند به درجه ستوان‌سومی نائل می‌گردند. 2 - درجه‌دارانی که جمعاً ده سال سابقه خدمت استواری و ستوان‌یاری دارند به درجه ستوان‌دومی نائل می‌گردند. 3 - درجه‌دارانی که جمعاً پانزده سال سابقه خدمت استواری و ستوان‌یاری دارند به درجه ستوان‌یکمی نائل می‌گردند. 4 - درجه‌دارانی که جمعاً بیست سال سابقه خدمت استواری و ستوان‌یاری دارند به درجه سروانی نائل می‌گردند. 5 - درجه‌دارانی که جمعاً بیست و پنج سال سابقه خدمت استواری و ستوان‌یاری دارند به شرط داشتن مدرک تحصیلی پایان دوره دبیرستان و طی‌دوره آموزش مناسب به تشخیص نیرو یا سازمان مربوط، به درجه سرگردی نائل می‌گردند. ه - درجه‌دارانی که بر اساس مدرک پایان دوره دبیرستان استخدام و یک تا دو سال آموزش را در ارتش طی نموده‌اند طبق جدول پیوست شماره 3‌به شرح زیر تطبیق می‌شوند: 1 - درجه‌دارانی که سه سال سابقه خدمت استواری دارند به درجه ستوان‌سومی نائل می‌گردند. 2 - درجه‌دارانی که جمعاً هشت سال سابقه خدمت استواری یا ستوان‌یاری دارند به درجه ستوان‌دومی نائل می‌گردند. 3 - درجه‌دارانی که جمعاً سیزده سال سابقه خدمت استواری یا ستوان‌یاری دارند به درجه ستوان‌یکمی نائل می‌گردند. 4 - درجه‌دارانی که جمعاً هیجده سال سابقه خدمت استواری یا ستوان‌یاری دارند به درجه سروانی نائل می‌گردند. 5 - درجه‌دارانی که جمعاً بیست و سه سال سابقه خدمت استواری یا ستوان‌یاری دارند به درجه سرگردی نائل می‌گردند.

‌ماده 181 - همافران بر اساس سوابق خدمتی طبق جدول پیوست شماره 4 به شرح زیر تطبیق می‌گردند: ‌الف - کلیه همافرسوم‌ها به درجه ستوان‌سومی نائل می‌گردند. ب - کلیه همافرانی که چهار سال سابقه خدمت همافری دارند به درجه ستوان‌دومی نائل می‌گردند. ج - کلیه همافرانی که هشت سال سابقه خدمت همافری دارند به درجه ستوان‌یکمی نائل می‌گردند. ‌د - کلیه همافرانی که سیزده سال سابقه خدمت همافری دارند به درجه سروانی نائل می‌گردند. ه - کلیه همافرانی که نوزده سال سابقه خدمت همافری دارند به درجه سرگردی نائل می‌گردند. ‌و - کلیه همافرانی که بیست و شش سال سابقه خدمت همافری دارند به درجه سرهنگ‌دومی نائل می‌گردند. ‌تبصره - همافران می‌توانند با تقاضای شخصی و موافقت سازمان مربوط برابر مقررات این قانون مانند کارمندان دیپلمه که در بدو خدمت دو سال‌آموزش دیده‌اند با احتساب سنوات خدمتی به کارمند تبدیل شوند.

‌ماده 182 - کلیه افسران موجود ارتش با درجه فعلی طبق جدول پیوست شماره 5 تطبیق می‌گردند. ‌تبصره - سرهنگ‌هایی که دوره دانشکده افسری را گذرانده یا دارای مدرک لیسانس مورد نیاز و قابل قبول ارتش می‌باشند با داشتن 5 سال سابقه‌خدمت در درجه سرهنگی به درجه سرتیپ‌دومی نائل خواهند شد. چنانچه این قبیل پرسنل دوره فرماندهی و ستاد را طی کرده و یا دارای مدرک فوق‌لیسانس مورد نیاز و قابل قبول ارتش باشند با داشتن چهار سال سابقه خدمت در درجه سرهنگی به درجه سرتیپ‌دومی نائل می‌گردند.

‌ماده 183 - تا انجام تجدید نظر اساسی در جدول سازمان (‌مذکور در مواد 42 و 81 این قانون) به منظور اجرای این قانون مشاغل موجود‌ستوان‌یاری و همافری در جداول سازمان به مشاغل افسری متناسب تبدل می‌شود. ‌تبصره 1 - همافران و درجه‌دارانی که قبل از اجرای این قانون به افسری و کارمندی تغییر وضعیت داده و از تخصص‌های خود منفک گردیده‌اند‌سازمان در صورت نیاز به تخصص قبلی آنها می‌تواند از ایشان در زمینه تخصص قبلی استفاده نماید. ‌تبصره 2 - پرسنل کارمند مذکور در تبصره 1 با تقاضای شخصی و تصویب نیرو یا سازمان مربوط به وضعیت نظامی قبلی اعاده و با احتساب مدت‌خدمت کارمندی برابر مقررات این قانون تطبیق خواهند شد.

‌ماده 184 - در مواردی که به موجب اساسنامه‌های مربوط طول هر یک از دوره‌ها مراکز آموزشی بدو خدمت بیش از حداقل زمان تعیین شده در این‌قانون برای دوره‌های مشابه، ادامه یافته باشد پرسنل مربوطه در ازاء هر شش ماه مازاد طول دوره از یک سال ارشدیت برخوردار می‌گردند.

‌ماده 185 - کارمندان طبقات سه‌گانه موجود به شرح زیر تطبیق می‌گردند: ‌الف - کارمندانی که دارای سواد حدود ابتدایی می‌باشند. اولین رتبه آنان یک بوده و به ازاء هر چهار سال سابقه خدمت یک واحد به رتبه آنان‌افزوده می‌گردد. ب - اولین رتبه کارمندانی که دارای مدرک تحصیلی پایان دوره ابتدایی و یا بالاتر می‌باشند بر اساس ماده 73 این قانون محاسبه و به ازای هر چهار‌سال سابقه خدمت یک رتبه به آنان افزوده می‌گردد.

‌ماده 186 - اولین رتبه کارمندان فنی بر اساس طبقه آنان به شرح زیر بوده و به ازاء هر چهار سال سابقه خدمت نیز یک رتبه به آنان اضافه می‌گردد: ‌الف - طبقه یکم رتبه 9 ب - طبقه دوم رتبه 7 ج - طبقه سوم رتبه 5 ‌د - طبقه چهارم رتبه 3 ه - طبقه پنجم رتبه 1 ‌تبصره - کارمندان فنی به شرط داشتن مدرک تحصیلی پایان دوره راهنمایی چهار سال و پایان دوره دبیرستان 6 سال ارشدیت خواهند گرفت و‌کارمندان فنی طبقه 5 در صورت داشتن مدرک تحصیلی پایان دوره ابتدایی یک سال ارشدیت خواهند گرفت.

‌ماده 187 - پرسنلی که سابقه خدمت در وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت داشته و سوابق خدمتی آنان به ارتش منتقل شده است‌چنانچه سابقه خدمتی مذکور در رابطه با شغل آنان در ارتش باشد جزء سنوات خدمتی و ترفیعات محسوب خواهد شد و در غیر این صورت فقط در‌سنوات خدمت به حساب می‌آید. مفاد این ماده شامل پرسنلی که پس از تصویب این قانون استخدام می‌شوند نیز می‌باشد.

‌ماده 188 - پرسنلی که قبل از اجرای این قانون به هر علت تغییر طبقه یا وضعیت خدمتی داده‌اند ملاک تطبیق آنان آخرین وضعیت با احتساب‌سنوات خدمت در وضعیت اخیر بوده و به ازاء سال‌های خدمت قبلی به شرح زیر از ارشدیت برخوردار می‌شوند: ‌الف - هر سال خدمت همافری یا کارمندی از دیپلم به بالا و درجه‌داری که بر اساس دیپلم استخدام شده باشند 8 ماه ارشدیت. ب - هر سال خدمت ستوان‌یاری 6 ماه ارشدیت. ج - هر سال خدمت گروهبانی و استواری و کارمندی پائین‌تر از دیپلم و یا طبقه مادون، 4 ماه ارشدیت. ‌تبصره - پرسنلی که به هر علت تغییر وضعیت داده‌اند پس از تطبیق نبایستی پایین‌تر از حالتی که بدون تغییر وضعیت به آن می‌رسیدند قرار گیرند.

‌ماده 189 - پرسنل پیمانی موجود که پس از انقضای مدت تعهد به علت نیاز سازمان به خدمت خود ادامه داده‌اند در صورت تمایل شخصی و نیاز‌سازمان بایستی برابر مقررات این قانون با احتساب کلیه سنوات خدمتی بر حسب مورد با یکی از وضعیت‌های مربوط به کادر ثابت تطبیق گردند و در‌غیر این صورت به خدمت خاتمه داده می‌شود.

‌ماده 190 - تشویقات و تنبیهات پرسنل که در ترفیع آنان مؤثر بوده همچنین عقب‌افتادگی‌های ناشی از عدم صلاحیت و کارایی پرسنل برای نیل به‌درجه بالاتر و مردودیت در دوره‌های آموزشی، در موقع تطبیق به همان میزان لحاظ خواهد شد.

‌ماده 191 - در احتساب رتبه حقوقی پرسنل نظامی علاوه بر مدرک تحصیلی و آموزش‌های بدو استخدام تعداد درجاتی که طبق جداول تطبیقی‌مربوط از اولین درجه آنان در همان جدول ارتقاء یافته‌اند منظور می‌گردد. ‌تبصره - رتبه حقوقی کارمندان و کارمندان فنی بر اساس رتبه‌ای که طبق مواد 185 و 186 این قانون بدان نائل شده‌اند محاسبه می‌گردد.

‌ماده 192 - کلیه پرسنل صرف نظر از درجه، طبقه و شغلی که قبل از اجرای این قانون داشته‌اند در صورت تساوی در شغل، درجه، قدمت خدمت‌میزان تحصیلات و سایر عوامل مؤثر در محاسبه حقوق، از حقوق و مزایای مساوی برخوردار خواهند شد و هیچ یک از آنان به هیچ وجه حتی تحت‌عنوان مابه‌التفاوت حقوق و مزایای گذشته بر دیگران امتیازی نخواهند داشت.

‌ماده 193 - مقررات فصل دهم این قانون صرفاً برای تطبیق پرسنل معتبر بوده و پس از انجام تطبیق کلیه پرسنل مطابق مقررات مندرج در فصول‌قبلی این قانون به خدمت خود ادامه خواهند داد.

‌ماده 194 - برای پرسنلی که خدمت وظیفه عمومی را انجام داده‌اند مدت خدمت وظیفه آنان از نظر پایه حقوقی و احتساب سنوات بازنشستگی‌منظور خواهد شد.

‌ماده 195 - پرسنلی که به موجب مقررات فصل تطبیق این قانون به درجات جدیدی نائل می‌گردند برای نیل به درجه جدید صلاحیت مکتبی و‌امنیتی آنان باید مورد تأیید مراجع مربوط قرار گیرد.

‌ماده 196 - زنان نظامی شاغل به کارمند معادل خود تبدیل می‌شوند.

‌ماده 197 - ستاد مشترک موظف است با هماهنگی وزارت دفاع و نیروهای سه‌گانه از تاریخ تصویب این قانون حداکثر ظرف مدت یک سال‌وضعیت پرسنل موجود ارتش اعم از نظامیان، کارمندان و کارمندان فنی را برابر مقررات این قانون تطبیق داده و همزمان برای کلیه پرسنل به اجرا بگذارد.