قوانین
بهداشت و درمان - قانون حفاظت در برابر اشعه - فصل اول - کلیات
فصل اول - کلیات ماده 1 - اهداف با توجه به گسترش روزافزون کاربرد اشعه (پرتوها) در امور مختلف و ضرورت حفاظت کارکنان، مردم، نسلهای آینده و محیط در برابر اثرات زیانآوراشعه، مقررات ذیل تدوین گردیده است
ماده 2 - تعاریف 1 - "اشعه" یا "پرتوها" شامل اشعه یونساز و غیر یونساز میباشد. 2 -"منابع مولد اشعه" به مواد پرتوزا (رادیواکتیو) اعم از طبیعی و یا مصنوعی یا مواد و اشیاء حاوی آن و یا دستگاهها و تأسیسات مولد اشعهاطلاق میگردد. 3 - "کار با اشعه" هر گونه کار یا فعالیتی است که در ارتباط با منابع مولد اشعه انجام شود. 4 - "واحد قانونی" در مفهوم "سازمان انرژی اتمی ایران" است. 5 - "شخص مسئول" شخص حقیقی است که برابر آییننامه مربوطه واجد صلاحیت علمی و فنی و شرایط لازم برای تصدی و نظارت بر کلیه امورمربوطه به کار با اشعه در محدوده پروانه مربوطه باشد. 6 - "مسئول فیزیک بهداشت" شخص حقیقی است که برابر آییننامه مربوطه واجد صلاحیت علمی و فنی و شرایط لازم برای تصدی مسئولیتحفاظت در برابر اشعه در محدوده پروانه مربوطه باشد.
ماده 3 - شمول مقررات مقررات این قانون شامل کلیه امور مربوط به حفاظت در برابر اشعه در سطح کشور ازجمله موارد زیر میباشد: 1 - منابع مولد اشعه 2 - کار با اشعه 3 - احداث، تأسیس، راهاندازی، بهرهبرداری، ازکاراندازی و تصدی هر واحدی که در آن کار با اشعه انجام شود. 4 - هر گونه فعلیت در رابطه با منابع مولد اشعه شامل واردات و صادرات، ترخیص، توزیع، تهیه، تولید، ساخت، تملک، تحصیل، اکتشاف،استخراج ، حمل و نقل، معاملات، پیمانکاری، نقل و انتقال، کاربرد و یا پسمانداری. 5 - حفاظت کارکنان، مردم و نسلهای آینده به طور کلی و محیط در برابر اثرات زیانآور اشعه.