قوانین
فناوری اطلاعات - اساسنامه شورایعالی فناوری اطلاعات - متن اساسنامه
ماده 1ـ هدف از تشکیل شورایعالی فناوری اطلاعات که در این اساسنامه به اختصار شورایعالی نامیدهمیشود، سیاستگذاری و تدوین راهبردهای ملی در قلمرو فناوری اطلاعات، تدوین برنامههای میانمدت وبلندمدت برای توسعه پژوهشهای بنیادی و کاربردی در قلمرو فناوری اطلاعات و گسترش کاربری فناوریاطلاعات و ارتباطات در کشور و برنامههای توسعه بخشهای مختلف میباشد.
ماده 2- وظایف شورایعالی به شرح زیر است: 1ـ تدوین اهداف کلان و راهبردی توسعه فناوری اطلاعات در کشور. 2ـ سیاستگذاری و تدوین راهبردهای لازم برای گسترش به کارگیری فناوری اطلاعات در زمینههایمختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی. 3ـ تمهید و تدوین نظام جامع فناوری اطلاعات و تعیین وظایف بخشهای مختلف کشور در نظام جامعیادشده. 4ـ تدوین مقررات، آییننامهها و ضوابط لازم برای قلمرو فناوری اطلاعات. 5ـ تدوین برنامههای کلان پژوهش در جهت توسعه فناوری اطلاعات در کشور. 6ـ تدوین برنامههای همکاریهای ارتباطات بینالمللی در قلمرو فناوری اطلاعات.
ماده 3- ریاست شورایعالی برعهده رییس جمهور است و در غیاب ایشان، معاون اول رییس جمهوراین وظیفه را برعهده خواهد داشت.
ماده 4- ترکیب اعضای شورایعالی به این شرح است: 1ـ رییس جمهور (رییس شورایعالی). 2ـ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات. 3ـ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات . 4ـ وزیر بازرگانی . 5 ـ وزیر صنایع و معادن . 6ـ رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور . 7- وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح. 8- وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی. 9- وزیر آموزش و پرورش. 10 ـ وزیر رفاه و تأمین اجتماعی. 11 ـ وزیر اموراقتصادی و دارایی. 12 ـ رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران. 13ـ سه نفر از متخصصان فناوری اطلاعات از بخش غیردولتی به پیشنهاد وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات و حکم رییس جمهور. تبصره - وزرای ذیربط برحسب موضوع طرح شده، بنا بر دعوت دبیر شورایعالی با حق رأی درجلسه حضور خواهند یافت.
ماده 5- تصمیمات شورایعالی با رعایت سیاستهای کلی نظام و در چارچوب قوانین و مقررات، پس ازتأیید رییس جمهور توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ میگردد و مسؤولیت نظارت بر حسناجرای آن بر عهده وی خواهد بود.
ماده 6- دبیرخانه شورایعالی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل و دبیر آن به پیشنهادوزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حکم رییس جمهور منصوب میشود.
ماده 7- شورایعالی حداقل سالی دو بار تشکیل جلسه میدهد و جلسات آن، با حضور دو سوم اعضارسمیت خواهد یافت. مصوبات شورایعالی با رأی نصف بعلاوه یک اعضای حاضر در جلسه قابل اجرا خواهد بود.
ماده 8- شورایعالی میتواند کارگروههای تخصصی تشکیل دهد. شرح وظایف و نحوه تشکیل این کارگروهها به تصویب شورایعالی خواهد رسید.
ماده 9- دبیرخانه شورایعالی به منظور جلوگیری از دوباره کاری و انجام فعالیتهای موازی، هماهنگی وتبادل نظر لازم را با دبیرخانه سایر شوراهای مشابه به عمل میآورد.