contact
shape

قوانین

shape

داوری و اجرای احکام - آیین‌نامه داوری در بخش تعاونی - بخش پنجم – ختم رسیدگی, صدور رأی و اجرای آن

ماده 17- خاتمه رسیدگی رسیدگی داوری در موارد زیر خاتمه می‌یابد: الف: استرداد درخواست داوری از ناحیه خواهان مگر آنکه دعوی در مرحله صدور رای باشد و خوانده به آن اعتراض ننمایدویا خواهان از اصل دعوای خودصرفنظر کند. ب: توافق طرفین بر ختم رسیدگی و حل و فصل اختلافات خود به طریق مصالحه و سازش و با شرایط مرضی‌الطرفین. ج : صدور رأی به موجب ماده 18.

ماده 18- صدور رأی 1-داور باید براساس قوانین و مقررات جاری و اصول و قواعد حقوقی حاکم بر ماهیت اختلاف, حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ اعلام ختم رسیدگی, رأی مقتضی را صادر نماید. 2-شرایط و مندرجات قرارداد طرفین و عرف و عادت و اوضاع و احوال مربوط باید در اتخاذ تصمیم داور مدنظر قرار گیرد. 3-تصمیم داور یا هیأت داوری که با اکثریت اعضای آن اتخاذ شده , معتبر خواهد بود و به منزله رأی مرجع داوری است.

ماده 19- شکل و محتوای رأی الف - رأی داور بایدکتبی وحاوی نکات زیرباشد: 1- شماره وتاریخ صدور رای. 2- مشخصات طرفین ووکیل یانمایندگان قانونی آنها باقیداقامتگاه. 3- موضوع دعوا ودرخواست طرفین. 4- گردش کار. 5- جهات,دلایل,مستندات,اصول وموادقانونی که رای براساس آنها صادرشده است. 6- مشخصات داور یاهیات داوری. ب- رأی داور باید مستند، موجه و مدلل بوده و مغایر با قوانین و مقررات موجد حق نباشد. ج – رأی باید به امضای داور (ودر مورد هیات داوری به امضای تمام یا اکثریت اعضای آن) رسیده وممهور به مهرمرجع داوری باشد.

ماده20 - ابلاغ رای رأی پس از صدور , توسط مرجع داوری به طرفین ابلاغ می گردد مشروط برآنکه هزینه های داوری به مرجع داوری پرداخت شده باشد . ابلاغ رای حسب مورد بصورت حضوری درمرجع داوری ویاازطریق پست سفارشی به آخرین اقامتگاه قانونی اعلامی طرفین صورت می پذیرد.

ماده 21- اصلاح, تفسیر و تکمیل رأی 1-تا زمانی که رأی داوری اجرا نشده است, هر یک از طرفین می‌تواند از داور درخواست تصحیح اشتباهات نگارشی و محاسبه‌ای رأی یا رفع ابهام از آن بنماید. داور نیز می‌تواند در صورت ملاحظه هرگونه اشتباه یا ابهام در رأی صادره رأساً اقدام به تصحیح یا تفسیر رأی نماید. 2-داور باید ظرف پنج روز از تاریخ دریافت تقاضای تصحیح یا تفسیر رأی,یا پنج روز از زمان اطلاع از اشتباه, نسبت به اصلاح یا تفسیر آن اقدام کند. تبصره- داور به محض آگاهی از اشتباه خود مکلف است مراتب راطی گزارشی به اطلاع مرجع داوری برساند. 3-هر یک از طرفین می‌تواند با ارسال اخطاریه‌ای ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ رأی, از داور تقاضا کند نسبت به ادعاهایی که درطول جریان داوری مطرح شده ولی در رأی صادره مورد حکم قرار نگرفته است, رأی تکمیلی صادر نماید. داور در صورتی که درخواست مزبور را موجه تشخیص دهد, ظرف ده روز مبادرت به صدور رأی تکمیلی خواهد کرد. 4-مقررات ماده 19 در مورد اصلاح, تفسیر و رأی تکمیلی نیز لازم‌الرعایه است.

ماده 22- اجرای رأی رأی داور در موارد ذیل باطل و در سایر موارد ظرف بیست روزپس از ابلاغ, لازم‌الاجرا است .هرگاه محکوم علیه درمهلت مذکور رای رااجرا ننماید, در صورت تقاضای کتبی محکوم له از دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوارادارد, برگ اجرایی صادروطبق مقررات به مورد اجرا گذاشته می‌شود: 1-رأی صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد. 2-داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده رأی صادر کرده است. 3-داور خارج از حدود اختیار خود رأی صادر نموده باشد. در این صورت فقط آن قسمت از رأی که خارج از اختیار داور است ابطال می‌گردد. 4-رأی داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد. 5-رأی داور با آنچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد. 6-رأی داور به وسیله داورانی صادره شده که مجاز به صدور رأی نبوده‌اند. 7-قرارداد رجوع به داوری بی‌اعتبار بوده باشد.