contact
shape

قوانین

shape

ماده 20- وزارتخانه ذی‌ربط دستورالعملهای بهره‌برداری‌، نگهداری‌، ایمنی‌، فنی و نظایر آن را قبل از شروع‌سرمایه‌گذاری به سرمایه‌گذار برای اجراء ابلاغ و بر حسن اجرای آنها نظارت می‌کند. سرمایه‌گذار موظف است‌دستورالعملهای ابلاغی را به اجرا درآورد. دستورالعملهای صادره نمی‌تواند ناقض حقوقی باشد که سرمایه‌گذاربراساس قانون به دست آورده است‌. تبصره - سرمایه‌گذار موظف است ساختار سازمانی بهره‌برداری و نگهداری مورد نظر خود از طرح را قبل ازشروع بهره‌برداری به تصویب وزارتخانه ذی‌ربط برساند.

ماده 21- پس از تکمیل عملیات اجرایی موضوع طرح مطابق با مفاد قرارداد و درخواست صدور پروانه‌بهره‌برداری توسط سرمایه‌گذار، وزارتخانه ذی‌ربط حداکثر ظرف مدت یک ماه نمایندگان خود را به محل طرح‌اعزام می‌نماید. در صورت نبودن اشکالات فنی که مانع بهره‌برداری از طرح باشد و اطمینان از به کارگیری نیروی‌انسانی مطابق با ساختار سازمانی بهره‌برداری مصوب‌، صورتجلسه‌ای تنظیم و به امضای نماینده وزارتخانه ذی‌ربط‌و سرمایه‌گذار یا نماینده او رسیده و پروانه بهره‌برداری از تأسیسات صادر می‌گردد. تبصره - در صورت وجود نواقص‌، موارد با قید مهلت زمانی رفع آنها در صورتجلسه درج و پروانه بهره‌برداری‌موقت صادر می‌گردد. پس از رفع نواقص پروانه برای دوره بهره‌برداری به نام سرمایه‌گذار صادر خواهد شد.

ماده 22- چنانچه هزینه‌های طرح بیشتر از برآوردهای اولیه باشد، سرمایه‌گذار در طول دوره اجرا و حداکثر تاپایان مهلت رفع نواقص می‌تواند مدارک مثبته را به وزارتخانه ذی‌ربط ارایه نموده و تقاضای افزایش طول دوره‌بهره‌برداری را بنماید. وزارتخانه ذی‌ربط پس از بررسی مدارک و در صورت تأیید می‌تواند با افزایش طول دوره‌بهره‌برداری متناسب با هزینه‌های اضافی‌، موافقت نماید.

ماده 23- وزارتخانه‌های ذی‌ربط به نسبت سهم سرمایه‌گذاری انجام شده در طرحهای مشمول این آیین‌نامه باسرمایه‌گذار شریک مدنی می‌باشند. نحوه قیمت‌گذاری کل سرمایه‌گذاری انجام شده براساس نظر کارشناسی‌رسمی دادگستری تعیین می‌شود. تبصره - سرمایه‌گذار در هر زمان می‌تواند با توافق وزارتخانه ذی‌ربط و پرداخت ارزش روز سهم مشارکت‌وزارتخانه ذی‌ربط به مشارکت مدنی خاتمه دهد. در این صورت وزارتخانه مربوط نسبت به واریز مبالغ دریافتی به‌حساب خزانه اقدام خواهد نمود.

ماده 24- وزارت نیرو مکلف است پس از صدور پروانه بهره‌برداری از تأسیسات نسبت به صدور سند آب‌مطابق مفاد مقررات قانون و این آیین‌نامه به نام سرمایه‌گذار اقدام نماید. سند آب صادر شده در طول دورهبهره‌برداری معتبر است و پس از آن فاقد اعتبار می‌باشد. اسناد آب صادر شده قابل انتقال به غیر می‌باشد. تبصره - اولویت در واگذاری سند آب پس از دوره بهره‌برداری با سرمایه‌گذار اولیه خواهد بود.

ماده 25- چنانچه آب استحصالی به وسیله سرمایه‌گذار اضطراراً مصرف شرب پیدا کند، سرمایه‌گذار مکلف‌به تحویل آب برای مصرف شرب و دریافت بهای آن مطابق مفاد این ماده خواهد بود و پس از رفع اضطرار به‌تشخیص وزرات نیرو سرمایه‌گذار کماکان اختیار استفاده از سهم آب خود را دارد. خسارتهای احتمالی ناشی ازاجرای این تبصره بر اساس ماده (44) قانون توزیع عادلانه آب - مصوب 1361 - و براساس نظر کارشناسی رسمی‌دادگستری برآورد و از محل اعتبارات عمومی تأمین خواهد شد.