contact
shape

قوانین

shape

آب و برق - آئین نامه اجرائی فصل سوم قانون آب ونحوه ملی شدن آن - فصل سوم راجع به صلاحیت وتکالیف حفاران

ماده 18 - اشخاص حقیقی وحقوقی که طبق ماده 34 قانون آب حرفه آنها حفاری است مکلفند ظرف سه ماه از تاریخ انتشار آگهی منتشره از طرف وزارت آب و برق در یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز درخواست پروانه نمایند و بدون داشتن پروانه حق حفاری ندارند.

ماده 19 - صدور پروانه حفاری موتوری منوط به تخشیص کمیسیون فنی وزارت آب و برق منتخب از طرف وزیر آب و برق خواهد بود کمیسیون مزبور براساس مدارک و شرایط زیر به تقاضای درخواست کنندگان رسیدگی و در صورت احراز شرایط طبق پیشنهاد کمیسیون پروانه صلاحیت حفاری بنام متقاضی از طرف وزارت آب و برق صادر میگردد. 1 - در مورد اشخاص حقوقی یک نسخه از روزنامه رسمی حاوی خلاصه تاسیس ومفاد اساسنامه شرکت و گواهی اداره ثبت شرکتها دائر بر موجودیت شرکت در تاریخ تسلیم تقاضا و در مورد اشخاص حقیقی رونوشت شناسنامه وعکس متقاضی . 2 - داشن حداقل سه دستگاه ماشین حفاری مجهز با قدرت کافی برای حفر چاههای عمیق که لااقل یک دستگاه آن بتواند تا عمق 300 متر حفاری ماید با متعلقات مربوطه و همچنین وسائل آزمایش پمپاژ چاه که طبق مدارک مثبته در اختیار متقاضی بوده باشد. 3 - داشتن تعمیرگاه ثابت وسیار0 4 - دارا بودن کادر فنی لازم و داشتن تکنسین حفاری به تناسب ماشین آلات و سیستم بایگانی منظم . تبصره - پروانه صلاحیت حفاری دارای دو سال اعتبار بوده وتمدید آن منوط به بررسی مجدد طبق تشریفات فوق خواهد بود0 پروانه مذکور غیر قابل انتقال بوده و در صورت انحلال یا ورشکستگی شرکت باطل خواهد شد.

ماده 20 - دارندگان پروانه حفاری مورتوی موظف به انجام تکالیف زیر میباشند: 1 - بدون ملاحظه پرانه حفر چاه و رعایت مدت اعتبار آن اقدام بحفر چاه ننموده و در مورد چاههای موضوع ماده 25 قانون آب و نحوه ملی شدن آن بدون اطلاع وزارت آب و برق یا سازمانها و شرکتهای آب و برق منطقه ای نباید اقدامی به عمل آورند. 2 - عملیات حفاری وتجهیز جاه را باید کاملا" مطابق مشخصات مندرج در پروانه انجام دهند. 3 - پرسشنامه عملیات حفاری را طبق فرم شماره 4 پیوست که از طرف وزارت آب و برق یا سازمانها و شرکتهای آب منطقه ای در مورد حفر چاه به آنها داده میشود باید حداکثر پس از ده روز از خاتمه حفای تکمیل نموده بوزارت آب و برق با مراجع مربوط بفرستند. 4 - در حین حفاری در مواردیکه وزارت آب و برق یا سازمانها و شرکتهای آب منطقه ای ضروری بدانند از طبقات مختلف زمین نمونه بردار یاب وخاک نموده و نمونه ها را بطور جداگانه در ظروف مناسب جمع آوری و پس از خاتمه حفاری بوزارت آب و برق یا مراجع مربوطه تسلیم نمایند تا نسبت به تجزیه و شناسائی آن اقدام مقتضی بعمل آید. 5 - در هر چاهی که حفر می نمایند روزنه ای بقطر حداقل سه سانتیمتر در لوله جدار تعبیه نمایند بطوریکه اندازه گیری سطح آب چاه بوسیله عمق یاب ممکن باشد. 6 - بعد از خاتمه عملیات حفاری باید از چاه آزمایش پمپاز بعمل آورند آزمایش پمپاز باید با موتور و پمپ دارای قدرت کافی در حضور صاحب چاه یا نماینده او و نماینده وزارت آب و برق یا سازمانهاو شرکتهای آب و برق منطقه ای مربوط انجام ونتیجه آزمایش را در جدولی تنظیم و بوزارت آب و برق یا مراجع مربوطه تسلیم نمایند. 7 - حفاران موظفند تاریخ آزمایش پمپاز را پانزده روز قبل بصاحب چاه و وزرات آب و برق یا سازمانها و شرکتهای آب منطقه ای مربوط کتبا" اطلاع دهند0 در صورتیکه وزارت آب و برق یا مراجع مذکور و همچنین صاحب چاه یا نماینده او در وقت مقرر حاضرنشوند پمپاز را راسا" انجام و گزارش آن را بمرجع مربوط ارسال دارند.

ماده 21 - شرکتها و اشخاص حفار موظفند بمحض برخورد سفره آب آرتزیق فورا" مراتب را بوزارت آب و برق با سازمانها و شرکتهای آب منطقه ای مربوط اطلاع داده و عملیات حفاری را برای دریافت دستورالعمل فنی ومهار کردن چاه یا نصب شیر فلکه متوقف سازند.

ماده 22 - ادامه کار شرکتها واشخاص حفار که قبل ازتصویب این آئین نامه از طرف وزارت آب و برق طبق قانون حفظ و حراست منابع آبهای زیر زمینی اجازه نامه یکساله یا اجازه موقت بنام آنهاصادر شده تا رسیدگی مجدد بوضع آنها بر اساس مقررات این آئین نامه بلامانع است .

ماده 23 - شرکتهاو اشخاص حفار موظفند پروانه صلاحیت حفاری یا فتوکپی آن را همواره در دسترس داشته باشد تا در صورت لزوم به مامورین وزارت آب و برق یا مامورین سازمانها و شرکتهای تابع وزارت آب و برق ارائه دهند.

ماده 24 - پس از صدور پروانه صلاحیت حفاری برای شرکتهاواشخاص حفار اسامی آنان با قید شماره پروانه از طرف وزارت آب و برق در هر دو سال یک مرتبه برای اطلاع عموم آگهی خواهد شد.