قوانین
بهزیستی - آیین نامه اجرایی چگونگی تشخیص نیاز مددجویان و مصرف اعتبار برنامه کارآموزی و بازپروری اجتماعی سازمان بهزیستی کشور - متن آیین نامه
ماده 1 - اعتبار موضوع این آییننامه برای پیشگیری از انحراف اخلاقی و حمایت از زنان و دختران آسیبپذیر و حمایت و بازپروری زنانی که به علل ولگردی،انحراف یا تکدی بنا به تشخیص مراجع قضایی به ستاد سرپرستی و ارشاد سازمان بهزیستی کشور یا با هماهنگی ستاد مزبور به مراکز بازپروری معرفی میشوند،یا افرادی که خودشان به منظور پیگیری از ابتلا به مفاد اجتماعی و اخلاقی و جلب حمایت، به سازمان بهزیستی مراجعه میکنند، در موارد زیر قابل مصرفمیباشد: الف - ارائه آموزشها و برنامههای ارشادی، عقیدتی و حرفهای از طریق امکانات بهزیستی یا مؤسسات خصوصی و دولتی دیگر. ب - ارائه خدمت به وسیله مراکز روزانه یا شبانهروزی جهت آموزشهای حرفهای و ارشادی و بازپروری مشمولان این آییننامه. ج - اعطای کمکهای موردی و سرمایهای نقدی و غیر نقدی به مددجویان تحت حمایت.
ماده 2 - چگونگی مصرف اعتبارات - جز در مواردی که در این آییننامه ترتیب خاصی برای مصرف آن مقرر شده است - تابع مقررات عمومی دولت بوده، ونحوه مصرف اعتبارات درآمد اختصاصی تابع مقررات مذکور در آییننامه مالی واحدهای اجرایی سازمان بهزیستی کشور، مصوب 1359.7.28 هیأت وزیراناست.
ماده 3 - تعیین مدت دوران بازپروری مددجویان در واحدها یا بعد از ترخیص، بر اساس دستورالعمل خاصی است که به تصویب رییس سازمان میرسد.
ماده 4 - اعتبار موضوع این آییننامه در موارد ذیل قابل هزینه است: الف - در دوران بازپروری و تا هنگام زندگی خودکفا و مستقل، به منظور کمک به تأمین زندگی هر مددجو و فرزندان تحت تکفل وی، مبلغی به عنوان کمکهزینه پرداخت میگردد. ب - بعد از اتمام دوران بازپروری، ترخیص مددجو به صورت خودکفایی و استقلال کامل، هزینههای درمان، ازدواج، کمک هزینه مسکن (اعم از پیشپرداخت،ودیعه، وام و...) ابزار کار، تهیه جهزیه و وسایل زندگی، رفت و آمد، سفر، تفریحات و تهیه امکانات تحصیلی از اعتبار موضوع این آییننامه قابل پرداختمیباشد. ج - ضوابط و میزان ارقام قابل پرداخت، بابت موارد مندرج در بند "الف" و "ب" این ماده بر اساس دستورالعملی خواهد بود که به تصویب رییس سازمانبهزیستی میرسد.
ماده 5 - موارد آسیبپذیر خود معرف نیز به عنوان مددجو تلقی شده و با توجه به گزارش مددکاری از حمایتهای مندرج در این آییننامه برخوردار میشوند.
ماده 6 - کمکهای موضوع ماده (4) این آییننامه یا اخذ رسید از گیرنده وجه یا گواهی بانک دایر بر واریز وجه به حساب ذینفع، قابل احتساب است و به هزینهقطعی منظور میگردد.
ماده 7 - در صورتی که از محل اعتبار موضوع این آییننامه در این زمینه برای استانها اعتبار در نظر گرفته شود، بر اساس مفاد این آییننامه با ارائه گزارشمددکاری و تأیید مدیر سازمان بهزیستی استان، قابل پرداخت میباشد.
ماده 8 - این تصویبنامه جایگزین تصویبنامه شماره 30476 مورخ 1363.5.1 و اصلاحات بعدی آن میشود.