قوانین
تعاون - اساسنامه صندوق تعاون - فصل سوم - ارکان
ماده 7 - صندوق دارای ارکان زیر است: 1 - مجمع عمومی 2 - هیأت مدیره 3 - مدیر عامل 4 - بازرسان
مجمع عمومی: ماده 8 - اعضاء مجمع عمومی صندوق عبارتند از: 1 - وزیر کشور 2 - وزیر امور اقتصادی و دارایی 3 - وزیر بازرگانی 4 - وزیر کار و امور اجتماعی 5 - رییس سازمان برنامه و بودجه 6 - رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تبصره 1 - ریاست مجمع با وزیر کشور خواهد بود. تبصره 2 - نماینده تامالاختیار وزیر کشور در امر مراکز گسترش خدمات تولیدی و عمرانی به عنوان دبیر مجمع در جلسات و مذاکرات مجمع شرکتمینماید.
ماده 9 - وظایف و اختیارات مجمع عمومی عبارتست از: 1 - بررسی و تصویب خط مشی و سیاستهای کلی صندوق 2 - رسیدگی و اظهار نظر نسبت به گزارش عملیات سالیانه و تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان. 3 - بررسی و تصویب بودجه سالانه که از طرف هیأت مدیره پیشنهاد میشود. 4 - اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهاد افزایش سرمایه صندوق. 5 - بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به سایر مواردی که از طرف هیأت مدیره پیشنهاد میشود. 6 - انتخاب و عزل اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل به پیشنهاد رییس مجمع و تعیین حق حضور و پاداش اعضای هیأت مدیره و همچنین تعیینحقالزحمه بازرسان و حقوق و مزایای مدیر عامل با رعایت مقررات مربوط. 7 - تصویب آییننامههای مالی و معاملاتی و اداری و استخدامی و تشکیلات صندوق به پیشنهاد هیأت مدیره با رعایت مقررات مربوط. 8 - اتخاذ تصمیم نسبت به مطالبات مشکوکالوصول. 9 - سایر وظایف و اختیاراتی که طبق این اساسنامه و یا قوانین و مقررات به عهده مجمع عمومی میباشد.
ماده 10 - جلسات مجمع عمومی صندوق حداقل سالی دوبار (یک بار تا پایان چهار ماهه اول سال جهت بررسی و تصویب صورتهای مالی و برای باردوم در شش ماهه دوم سال جهت تصویب بودجه سال بعد)، و نیز در مواقع لزوم بنا به دعوت وزیر کشور و یا دو نفر از اعضای مجمع تشکیل خواهدشد. تبصره - جلسات مجمع عمومی با حضور وزیر کشور و با شرکت حداقل سه نفر دیگر از اعضای مجمع رسمیت میباشد و تصمیمات با اکثریت آراء وحداقل 3 رأی اتخاذ میگردد.
هیأت مدیره ماده 11 - هیأت مدیره صندوق دارای سه عضو میباشد که به پیشنهاد رییس مجمع و تصویب مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخاب میگردند.
ماده 12 - جلسات هیأت مدیره بر حسب دعوت رییس هیأت مدیره حداقل ماهی یک بار تشکیل و با حضور حداقل دو نفر از اعضای رسمیت میباید.تصمیمات هیأت مدیره حداقل با دو رأی موافق معتبر است.
ماده 13 - وظایف و اختیارات هیأت مدیره به شرح زیر است: 1 - اجرای اساسنامه و مصوبات مجمع عمومی 2 - تعیین برنامهها و طرحهای صندوق در جهت تحقق اهداف و موضوع صندوق. 3 - پیشنهاد آییننامههای مالی و معاملاتی و اداری و استخدامی و تشکیلات صندوق و اصلاحات مربوط به مجمع عمومی. 4 - تصویب مقررات داخلی و دستورالعملهای صندوق. ب - رسیدگی و اظهارنظر نسبت به گزارشهای مدیر عامل و بازرسان و گزارش حسابرسی و حساب سود و زیان و ترازنامه صندوق برای طرح در مجمععمومی. 6 - اظهار نظر و اتخاذ تصمیم نسبت به منابع و مصارف و اخذ و اعطای وام یا اعتبار و تسهیلات و هر موضوع دیگری که از طرف مدیر عامل پیشنهادگردد، با رعایت خط مشی و سیاستهای کلی و در چارچوب بودجه مصوب. 7 - اتخاذ تصمیم نسبت به عقد هر نوع قرارداد با دولت و مؤسسات و شرکتهای دولتی و بانکها و اشخاص حقیقی یا حقوقی و تغییر و تبدیل و فسخ واقامه آن و همچنین خرید و فروش و معاوضه اموال منقول و غیر منقول به حساب صندوق و سایر تصمیمات در رابطه با موضوع صندوق در چارچوبمصوبات مجمع و با رعایت مقررات مربوط. 8 - اتخاذ تصمیم و پیگیری لازم در مورد وصول مطالبات صندوق و پرداخت دیون آن. 9 - ارائه گزارش و نظر مشورتی و توصیه به مجمع عمومی در رابطه با صندوق و اظهار نظر درباره هر موضوع یکه از طرف مجمع عمومی به هیأتمدیره ارجاع میگردد. 10 - ارائه پیشنهاد به منظور تغییر یا اصلاح در مفاد اساسنامه در جهت پیشرفت سریعتر اهداف صندوق و سایر پیشنهادها به مجمع عمومی. 11 - سایر وظایفی که بر طبق این اساسنامه و قوانین و مقررات جهت هیأت مدیره تعیین گردیده است. تبصره - هیأت مدیره میتواند ایفای وظایف و اختیارات خود را در موارد معین به مدیر عامل تفویض نماید.
مدیر عامل ماده 14 - مدیر عامل و رییس هیأت مدیره از میان اعضاء هیأت مدیره، به پیشنهاد رییس مجمع و تصویب مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخابمیگردد و انتخاب مجدد وی بلامانع است.
ماده 15 - وظایف و اختیارات مدیر عامل به شرح زیر است: 1 - انجام امور اداری و مالی و عملیات موضوع صندوق و اجرای مصوبات هیأت مدیره و مجمع عموم. 2 - استخدام و اخراج، ترفیع و انتقال و مأموریت و سایر امور اداری و استخدامی کارکنان بر طبق قوانین و مقررات مربوط و تعیین مدیران. 3 - کلیه چکها و اسناد و اوراق مالی و اعتباری و معاملاتی و تجاری و اسناد تعهد آور با امضای ثابت مدیره عامل و امضای متغیر رییس هیأت مدیره یایک دیگر از اعضای هیأت مدیره به تعیین وی معتبر خواهد بود و سایر اسناد و مکاتبات با امضای مدیر عامل مجری است، و در صورت لزوم مدیرعامل میتواند حق امضای خود را در این موارد با مسئولیت خود به هر یک از مسئولان و یا کارکنان صندوق واگذار نماید. 3 - کلیه چکها و اسناد و اوراق مالی و اعتباری و معاملاتی و تجاری و اسناد تعهدآور با امضای ثابت مدیر عامل و امضای متغیر رییس هیأت مدیره یایکی از اعضای هیأت مدیره به تعیین وی معتبر خواهد بود و سایر اسناد و مکاتبات با امضای مدیر عامل مجری است، و در صورت لزوم مدیر عامل میتواند حق امضای خود را در این موارد با مسئولیت خود به هر یک از مسئولان و یا کارکنان صندوق واگذار نماید. 4 - نمایندگی صندوق در مقابل سازمانهای دولتی و غیر دولتی و اشخاص حقیقی و حقوقی و مراجع قانونی و اقامه و دفاع از هر گونه دعوی کیفری یاحقوقی یا هر دعوی و اقدامات دیگر در رابطه با مراجع قضایی و اجرایی با حق تعیین وکیل، یا حق توکیل به غیر و یا نمایندگی و نیابت. 5 - صلح و سازش و ارجاع به داوری و استرداد دعوا با رعایت قوانین و مقررات مربوط با تصویب هیأت مدیره. 6 - تهیه بودجه سالانه و ترازنامه و حساب سود و زیان و گزارشهای مالی و سایر گزارشها برای ارائه به هیأت مدیره. 7 - ارائه پیشنهاد افزایش یا کاهش سرمایه و سایر پیشنهادها به هیأت مدیره. 8 - اقدام در مورد وصول مطالبات و بستانکاریهای صندوق و تشخیص مطالبات مشکوکالوصول جهت ارائه به هیأت مدیره. 9 - انجام اقدامات لازم در مورد تعهدات صندوق. 10 - ایفای وظایف و اختیاراتی که هیأت مدیره به مدیر عامل تفویض مینماید. 11 - سایر وظایف و اختیاراتی که قوانین و مقررات بر عهده مدیر عامل قرار میدهد.
ماده 16 - صندوق دارای یک بازرس اصلی و یک بازرس علیالبدل خواهد بود که توسط مجمع عمومی برای مدت یک سال انتخاب میشوند وانتخاب مجدد آنان بلامانع است، بازرسان نمیتوانند به عنوان مدیر عامل و یا عضو هیأت مدیره انتخاب شوند و بالعکس. تبصره - وظایف و اختیارات بازرسان همان است که در قانون تجارت مقر گردیده است.
ماده 17 - سال مای صندوق از اول فروردین ماه هر سال شروع و در پایان اسفند ماه همان سال خاتمه مییابد به استثناء سال اول تأسیس که از تاریختشکیل تا آخر اسفند ماه همان سال خواهد بود.
ماده 18 - ترازنامه، حساب سود و زیان و سایر صورتهای مالی صندوق که به تأیید حسابرس صندوق رسیده است حداقل (30) روز قبل از تشکیلجلسه مجمع عمومی سالانه باید از طریق هیأت مدیره در اختیار بازرس صندوق قرار گیرد تا پس از رسیدگی از طرف بازرس، ضمن گزارش از طریقهیأت مدیره به مجمع عمومی تسلیم گردد.
ماده 19 - سود خالص صندوق در هر سال مالی پس از طی مراحل قانونی به حساب سرمایه صندوق منظور میگردد.
ماده 20 - انحلال و تصفیه صندوق در صورت لزوم طبق مقرراتی خواهد بود که به پیشنهاد مجمع عمومی با تصویب هیأت وزیران به صورت لایحهتقدیم و به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد.
ماده 21 - به منظور تمرکز وجوه سرمایه اولیه صندوق حاصل از بازپرداخت وام اعطایی دولت موضوع ماده (5) این اساسنامه حسابی نزد یکی ازبانکهای کشور با تصویب هیأت مدیره صندوق افتتاح میگردد.
ماده 22 - وجوه حاصل از بازپرداخت وام اعطایی دولت موضوع طرح اشتغال بیکاران که تا تصویب این اساسنامه و آییننامه اجرایی به حیطه وصولدرآمده و در حساب جاری شماره 530078 نزد بانک ملی شعبه ارک و حساب جاری شماره 9008 نزد بانک ملی شعبه دکتر فاطمی تمرکز یافته است ونیز سایر وجوه حاصله و مطالبات دولت ناشی از اجرای طرح اشتغال بیکاران به حساب مفتوحه واریز خواهد شد. وزارت کشور، استانداریها، مراکزگسترش خدمات تولیدی و عمرانی و سایر دستگاههای دولتی و بانکها موظفند هر گونه وجهی را که در این رابطه در اختیار داشته باشند به حسابمفتوحه واریز نمایند. تبصره - کلیه دستگاههای اجرایی که از اعتبار ردیف 503039 قانون بودجه سال 58 موضوع اجرای طرح اشتغالت بیکاران استفاده نمودهاند و یا وجوهمصرف نشده از اعتبار مذکور را نزد خود دارند مکلفند نسبت به استرداد اعتبار مصرف شده و نشده، به حساب صندوق اقدام نمایند.
ماده 23 - صندوق بایستی با رعایت تبصره 25 قانون بودجه سال 68 کل کشور و سایر قوانین و مقررات نسبت به وصول وجوه و مطالبات مذکور درماده (33) و تبصره آن اقدام نماید.
ماده 24 - این اساسنامه مشتمل بر چهار فصل و بیست و چهار ماده و هفت تبصره میباشد و از تاریخ تصویب قابل اجرا خواهد بود.