contact
shape

قوانین

shape

ماده7ـ صندوق دارای ارکان زیر است: الف ـ مجمع عمومی ب ـ هیئت مدیره پ ـ مدیرعامل ت ـ بازرس (حسابرس)

ماده8 ـ مجمع عمومی از اعضای زیر تشکیل میشود: الف ـ وزیر تعاون (رییس مجمع) ب ـ وزیر جهاد کشاورزی پ ـ وزیر صنایع و معادن ت ـ وزیر کار و اموراجتماعی ث ـ وزیر امور اقتصادی و دارایی ج ـ وزیربازرگانی چ ـ معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور

ماده9ـ وظایف و اختیارات مجمع عمومی به شرح زیر تعیین می شود: 1ـ بررسی و تصویب خطمشی و سیاستهای کلی صندوق. 2ـ رسیدگی و اظهارنظر نسبت به گزارش عملیات سالیانه و تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان ظرف مهلت قانونی. 3ـ بررسی و تصویب بودجه سالانه که از طرف هیئت مدیره پیشنهاد میشود. 4ـ پیشنهاد افزایش سرمایه و همچنین اصلاح اساسنامهصندوق به مراجع قانونی ذیربط. ـ بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به سایر مواردی که از طرف هیئتمدیره پیشنهاد میشود. ـ انتخاب و عزل اعضای هیئت مدیره و باز رس و تعیین حق حضور و پاداش اعضای هیئت مـدیره و حـقالزحمـه بـازرس و حقوق و مزایای مدیرعامل با رعایت ماده (74) قانون مدیریت خدمات کشوری ـ مصوب 1386ـ. 7ـ تصویب آیین نامه های اداری و استخدامی و سایر آیین نامه های موردنیاز برای فعالیت صندوق که از طرف هیئـت مـدیره پیشنهاد می شود و ارایه آن به مراجع ذیربط برای اتخاذ تصمیم نهایی. 8 ـ اتخاذ تصمیم نسبت به مطالبات مشکوکالوصول و لاوصول. 9ـ ارجاع دعاوی مورد اختلاف بـه داوری و همچنـین صـلح دعـاوی بـا رعایـت اصـل یکـصد و سـی و نهـم قـانون اساسـی جمهوری اسلامی ایران. 10ـ سایر وظایف و اختیاراتی که طبق این اساسنامه و یا قوانین و مقررات برعهده مجامع عمومی میباشد.

ماده10ـ صندوق توسط هیئت مدیره ای مرکب از پـنج نفـر کـه بـرای مـدت دو سـال بـه انتخـاب و بـا حکـم ریـیس مجمـع عمومی منصوب می شوند، اداره می گـردد . تجدیـد انتخـاب اعـضای هیئـت مـدیره بلامـانع اسـت و پـس از انقـضای مـدت مأموریت آنان نیز مادام که مدیر یا مدیران جدید انتخاب یا معرفی نگردیده اند، مدیران یادشده همچنان عهده دار مسئولیت خواهند بود. تبصره ـ هیئت مدیره در اولین جلسه یک نفر را به عنوان رییس هیئت مدیره و یک نفر را به عنوان نایب رییس برای مدت دو سال از میان اعضا انتخاب مینماید. تغییر سمت اعضای هیئت مدیره موکول به تصویب هیئت مدیره خواهندبود.

ماده11ـ جلسات هیئت مدیره بر حسب دعوت رییس هیئت مدیره حداقل ماهی دوبار تشکیل و با حضور حداقل سه نفر از اعضا رسمیت می یابد. تصمیمات هیئت مدیره حداقل با سه رأی موافق معتبر است.

ماده12ـ وظایف و اختیارات هیئت مدیره به شرح زیر تعیین می شود: 1ـ اجرای اساسنامه و مصوبات ابلاغی توسط مجمع عمومی. 2ـ تنظیم برنامه ها و خط مشی کلی صندوق در جهـت تحقـق اهـداف و موضـوع آن و پیـشنهاد بـه مجمـع عمـومی بـرای تصویب. 3- تدوین آییننامه های اداری و استخدامی و سایر دستورالعملهای موردنیاز برای فعالیـت صـندوق و ارایـه آن بـه مجمـع عمومی. 4ـ رسیدگی و اظهارنظر نسبت به گزارشهای مدیرعامل و بازرس و نیز حساب سود و زیان و ترازنامه صـندوق و ارایـه بـه مجمع عمومی جهت اتخاذ تصمیم. 5ـ اتخاذ تصمیم و پیگیری لازم در مورد وصول مطالبات صندوق و پرداخت دیون آن. 6 ـ ارایه گزارش و نظر مشورتی به مجمع عمومی در رابطه با عملکرد و امور صندوق. 7ـ ارایه پیشنهاد تغییر یا اصلاح مفاد اساسنامه در جهت پیشرفت سریعتر اهداف صندوق به مجمع عمومی. 8 ـ اجرای مفاد تبصره ماده (3) این اساسنامه. 9ـ پیشنهاد نصب و عزل مدیرعامل به مجمع عمومی. 10ـ افتتاح حساب جاری و سپرده نزد بانکها در ارتباط با انجام فعالیتهای صندوق. 11ـ خرید و فروش، اجاره، اعطا یا قبول ضـمانت و ظهرنویـسی و تـضمین هـای تجـاری و وثیقـه و رهـن امـوال غیرمنقـول، سرمایه گذاری و مشارکت و پیمانکاری. 12ـ افتتاح حساب های ذخیره ارزی یا ریالی و استفاده از آن ها به نام صندوق نزد بانک هـا و مؤسـسات مـالی و اعتبـاری و سـایر مؤسسات تجاری داخلی یا خارجی یا انسداد آنها با رعایت مقررات مربوط. 13ـ پیشنهاد ارجاع دعاوی مورد اختلاف به داوری و همچنین صلح دعاوی و ارایه آن به مجمع عمومی. 14ـ بررسی طرح ها، سرمایه گذاری ها، تعهدات و سایر موارد موضوع فعالیت صندوق جهت قبول پوشش ریسک (خطـر ) و انجام تضمینها. 15ـ مبادرت به هرگونه اقدامی که در چارچوب اهداف تأسیس صندوق و انجام امور مربوط ضروری است و سـایر وظـایفی که طبق این اساسنامه و سایر قوانین و مقررات به عهده هیئت مدیره میباشد. تبصره ـ هیئت مدیره میتواند ایفای وظایف و اختیارات خود را با تعیین موارد به مدیرعامل تفویض نماید.

ماده13ـ مدیرعامل صندوق به پیشنهاد هیئت مدیره و تصویب مجمع عمومی از میان اعضای هیئت مدیره و یا خارج از آن برای مدت دو سال انتخاب و با حکم رییس مجمع عمومی منصوب میگردد و تجدید انتخاب وی بلامانع است.

ماده14ـ وظایف و اختیارات مدیرعامل به شرح زیر است: 1ـ انجام امور اداری و مالی و عملیات موضوع صندوق و اجرای مصوبات هیئت مدیره و مجمع عمومی. 2ـ استخدام، اخراج، ترفیع، انتقال و مأموریت و سایر امور اداری و استخدامی کارکنان بر طبق قـوانین و مقـررات مربـوط و مقررات داخلی صندوق و تعیین مدیران. 3ـ نمایندگی صندوق در مقابل سازمانهای دولتی و غیردولتی و اشخاص حقیقـی و حقـوقی و مراجـع قـانونی و اقامـه و دفاع از هرگونه دعوی کیفری و یا حقوقی و یا هر دعوی و اقدامات دیگر در رابطه با مراجع قضایی و اجرایی با حق تعیـین وکیل یا حق توکیل به غیر و یا نمایندگی و نیابت. 4ـ انعقاد هرنوع قرارداد و اجرای آن به هر شکل و با هر شـخص حقیقـی و حقـوقی و تحـت هرگونـه شـرایط در چـارچوب اهداف و موضوع فعالیت صندوق. ـ صلح و سازش و ارجاع به داوری و استرداد دعوا با رعایت قوانین و مقررات مربوط با تصویب هیئت مدیره. ـ تهیه بودجه سالانه و ترازنامه و حساب سود و زیان و گزارشهای مالی و سایر گزارشها برای ارایه به هیئت مدیره. 7ـ ارایه پیشنهاد افزایش یا کاهش سرمایه و سایر پیشنهادها به هیئت مدیره. 8ـ اقدام در مورد وصول مطالبات و بستانکارهای صندوق و تشخیص مطالبات مشکوکالوصول جهت ارایه به هیئت مدیره. 9ـ انجام اقدامات لازم در مورد تعهدات صندوق. 10ـ ایفای وظایف و اختیاراتی که هیئت مدیره به مدیرعامل تفویض مینماید. 11ـ سـایر وظایف و اخـتیاراتی که قوانین و مقررات مربوط برعهده مدیرعامل قرار میدهد. تبصره1 ـ چکها و اسناد و اوراق مالی و اعتباری و معاملاتی و تجاری و اسناد تعهدآور با امضای ثابت مدیرعامل و امضای متغیر رییس هیئت مدیره یا یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره بـه تعیـین وی معتبـر خواهـدبود و سـایر اسـناد و مکاتبـات بـا امضای مدیرعامل مجری است و در صورت لزوم مدیرعامل می تواند حق امضای خود را در این موارد با مسئولیت خـود بـه هر یک از مسئولان و یا کارکنان صندوق واگذار نماید. تبصره2ـ استفاده از حسابهای بانکی موضوع ماده (76) قـان ون محاسـبات عمـومی کـشور بـا امـضای ثابـت مـدیرعامل و امضای متغیر رییس هیئت مدیره یا یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره به تعیین وی و امضای ذیحساب شرکت یا مقام مجـاز از طرف او صورت خواهدگرفت.

ماده15- بازرس (حسابرس) صندوق، سازمان حسابرسی می باشد که موظف است طبق مقررا ت مربوط اعمال نظـارت نموده و به حسابها و ترازنامه و حساب سود و زیان صندوق رسیدگی و گزارشهای لازم را تهیه و به مجمع عمومی ارایـه کند و همچنین وظایف و اختیاراتی را که به موجب قانون تجارت بر عهده بازرس است، انجـام دهـد . بـازرس مکلـف اسـت گزارش خود را درخصوص حسابهای سالانه و ترازنامه صندوق ظرف مهلت سه ماه از پایان سال مالی صندوق بـه مجمـع عمومی تسلیم نماید . بازرس با اطـلاع مـدیرعامل و بـدون دخالـت در عملیـات اجرایـی حـق مراجعـه بـه اسـناد و مـدارک صندوق را دارد.

ماده16ـ سال مالی صندوق از اول فروردین ماه هـر سـال شـروع و در پایـان اسـفن دماه همـان سـال پایـان مـییابـد، بـه استثنای سال اول تأسیس که از تاریخ تشکیل تا آخر اسفندماه همان سال خواهد بود.

ماده17ـ ترازنامه حساب سود و زیان و سایر صورتهای مالی صندوق باید ظرف دو ماه پس از سـال مـالی توسـط هیئـت مدیره به بازرس صندوق تسلیم شود.

ماده18ـ ده درصد سود ویژه سالانه صندوق که پـس از کـسر تمـامی هزینـه هـا، ذخـایر فنـی، اندوختـه قـانونی و کـسور قانونی محاسبه میشود، به حساب اندوخته احتیاطی منظور خواهدشد.

ماده19ـ نیروی انسانی موردنیاز صندوق با تصویب مجمع عمومی در قالب صورتجلـسه کـارگروه موضـوع تبـصره (1) بنـد »و« ماده (9) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسـی ـ مـصوب 1387ــ از محـل بخـشی از نیـروی انـسانی موجـود صندوق تعاون کشور تأمین می شود. تأمین نیازهای آتی صـندوق براسـاس آیـین نامـه هـای اداری و اسـتخدامی صـندوق خواهدبود.

مــاده20ـــ ایـــن اساسنـــامه جــایگزین اساســـنامه صنـــدوق تعــاون ـ مــصوب 1368ـــ موضــوع تــصویبنامــه شــماره 132004/ت1089 مورخ 23/12/1368 و اصلاحات بعدی آن میشود. این اساسنامه به موجب نامه شماره37251/30/88 شورای نگهبان به تأیید شورای یادشده رسیده است.