contact
shape

قوانین

shape

تعاون - آیین نامه اجرایی قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران - ‌فصل اول - چگونگی بررسی طرح تشکیل شرکتها و اتحادیه‌های تعاونی و صدور مجوز تأسیس

‌ماده 1 - در اجرای ماده (51) قانون "‌بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران" که در این آیین‌نامه به اختصار، قانون نامیده می‌شود، طرح تأسیس شرکت‌ها و‌اتحادیه‌های تعاونی برابر مقررات این آیین‌نامه تهیه می‌شود و به تصویب وزارت تعاون - که ای این پس وزارت نامیده می‌شود - می‌رسد. ‌تبصره - سازمان مرکزی تعاون روستایی از شمول این آیین‌نامه مستثناست.

‌ماده 2 - هیأت مؤسس داوطلب تأسیس شرکت تعاونی تولیدی یا توزیعی - اعم از یک یا چند منظوره - مکلف است برای گرفتن مجوز تأسیس شرکت تعاونی،‌مطابق بند (4) ماده (51) قانون، مدارک زیر را همراه تقاضانامه تأسیس به وزارت ارائه نماید: ‌الف - طرح توجیهی، مشتمل بر ضرورت تأسیس شرکت تعاونی و ارائه دلایل توجیهی مبنی بر تناسب هدفهای تشکیل شرکت با هدفها و برنامه‌های مصوب‌جمهوری اسلامی ایران، همچنین ذکر میزان سرمایه ثابت و در گردش مورد نیاز طرح. ب - تعداد و مشخصات داوطلبان، سوابق و مهارتهای آنان در رشته فعالیت مورد نظر. ‌تبصره - شرکت‌های تعاونی تولیدی یا توزیعی علاوه بر گرفتن مجوز تشکیل از وزارت7 برای انجام فعالیت حسب قوانین و مقررات موظف به گرفتن مجوز لازم‌از دستگاه‌های ذیربط نیز می‌باشند.

‌ماده 3 - هیأت مؤسس داوطلب تأسیس هریک از اتحادیه‌های تعاونی مکلف است تعداد و مشخصات کامل تعاونی‌های داوطلب عضویت در اتحادیه و طرح‌توجیه تأسیس این اتحادیه‌ها را با تقاضانامه تأسیس، به وزارت تسلیم نماید. تعیین حداقل و حداکثر تعداد تعاونی برای تأسیس هر یک از اتحادیه‌ها با وزارت‌می‌باشد.

‌ماده 4 - وزارت پس از دریافت طرح و مدارک مربوط، ظرف یک ماه نظر مستدل خود را در خصوص مورد تقاضا به هیأت مؤسس اعلام می‌نماید و در صورت‌ملاحظه نقص در طرح توجیهی رسیده یا کمبود مدارک ضمیمه تقاضانامه، مراتب را به صورت کتبی به هیأت مؤسسه اعلام می‌دارد. هیأت مؤسس مکلف است‌در صورت عمد انصراف از پیگیری طرح، حداکثر ظرف مدت دو ماه نسبت به تکمیل اطلاعات و مدارک، رفع نقص و ارسال آنها به وزارت اقدام نماید.

‌ماده 5 - هر گونه تغییر در طرح توجهی مصوب، موضوع بند (‌الف) ماده (2) و ماده (3) این آیین‌نامه، با مجوز وزارت امکان‌پذیر می‌باشد.

‌ماده 6 - هیأت مؤسس تعاونی مکلف است ظرف دو ماه از تاریخ دریافت مجوز وزارت، نسبت به تشکیل مجمع عمومی اقدام نماید. در غیر این صورت،‌تأسیس تعاونی موکول به گرفتن مجوز مجدد از وزارت می‌باشد. ‌تبصره - وزارت می‌تواند بنا به درخواست هیأت مؤسس، در صورتی که تأخیر در تشکیل مجمع عمومی را موجه تشخیص دهد، نسبت به تمدید مهلت مقرر‌اقدام نماید.

‌ماده 7 - اولین هیأت مدیره تعاونی که بر اساس مقررات مربوط به نظارت بر انتخابات برگزیده می‌شود، پس از اعلام قبولی مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ‌جلسه مجمع عمومی، مدارک مقرر در ماده (51) قانون را جهت ثبت و صدور آگهی به اداره ثبت شرکت‌ها تسلیم نماید و نسخه‌ای از آن مدارک را نیز جهت‌اطلاع وزارت ارائه نماید.