قوانین
کار و رفاه اجتماعی - آیین نامه نحوه تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و عملکرد کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان و کانون عالیهماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور - فصل دوم کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور
ماده 6 - کانونهای هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان در صورتی که به حد نصاب *کانون برسند میتوانند نسبت به تشکیل کانون عالی هماهنگی شوراهایاسلامی کار سراسر کشور اقدام نمایند. *به موجب نامه شماره 10691 مورخ 72.8.10 دبیر هیأت دولت عبارت "(3).(1) مجموع کانونهای استان" بعد از عبارت "به حد نصاب" از قلمافتاده و کلمه "کانون" بعد از عبارت مذکور تحریر شده است.
ماده 7 - ارکان کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور عبارتند از: الف - مجمع عمومی ب - هیأت مدیره د - بازرسان
ماده 8 - مجمع عمومی عالیترین رکن کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور است که از اجتماع کلیه اعضای اصلی هیأت مدیره کانونهایهماهنگی شوراهای اسلامی کار استانها تشکیل میشود. تبصره 1 - علاوه بر هیأت مدیره مذکور در ماده فوق به ازای هر 15 شورای اسلامی کار یک نفر اعضای شوراها به انتخاب مجمع عمومی کانون استان، در مجمععمومی کانون سراسر کشور شرکت مینماید. در استانهایی که حد نصاب موضوع ماده (1) حاصل نشده و یا کانون تشکیل نشده باشد، تا ده شورا سه نفر و مازادبر آن به ازای هر پانزده شورا یک نفر به انتخاب آنان جهت شرکت در مجمع عمومی کانون سراسری معرفی میشود. تبصره 2 - جلسات مجمع عمومی با حضور حداقل (2).(1) اعضا رسمیت مییابد و تصمیمات آن با نصف به علاوه یک آرای حاضرین معتبر خواهد بود.
ماده 9 - هیأت مدیره کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور دارای 11 نفر عضو اصلی و 4 نفر عضو علیالبدل میباشد که برای مدت 2 سالتوسط مجمع عمومی از بین اعضای مجمع انتخاب میشوند و انتخاب مجدد آنان برای دورههای بعد بلامانع است.
ماده 10 - مجمع عمومی از بین اعضا دو نفر را به عنوان بازرس اصلی و یک نفر را به عنوان بازرس علیالبدل برای مدت یک سال انتخاب میکند و انتخابمجدد آنان برای دورههای بعد بلامانع است.
ماده 11 - وظایف و اختیارات کانون عالی هماهنگی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور عبارت است از: الف - ایجاد ارتباط و هماهنگی بین کانونهای هماهنگی شوراهای اسلامی کار استانها و فعالیتهای آنها. ب - همکاری با دستگاههای اجرایی و مراجع ذیربط به منظور حسن اجرای قوانین و مقررات کانونها. ج - بررسی و جمعبندی نظرات کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استانها در خصوص مسایل و امور کار و کارگری و ارائه پیشنهادات و نظرات به وزارتکار و امور اجتماعی یا دستگاههای ذیربط. د - انتخاب نمایندگان قانونی کارگران در مراجع و مجامع قانونی داخلی و بینالمللی با توجه به قوانین و مقررات مربوط. ه - کوشش در جهت استیفای حقوق صنفی و خواستههای مشروع و قانونی کارگران سراسر کشور از طریق مراجع ذیربط. و - انعقاد پیمانهای دستهجمعی با سازمانهای کارفرمایی مشابه و همچنین همکاری متقابل با سایر سازمانها و راهنمایی اعضا در عقد قراردادها.