قوانین
کار و رفاه اجتماعی - آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف، اختیارات و چگونگی عملکرد انجمنهای اسلامی کارگری - فصل سوم - ارکان و تشکیلات
ماده 8- انجمن اسلامی کارگری دارای ارکان زیر است: 1- مجمع عمومی. 2- شورای مرکزی. 3- ناظر.
ماده 9- حدود وظایف و اختیارات ارکان انجمن به شرح زیر است و اساسنامه نمونه انجمنها در چهارچوب مفاد این آیین نامه توسط هیأت موضوعماده (16) تنظیم و به استانها ابلاغ میشود. الف - وظایف و اختیارات مجامع عمومی: 1- تعیین خط مشی و تصویب برنامه سالانه انجمن با توجه به پیشنهاد ارایه شده توسط شورای مرکزی 2- بررسی و تصمیمگیری در مورد گزارش شورای مرکزی در مورد عملکرد شورا. 3- تصویب آیین نامه مربوط به قبول هدایا و سایر آیین نامههای مورد نیاز انجمن. 4- بررسی و تصویب بودجه و ترازنامه سالانه انجمن با پیشنهاد شورای مرکزی. 5- تعیین میزان حق عضویت سالانه اعضاء. 6- تنظیم تغییرات اساسنامه در چهارچوب اساسنامه نمونه. 7- بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به سایر اموری که طبق مقررات در صلاحیت مجامع عمومی انجمن است. ب - وظایف و اختیارات شورای مرکزی: 1- تنظیم برنامههای سالانه و پیشنهاد خط مشی انجمن جهت تصویب مجمع عمومی. 2- ارایه گزارش عملکرد شورای مرکزی به مجمع عمومی. 3- تهیه و تنظیم آیین نامههای موضوع بند (3) قسمت (الف) جهت تصویب مجمع عمومی. 4- تهیه و تنظیم صورتهای مالی و ترازنامه و بودجه سالانه انجمن و همچنین برآورد میزان حق عضویت سالانه اعضا جهت تصویب مجمع عمومی. 5- اجرای مصوبات مجمع عمومی و فعالیت در جهت تحقق اهداف و وظایف و اختیارات انجمن. 6- انتخاب دبیر شورا برای انجام وظایف اجرایی و اداری و همچنین انجام نمایندگی شورا در مراجع قانونی. پ - وظایف و اختیارات ناظر: انجام امور نظارت و حسابرسی و بررسی عملکرد شورای مرکزی انجمن به عهده ناظر است. ناظر مجاز است در جلسات شورای مرکزی شرکت نمودهو با مراجعه به اسناد و مدارک و بررسی فعالیت انجمن گزارش مستدل خود را نسبت به امور یاد شده حداکثر 15 روز قبل از جلسه مجمع عمومیتسلیم مجمع مزبور نماید.
ماده 10- شرایط عضویت در شورای مرکزی انجمن: الف - داشتن التزام عملی به اسلام، اصل ولایت فقیه و قانون اساسی. ب - سابقه حضور و فعالیت در صحنههای مختلف انقلاب اسلامی. پ - داشتن حسن شهرت و تدبیر لازم جهت پیشبرد امور انجمن. ت - داشتن حداقل یکسال سابقه کار در واحد ذی ربط. تبصره - تأیید صلاحیت داوطلبان عضویت در شورای مرکزی و ناظر انجمن از اختیارات هیأت نظارت استان است. ث - نداشتن سابقه محکومیت سیاسی و اجتماعی که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی شود.
ماده 11- اعضای شورای مرکزی و ناظر انجمن برای مدت چهار سال انتخاب میشوند و تعداد آنان با توجه به تعداد کارکنان واحد مربوط به شرح زیرتعیین میشود: - تا (500) نفر، (3) عضو اصلی و (2) عضو علیالبدل. - از (501) تا (2000) نفر، (5) عضو اصلی و (3) عضو علیالبدل. - از (2001) تا (7000) نفر، (7) عضو اصلی و (4) عضو علیالبدل. - از (7001) نفر به بالا، (9) عضو اصلی و (5) عضو علیالبدل.
ماده 12- انتخابات شورای مرکزی و ناظر بر عهده مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده است که حداکثر یک ماه قبل از انقضای مدت فعالیت شورایمرکزی قبلی صورت میگیرد. تبصره - تا تعیین شورای مرکزی و ناظر جدید، شورای مرکزی و ناظر قبلی حداکثر میتوانند تا (6) ماه به کار خود ادامه دهند.
ماده 13- در صورت استعفاء، فوت یا برکناری اعضای شورای مرکزی انجمن و ناظر، چنانچه با جانشینی اعضای علیالبدل که به ترتیب آرا صورتمیگیرد اکثریت لازم حاصل نشود، انتخاب مجدد برگزار میشود. تبصره - در صورتی که هر یک از اعضای شورای مرکزی به تشخیص و اعلام هیأت نظارت استان، شرایط عضویت موضوع ماده (10) این آیین نامه رااز دست بدهند، از عضویت در شورای مرکزی و تصدی مسؤولیت نظارت برکنار میشوند.
ماده 14- اعضای شورای مرکزی و ناظر پس از انتخاب در چهارچوب این آیین نامه اعتبارنامه خود را از هیأت نظارت استان دریافت میکنند.
ماده 15- ساعاتی که اعضای شورای مرکزی در زمان کار موظف خود در واحد مربوط به انجام وظایف مربوط به انجمن مشغول هستند، جزو ساعاتکار آنها محسوب میشود. میزان این ساعات با هماهنگی مدیریت واحد توسط هیأت نظارت استان تعیین میشود که به هر حال از (25) ساعت در ماهبیشتر نخواهد بود.