قوانین
کار و رفاه اجتماعی - آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف، اختیارات و چگونگی عملکرد انجمنهای اسلامی کارگری - فصل پنجم - تشکیل کانون انجمنهای اسلامی
ماده 22 - انجمنهای اسلامی میتوانند به منظور انسجام و هماهنگی بیشتر در انجام وظایف و شیوههای تبلیغی در اجرای تبصره(1) ماده (130)قانون کار، نسبت به تأسیس کانون هماهنگی انجمنهای اسلامی در استان و همچنین کانون عالی هماهنگی انجمنهای اسلامی در کل کشور که بهترتیب در این آیین نامه« کانون استان» و «کانون عالی» نامیده میشود اقدام نمایند.
ماده 23ـ در صورتی که بیش از نیمی از انجمنهای هر استان، مشروط به آنکه تعداد آنها کمتر از (10) انجمن نباشد متقاضی تشکیل کانون استان باشندمیتوانند با هماهنگی هیأت نظارت استان مبادرت به تشکیل کانون استان نمایند.
ماده 24ـ شوراهای مرکزی انجمنها از بین اعضای خود پنج نفر را به عنوان هیأت مؤسس کانون استان انتخاب و به هیأت نظارت استان معرفیمینمایند.
ماده 25ـ وظایف هیأت مؤسس کانون استان عبارت است از: الف - تهیه اساسنامه کانون استان جهت تصویب هیأت عالی نظارت موضوع ماده (16) این آییننامه. ب - ثبت نام از اعضای داوطلب عضویت در ارکان کانون استان. ت - ثبت و نگهداری اسناد و مدارک مالی و صورت جلسات و دفاتر مربوط. تبصره - در هر استان فقط یک کانون استان تشکیل میشود.
ماده 26ـ نماینده شورای مرکزی انجمن شهرستانها میتوانند به عضویت مجمع کانون استان درآیند.
ماده 27 - در صورتی که در بیش از نیمی از استانهای کشور، کانون تشکیل شده باشد، کانونهای مزبور میتوانند نسبت به تشکیل کانون عالی اقدامنمایند.
ماده 28 - کانونهای استان جهت اقدامات لازم برای تشکیل کانون عالی پنج نفر را از میان اعضای کانونهای استان به عنوان هیأت مؤسس کانون عالیانتخاب و به هیأت عالی نظارت معرفی خواهند نمود.
ماده 29 - وظایف هیأت مؤسس کانون عالی عبارت است از: الف - تهیه و تنظیم اساسنامه کانون عالی با نظارت و تائید هیأت عالی نظارت ب - نام نویسی از اعضای داوطلب عضویت در ارکان کانون عالی. پ - برگزاری مجمع عمومی و انتخاب هیأت مدیره و بازرس کانون عالی با هماهنگی هیأت عالی نظارت. ت - ثبت و نگهداری اسناد و مدارک مالی و صورت جلسات و دفاتر مربوط. تبصره- در سراسر کشور فقط یک کانون عالی هماهنگی انجمنهای اسلامی تشکیل میشود که وظایف محوله را به عهده میگیرد.
ماده 30 - نمایندههای کانون استان میتوانند به عضویت مجمع کانون عالی درآیند.
ماده 31ـ ارکان و تشکیلات کانون استان و کانون عالی عبارتند از: الف - مجمع عمومی. ب - هیأت مدیره. پ - بازرس
ماده 32ـ هیأت مدیره و بازرس کانون عالی پس از انتخابات در چهارچوب این آییننامه اعتبارنامه خود را از هیأت نظارت استان و هیأت عالی نظارتدریافت میکنند.
ماده 33 - کلیه موارد پیشبینی شده برای انجمنها در این آییننامه، در مورد کانون استان و کانون عالی قابل اجرا میباشد. معاون اول رییس جمهور - حسن حبیبی