قوانین
کار و رفاه اجتماعی - آیین نامه مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی - فصل پنجم ـ مقررات عمومی و تخصصی پروانه صلاحیت اشخاص حقیقی
ماده17ـ متقاضی حقیقی پروانه صلاحیت باید دارای شرایط عمومی زیر باشد: الف ـ تابعیت جمهوری اسلامی ایران. ب ـ اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران. پ ـ داشتن سلامت جسمانی منطبق با زمینه کاری. ت ـ دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان. ث ـ نداشتن سوء سابقه و پیشینه کیفری با ارایه گواهی. ج ـ عدم اشتغال رسمی یا پیمانی در دستگاه¬ها، سازمان¬ها، نهادها، موسسات و شرکت¬های دولتی برابرمقررات. تبصره ـ متقاضیان با سن 65 سال و بالاتر و دارندگان معافیت پزشکی باید گواهی سلامت پزشکی را متناسب با زمینه فعالیت از پزشک معتمد مرکز اخذ نمایند.
ماده18ـ اشخاص دارای صلاحیت باید از تجهیزات و محل کار متناسب با زمینه فعالیت برخوردار باشند. تبصره1ـ ارائه خدمات منوط به در اختیار داشتن تجهیزات مناسب با نوع خدمات می¬باشد. تبصره2ـ متقاضیان باید نشانی و تلفن محل فعالیت خود را زمان ثبت¬نام ارائه نمایند.
ماده 19ـ مسئولیت¬های قانونی پروانه صلاحیت با اشخاص حقیقی یا حقوقی دارنده آن است و این پروانه قابل انتقال به غیر نمی-باشد.
ماده20ـ پروانة صلاحیت مشاوران پس از احراز صلاحیت با امضای رئیس مرکز و معاون روابط کار صادر می¬گردد؛ همچنین تمدید وتجدید اعتبار آن منوط به ثبت در سامانه و درج مهر مرکز می¬باشد.
ماده21ـ امضای مجاز اشخاص حقیقی ذیل نامه¬ها، گزارش¬ها و تأییدیه¬های تعهدآور ، همراه با مهری خواهد بود که در آن نام کامل مشاور، شماره پروانه صلاحیت و زمینه تخصصی وی به طور مجزا درج شده باشد.
ماده22ـ میزان تعرفه خدمات مشاوران اشخاص حقیقی و حقوقی با پیشنهاد تشکل قانونی مربوطه، تأیید شورای سیاست-گذاری وابلاغ آن توسط مرکز معین می¬گردد و کلیه اشخاص دارای صلاحیت ملزم به رعایت تعرفه مصوب می¬باشند.
ماده23ـ متقاضی دریافت پروانه صلاحیت باید شرایط اختصاصی زیر را دارا باشد: الف ـ دارا بودن مدرک تحصیلی مرتبط به تأیید کمیته تشخیص و تأیید صلاحیت در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در یکی از رشته¬های مرتبط گروه فنی و مهندسی، علوم پایه، بهداشت حرفه¬ای، حفاظت و بهداشت کار. ب ـ داشتن سابقه کار مرتبط برای مدارک کارشناسی چهار سال، کارشناسی ارشد سه سال و برای دارندگان مدرک دکتری دو سال است. پ ـ متقاضیان با مدارک تحصیلی کاردانی مرتبط، مشروط به داشتن حداقل 5 سال سابقه کار مفید در زمینه¬ی ایمنی و بهداشت کار ومشروط به تأیید کمیته تشخیص و تأیید صلاحیت، تنها مجاز به شرکت در آزمون یک زمینه¬ی فعالیت می¬باشند. ت ـ قبولی در آزمون¬های مربوطه که از طرف مرکز برگزار می¬گردد. ث ـ بازرسان کار و کارشناسان مرتبط مرکز تحقیقات ستاد و گروه¬های تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار کشور غیرشاغل (بازنشسته، مستعفی و بازخرید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) بدون در نظر گرفتن رشتة تحصیلی به شرط دارا بودن حداقل 8 سال سابقه کار مرتبط می¬توانند در سه زمینه¬ی تخصصی و همچنین افراد شاغل مذکور با حداقل سابقه کار مرتبط چهار ساله فقط در زمینه آموزش ایمنی و بعد از طی دوره آموزشی فنون تدریس ، بدون شرکت در آزمون ورودی، پروانه صلاحیت اخذ نمایند. ج ـ اعضای هیأت علمی و مدرسین حق¬التدریس دانشگاه¬ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور مرتبط با موضوع ماده 2 اینآیین¬نامه از شرکت در آزمون آموزش ایمنی و رشته تخصصی مرتبط (با نظر کمیته تشخیص و تأیید صلاحیت) معاف می¬باشند. چ ـ مدرسین مرکز و گروه¬های تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار با دارا بودن شرایط عمومی، تخصصی و همچنین شرایطویژه ذیل و تأیید کمیته تشخیص و تأیید صلاحیت از شرکت در آزمون زمینه تخصصی مرتبط و رشته آموزش معاف می¬باشند: ـ حداقل 200 ساعت زمینه¬ی تدریس مرتبط با زمینه درخواستی به تأیید مرکز با حداقل مدرک کارشناسی ارشد. ـ حداقل 400 ساعت زمینه¬ی تدریس مرتبط با زمینه درخواستی به تأیید مرکز با مدرک کارشناسی. ـ رشته تحصیلی مرتبط با زمینه فعالیت درخواستی. تبصره1ـ متقاضیان حقیقی در مرحله بدوی حداکثر می¬توانند در سه زمینه تخصصی متقاضی ¬شوند و چنانچه عملکرد دارنده پروانه در زمان تمدید آن به تشخیص کمیته تأیید صلاحیت مثبت ارزیابی شود، می¬توانند تقاضای آزمون برای اخذ دو زمینه تخصصی جدید را نمایند. تبصره2ـ مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی که تا قبل از تصویب این آیین¬ نامه نسبت به اخذ صلاحیت در زمینه¬های تخصصی اقدام نموده¬اند از شمول تبصره1 معاف می¬باشند.
ماده24ـ آزمون¬های تخصصی پروانه صلاحیت در هر یک از زمینه¬ها به صورت کتبی و در صورت لزوم آزمون عملی یا مصاحبه فنیبرگزار می¬¬گردد و متقاضی باید حداقل 60 درصد نمره آزمون کتبی را کسب کند. در صورت برگزاری آزمون توأم کسب حداقل 50 درصد نمره آزمون عملی یا مصاحبه الزامی است.