قوانین
آب و برق - آئین نامه ایمنی تصفیه خانه های آب و فاضلاب - فصل اول: تعاریف
فاضلاب: به آبی گفته میشود که در اثر مصرف یا ورود مواد خارجی تغییر کیفیت پیدا نموده بطوریکه برای مصرف قبلی غیرقابل استفاده باشد.
تصفیه آب: به تبدیل آب خام به آبی با کیفیت مناسب جهت آشامیدن و مصارف صنعتی اطلاق میگردد.
تصفیه فاضلاب: به منظور حذف و تقلیل شدت آلودگی و عوامل بیماریزا صورت میگیرد بطوریکه امکان استفاده مجدد آن برای مصارف مورد نظر فراهم گردد.
ضدعفونی: قسمتی از فرایند تصفیه میباشد که با استفاده از مواد شیمیائی، عوامل بیماریزا حذف یا در حد قابل قبول تقلیل مییابد.
دستگاه واترجت: دستگاهی است که با استفاده از فشار بالای آب، سطوح مختلف را از هرگونه جرم و رسوب گرفتگی پاک مینماید. واترجت متناسب با کاربردهای مختلف دارای تفنگیهای گوناگون و فشارهای متفاوت میباشد که با بالا رفتن فشار، قدرت جرمبری و رسوبزدایی آن افزایش مییابد.
دستگاه فیلترپرس: دستگاهی است که به وسیله آن میتوان حجم بالایی از محلول یا ذرات جامد از مایع را تحت فشار با حداقل سطح فیلتری که مابین دو صفحه نگهدارنده قرار دارد جداسازی یا تصفیه نمود.
برگه اطلاعات ایمنی مواد Material Safety Data Sheet (MSDS): اطلاعات پایه پیرامون خصوصیات، پتانسیل آسیبزایی مواد، نحوه استفاده ایمن، نگهداری، حمل و نقل و چگونگی برخورد در موارد اضطراری را درباره مواد یا فرآوردههای شیمیایی فراهم میکند.
دستگاه خنثیساز (اسکرابر): سیستم خنثیساز گاز کلر، که براساس واکنش بین سود و گاز کلر در داخل یک محیط بسته انجام میشود.
کیت ایمنی: کیت ایمنی شامل یک سری تجهیزات از قبیل لباس مخصوص ضد نفوذ گاز کلر، ماسک حفاظتی، دستکش و چکمه ضد اسید، درپوش ایمنی یا کپ، آچار مخصوص، پودر، گوههای برنجی، کمربند مهار سوراخ، واشر، علائم هشداردهنده و غیره برای انجام کار ایمن در ارتباط با گاز کلر میباشد.