قوانین
آموزشی و تربیتی - آئین نامه نحوه تشکیل و اداره آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد - فصل ششم ـ مقررات عمومی
ماده 24 ـ نسخه اصلی پروانه تأسیس باید در دفتر آموزشگاه نصب گردد.
ماده 25 ـ انتقال یا واگذاری پروانه تأسیس آموزشگاه به شخص یا اشخاص واجد شرایط این آیین نامه با هماهنگی و تأیید سازمان مجاز است.
ماده 26 ـ دارندگان پروانه تأسیس موظفند برنامه کار و ساعات آموزش آموزشگاه را به طور دقیق به سازمان اعلام نمایند.
ماده 27 ـ تغییر محل آموزشگاه منط به تحقق مجدد شرایط مندرج در ماده (8) این آیین نامه و تحصیل موافقت سازمان می باشد.
ماده 28 ـ در محل آموزشگاه نباید هیچ گونه فعالیت غیرمرتبط با موضوع تأسیس آموزشگاه وجود داشته باشد. تبصره ـ سازمان می تواند برای کلیه واحدهای صنفی، خدماتی و تولیدی که امکانات آموزش کارگران را در محل کار خود فراهم نموده اند با رعایت مفاد این آیین نامه پروانه صادر نماید.
ماده 29 ـ نام آموزشگاه می باید فرهنگ اسلامی و ایرانی مباینت نداشته و در تمام مدت فعالیت آ»وزشگاه حفظ گردد. انتخاب نام آموزشگاه نباید تکراری باشد. تغییر نام با هماهنگی سازمان توسط اداره کل مجاز می باشد.
ماده 30 ـ تعطیل هر یک از حرفه های مورد آموزش یا فعالیت مجدد آنها لزوماً باید با توافق کتبی سازمان انجام پذیرد.
ماده 31ـ کلیه آموزشگاههایی که قبل از تصویب این آیین نامه موجودیت یافته اند موظفند از تاریخ ابلاغ ظرف مدت یک سال شرایط خود را با این آیین نامه تطبیق دهند. تبصره ـ شرایط حداقل مدرک تحصیلی دارندگان پروانه تأسیس این گونه آموزشگاهها از شمول جدول شماره (1) این آیین نامه که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت می باشد مستثنی است.
ماده 32 ـ موسس به هنگام دریافت پروانه تأسیس و تمدید آن و نیز مدیر و مربی آمزشگاه به هنگام دریافت کارت (مدیریت آموزشگاه ـ مربیگری) و تمدید آن موظفند مبالغ مندرج در جدول شماره (2) این آیین نامه را که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت می باشد به حسابی که از طرف سازمان تعیین می شود واریز نمایند. تبصره ـ ایثارگران و اقوام درجه یک آنان و نیز مدیر و مربیان و کارآموزان دستگاههای اجرایی و سازمانهای دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی که آموزش در آنها به صورت رایگان می باشد و همچنین کارکنان سازمان و ادارت کل و خانواده درجه یک آنان (پدر، مادر، همسر و فرزند) و نیز بسیجیان فعال با ارایه معرفی نامه معتبر ز مراجع مربوط از پرداخت هرگونه وجه مذکور در این آیین نامه معاف می باشند.
ماده 33 ـ آزمون متقاضیان مدیریت آموزشگاه و مربیگری حداقل سالی یکبار از طرف سازمان برگزار و تاریخ آن تا یک ماه قبل از انجام توسط رسانه های عمومی اعلام می گردد.
ماده 34 ـ پروانه تأسیس و کارت مدیریت آموزشگاه برای آموزش مردان صرفاً به مردان و برای آموزش زنان به زنان داده می شود. تبصره ـ در مواردی که رعایت الزام این ماده به تشخیص سازمان میسر نباشد سازمان می تواند صدور پروانه را تا زماین که صلاح بداند از مفاد این ماده مستثنی نماید، مشروط بر آنکه زنان و مردان به صورت مختلط نباشند و متقاضی از هر جهت صلاحیت را داشته باشد.
ماده 35 ـ آموزش کارآموزان زن صرفاً توسط مربیان زن و آموزش کارآموزان مرد صرفاً توسط مربیان مرد باید انجام شود. تبصره ـ در صورت عدم وجود مربی واجد شرایط بنا به پیشنهاد اداره کل و تأیید سازمان آموزشگاهها می توانند در مدت زمان مشخص با نظارت سازمان از شمول این ماده مستثنی شوند.
ماده 36 ـ مدت هر دوره آموزشی نباید از مدت تعیین شده بر اساس استاندارد کمتر باشد.
ماده 37 ـ نشر و پخش هرگونه آگهی و تبلیغات در مورد آموزشگاههای آزاد در صورتی مجاز است که دارندگان پروانه تأسیس قبلاً تأیید سازمان را کسب نموده باشند.
ماده 38 ـ انجام آزمون پایان دوره کارآموزان و صدور گواهی نامه مهارت به عهده سازمان است. تبصره ـ در حرفه هایی که سازمان لزوماً برگزاری آزمون و صدور گواهینامه مهارت را لازم تشخیص ندهد ضمن اجرای آموزش و اعمال نظارت کلی سازمان آزمون برگزار نمی شود. بدیهی است مراتب در این خصوص قبلاً به آموزشگاهها ابلاغ می گردد.
ماده 39 ـ سازمان موظف است در تهیه و تدوین استانداردهای مهارت و آموزشی مشاغل زیر مجموعه رشته ها و حرف پزشکی و پیراپزشکی از نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دعوت نماید.
ماده 40 ـ دارنده پروانه تأسیس موظف است یک نسخه از این آیین نامه را در دسترس و محل دید عموم کارآموزان قرار دهد.
ماده 41 ـ میزان شهریه کارآموزان توسط سازمان با توجه به شرایط منطقه تعیین می گردد و رعایت آن جهت استمرار پروانه تأسیس الزامی است.
ماده 42 ـ رشته های آموزشی می تواند همه ساله بر حسب نیاز بازار کار و صنعت به پیشنهاد سازمان و تصویب وزیر کار و امور اجتماعی اصلاح و حداقل و نوع مدرک تحصیلی متقاضیان کارت مدیریت و مربیگری آموزشگاه به موازات بهبود کیفیت آموزش فنی و حرفه ای در کشور تغییر یابد. افزایش هزینه ]ای شرکت در آزمون مهارت ـ صدور گواهینامه و المثنی آن ـ کسب پروانه ـ تمدید پروانه تأسیس و کارت مدیریت آموزشگاه و اخذ کارت مربیگری و تجدید آن با توجه به شرایط اقتصادی و شاخص های بانک مرکزی منوط به پیشنهاد سازمان و تصویب وزیر کار و امور اجتماعی خواهد بود.
ماده 43 ـ آموزشگاه هایی که بر طبق قانون یا تصویب نامه هیئت وزیران دارای آیین نامه خاص می باشند از شمول این آیین نامه مستثنی هستند.
ماده 44 ـ اعضای خانواده معظم شهدا و ایثارگران در دریافت مجوزهای موضوع این آیین نامه در اولویت خواهند بود.
ماده 45 ـ تصویب نامه های شماره 47906/ت392هـ مورخ 25/8/1370 و شماره 4583/ت20799 هـ مورخ 12/2/1379 لغو می شوند.