contact
shape

قوانین

shape

نظام مهندسی - آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی ساختمان - ‌فصل دوم : ‌عضویت در سازمان نظام مهندسی استان

‌ماده 21 - عضویت در سازمان نظام مهندسی استان مستلزم احراز شرایط و انجام ترتیبات زیر است: 1 - تابعیت ایران 2 - دارا بودن پروانه اشتغال که توسط وزارت مسکن و شهرسازی صادر شده و مدت اعتبار آن منقضی نشده باشد. 3 - اقامت در حوزه استان مربوط، حداقل مدت شش ماه قبل از تسلیم تقاضای عضویت، با رعایت تبصره ماده (3) قانون نظام مهندسی ساختمان. 4 - نداشتن محکومیت قطعی به محرومیت از اشتغال به کار در هنگام تقاضای عضویت. 5 - پرداخت حق ورودیه و حق عضویت سالانه طبق تعرفه‌های مصوب مربوط 6 - تنظیم و تسلیم تقاضای عضویت، طبق فرم مخصوصی که در اختیار متقاضیان عضویت قرار خواهد گرفت همراه با مدارک مقرر در فرم مذکور.

‌ماده 22 - متقاضیان عضویت در سازمان استان، قبل از برگزاری اولین انتخابات هیأت مدیره و تشکیل سازمان، تقاضای خود را به اداره کل مسکن و شهرسازی‌استان، و بعد از تشکیل سازمان استان به دبیرخانه سازمان مذکور تسلیم خواهند کرد و مراجع مذکور مکلف خواهند بود ظرف حداکثر (15) روز نسبت به‌تقاضای رسیده رسیدگی نموده، در صورتی که متقاضی را واجد کلیه شرایط تشخیص دهند، نسبت به صدور و تسلیم کارت عضویت او اقدام و چنانچه تقاضا را‌ناقص و یا متقاضی را فاقد شرایط کافی تشخیص دهند نظر خود را در مورد رفع نقص یا رد تقاضا صراحتاً و کتباً به متقاضی ابلاغ نمایند.

‌ماده 23 - عضویت در سازمان استان دارای امتیازاتی به شرح زیر می‌باشد: 1 - شرکت در انتخابات هیأت مدیره و شورای انتظامی، اعم از انتخاب کردن یا داوطلب انتخاب شدن. 2 - انتخاب شدن به عضویت هیأت عمومی و شورای مرکزی سازمانهای نظام مهندسی و سایر مجامع و کمیسیون‌ها و هیأت‌های وابسته به سازمان. 3 - استفاده از تسهیلات و خدماتی که سازمان بنا به وظایف و هدفهای خود در اختیار اعضا قرار می‌دهد. از جمله حفظ حقوق و شئون و حیثیت حرفه‌ای‌اعضای سازمان و دفاع در مقابل تعرض به آنها از طریق تأمین خدمات مشاوره حقوقی، مالی، فنی و غیره... 4 - استفاده از سهمیه‌های ارجاع کار، که ممکن است توسط سازمان در اختیار اعضا گذارده شود. 5 - استفاده از ارجاع خدمات کارشناسی موضوع ماده (8) قانون نظام مهندسی.

‌ماده 24 - کسانی که به عضویت سازمان استان پذیرفته می‌شوند در موارد زیر عضویت آنها در سازمان قطع خواهد شد و در هر زمان عللی که موجب قطع‌عضویت شده است بر طرف شود با تصویب هیأت مدیره عضویت تجدید شده و ادامه خواهد یافت: 1 - در مواردی که پروانه اشتغال عضو به موجب مقررات مندرج در این آیین‌نامه فاقد اعتبار شناخته شده و یا اعتبار آن معلق می‌شود، تا زمانی که رفع تعلیق‌نشده است. 2 - نقل مکان به استان دیگر. 3 - استعفا از عضویت سازمان. 4 - عدم پرداخت حق عضویت طرف مهلت تعیین شده از طرف هیأت مدیره که در حکم استعفا تلقی شود. ‌تبصره - قطع عضویت در سازمان استان موجب قطع عضویت در کلیه نهادهای وابسته به آن نیز خواهد بود، ولی برقراری مجدد عضویت در سازمان لزوماً‌موجب برقراری مجدد عضویت در نهادهای مذکور نخواهد شد و مستلزم تجدید انتخاب، یا صدور حکم مجدد خواهد بود.

‌ماده 25 - هر شخص حقیقی نمی‌توان در آن واحد عضویت بیش از یک سازمان استان را دارا باشد و در مواقعی که شخص از یک استان به استان دیگر نقل مکان‌می‌کند، همزمان با صدور کارت عضویت در سازمان جدید، کارت عضویت قبلی باطل شده به سازمان استان محل صدور آن فرستاده می‌شود.

‌ماده 26 - در استانهایی که به واسطه کافی نبوده عده عضو واجد شرایط، تشکیل سازمان استان مقدور نشود، دارندگان پروانه اشتغال مقیم حوزه آن استان‌می‌توانند با موافقت هیأت عمومی سازمانهای نظام مهندسی، و در غیاب هیأت مذکور با موافقت وزیر مسکن و شهرسازی به عضویت سازمان یکی از استانهای‌مجاور پذیرفته شوند. در این قبیل موارد، وظایف مربوط به استانی که فاقد سازمان نظام مهندسی ساختمان می‌باشد توسط سازمان استان مجاور که به شرح فوق‌تعیین گردیده انجام خواهد شد.

‌ماده 27 - کسانی که از عضویت سازمان استان استعفا داده، و یا به علت عدم پرداخت حق عضویت ظرف مهلت مقرر مستعفی شناخته می‌شوند، چنانچه سایر‌شرایط عضویت از آنها سلب نشده باشد در هر موقع می‌توانند مجدداً با پرداخت حق ورود به و حق عضویت سالانه تقاضای تجدید عضویت نمایند.