contact
shape

قوانین

shape

نظام مهندسی - آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی ساختمان - ‌فصل چهارم : ‌هیأت عمومی سازمان‌های نظام مهندسی

‌ماده 69 - در اجرای ماده (9) قانون نظام مهندسی ساختمان به منظور ایجاد هماهنگی در امور سازمانهای استان، هیأت عمومی سازمانهای نظام مهندسی،‌متشکل از نمایندگان سازمانهای استان در سطح کشور، که در مواد بعد اختصاراً هیأت عمومی خوانده خواهد شد تشکیل می‌شود.

‌ماده 70 - تعداد نمایندگان هر استان در هیأت عمومی، متناسب با تعداد اعضای سازمان استان به ترتیب زیر خواهد بود: - سازمان‌هایی که دارای پانصد نفر عضو و با کمتر هستند، یک نفر - سازمان‌هایی که دارای بیش از پانصد نفر و کمتر از هزار نفر عضو هستند، دو نفر - سازمان‌هایی که دارای هزار نفر عضو یا بیشتر هستند، حداکثر سه نفر

‌ماده 71 - تعیین نمایندگان هر استان در هیأت عمومی به عهده هیأت مدیره سازمان استان می‌باشد و هیأت مدیره می‌تواند نمایندگان مذکور را از بین اعضای‌هیأت مدیره یا شورای انتظامی و یا سایر اعضای سازمان که حائز شرایط انتخاب به عضویت هیأت مدیره باشند انتخاب نماید. مدت نمایندگی نمایندگان هر‌استان در هیأت عمومی، با خاتمه دوره خدمت هیأت مدیره سازمان استان خاتمه خواهد یافت. ‌تبصره - در استانهایی که دو نفر نماینده برای شرکت در جلسات هیأت عمومی تعیین می‌کنند حداقل یک نفر از آنها باید مهندس معمار یا مهندس ساختمان باشد‌و در استان‌هایی که سه نفر نماینده تعیین می‌کنند، حداقل یک نفر از آنها باید مهندس معمار یا شهرساز و یک نفر مهندس ساختمان باشد.

‌ماده 72 - وظایف هیأت عمومی، بر اساس ماده (9) قانون نظام مهندسی ساختمان به شرح زیر است: ‌الف - انتخاب چهار نفر نماینده برای عضویت شورای مرکزی سازمانهای نظام مهندسی ساختمان و معرفی حداقل ده نفر کاندیدای واجد صلاحیت به وزارت‌مسکن و شهرسازی به منظور تکمیل اعضای شورای مرکزی سازمانهای نظام مهندسی، که وزارت مسکن و شهرسازی به موجب ماده (10) قانون نظام مهندسی‌ساختمان و ماده (77) این آیین‌نامه پنج نفر از آنها را به این سمت تعیین و انتخاب خواهد کرد. ب - جمع‌آوری و ارائه گزارش عملکرد سازمانهای نظام مهندسی استانهای مختلف موضوع ماده (13) قانون مذکور، و همکاری با وزارت مسکن و شهرسازی‌در بررسی و تصمیم‌گیری نسبت به آنها، بر اساس دستورالعمل صادر شده توسط وزیر مسکن و شهرسازی. ج - تنظیم روابط بین سازمانهای استان با یکدیگر از لحاظ تبادل تجارب و اطلاعات و نیز همکاری با شهرداریها و مراجع دولتی و عمومی و تصویب ضوابط و‌مقررات و آیین‌نامه‌های لازم در این مورد. ‌تبصره - در صورتی که عضوی از اعضای هیأت عمومی به عضویت شورای مرکزی انتخاب شود پس از قطعیت یافتن عضویت او در شورای مرکزی، به جای او‌عضو دیگری توسط هیأت مدیره سازمان استان مربوط تعیین و معرفی خواهد شد.

‌ماده 73 - دعوتی به تشکیل اولین نوبت از جلسات عادی هیأت عمومی و تعیین زمان و مکان آن، همچنین تأمین و پرداخت هزینه برگزاری جلسات مذکور به‌عهده وزارت مسکن و شهرسازی است و پس از این که عده حاضر در اولین جلسه به حد نصاب دو سوم از تعداد کل نمایندگان سازمانهای استان بالغ شود، یک‌نفر رییس، یک نفر نایب رییس، یک نفر منشی و دو نفر ناظر از بین عده حاضر در جلسه با رأی اکثریت تعیین خواهند شد.

‌ماده 74 - اداره جلسات هیأت عمومی به عهده رییس هیأت مذکور و در غیاب او به عهده نایب رییس و طرح مطالب در جلسه و تنظیم صورت مذاکرات و‌تصمیمات به عهد منشی و نظرات بر حصول اکثریت برای رسمیت جلسات و رأی‌گیری به عهده نظار خواهد بود.

‌ماده 75 - جلسات عادی هیأت عمومی سال دو نوبت، در اردیبهشت‌ماه و آبان ماه و هر نوبت به مدت دو تا چهار روز تشکیل می‌شود و در آخرین جلسه هر‌نوبت، زمان و مکان و هیأت رییسه جلسه عادی بعد و در صورت لزوم زمان و مکان جلسات فوق‌العاده که حد فاصل جلسه عادی بعد باید در همان استان‌تشکیل شود، با رأی اکثریت اعضاء تعیین و انتخاب می‌شوند. ‌تبصره - ریاست جلسات هیأت عمومی در هر نوبت اعم از عادی و فوق‌العاده، به عهده رییس هیأت مدیره سازمان استانی خواهد بود که جلسات در آن تشکیل‌می‌شود.

‌ماده 76 - جلسات هیأت عمومی با حضور دو سوم از تعداد کل نمایندگان سازمان‌های استان رسمیت خواهد یافت و تصمیمات آن با اکثریت نصف به علاوه‌یک عده حاضر در جلسه معتبر خواهد بود و توسط رییس هیأت به مراجع ذیربط اعلام خواهد شد. ‌تبصره - در مورد ماده فوق و همچنین ماده (73) چنانچه در دعوت اول اکثریت دو سوم حال بود، دعوت‌نامه برای حداقل پانزده (15) روز بعد تجدید خواهد‌شد و جلسه دوم با هر تعداد که حضور یافته باشند رسمیت خواهد داشت.