قوانین
ورزش و جوانان - آئین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران مصوب 1390 - فصل ششم : سایر مقررات
ماده 30 بازیهای نیمه تمام یا عدم حضور در مسابقات تصمیم گیری در مورد عدم حضور یک تیم در مسابقه تعیین شده یا تعیین تکلیف درباره مسابقاتی که به دلیل قوه قهریه (شرایط جوی، قطع برق و ...) نیمه تمام مانده است، بعد از ارائه گزارش و اظهار نظر کارشناسی سازمان لیگ ، کمیته مسابقات و هیئت اجرایی برگزاری مسابقات در رده های گوناگون ، بر عهده کمیته انضباطی بوده و رأی کمیته در این مورد قطعی است.
ماده 31 تخلفات موثر در نتیجه در صورتی که ثابت شود نتیجه یک مسابقه ، بر اثر تخلف از مقررات، پدید آمده، م یتوان نتیجه مسابقه را سه بر صفر به ضرر تیم متخلف تغییر داد که در این صورت هر سه گل مذکو ر در جدول مسابقات نیز ثبت می شود و چنانچه تیم متخلف، نتیجه بازی را با اختلاف بیش از سه گل واگذار کرده باشد، اصل نتیجه ب ه دست آمده در آن مسابقه لحاظ شده و گلهای زدة تیم خاطی حذف میشود.
ماده 32 انتقال کارتهای زرد به سایر مسابقات کارتهای زرد و قرمز دریافتی در یک سری از مسابقات به سایر مسابقاتی که تیم در آن شرکت دارد ، انتقال نیافته و مسؤولیت درج و احتساب کارتهای زرد و قرمز بر عهده کمیته برگزاری مسابقات رده مربوطه می باشد. در ضمن این امر نافی مسؤولیت سرپرستان تیم ها در ثبت و ضبط و درج و اعلام موارد مذکور نبوده و سرپرست هر تیم موظف است لیست بازیکنان اخطاری تیم خود را ثبت و از بکارگیری بازیکنان سه اخطاری ، محروم و غیر مجاز جلوگیری نماید. تبصره : چنانچه بازیکن محروم(سه اخطار ه یا اخراج شده از مسابقه)، در مسابقه بعدی شرکت نماید، نتیجه مسابقه سه بر صفر به ضرر تیم دارنده بازیکن سه اخطاری اعلام و سرپرست تیم مربوطه به مدت یک تا شش جلسه از همراهی تیم محروم و مبلغ ده میلیون تا سیصد میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده و محرومیت بازیکن به دو برابر افزایش یافته و درباره اش اعمال خواهد شد.
ماده 33 تعلیق موقت محرومیت ها محرومیت های تعیین شده از سوی ارکان قضایی فدراسیون فوتبال ، با لحاظ شرایط ذیل، به مدت شش ماه تا دو سال قابل تعلیق است: الف) محرومیت های بیش از شش مسابقه یا شش ماه ، قابل تعلیق نیست. ب) فقط تا نصف مدت محرومیت را می توان تعلیق کرد. ج) محرومیت اشخاصی را می توان تعلیق کرد که سابقه محرومیت نداشته باشند. د ) اگر محکوم علیه در مدت تعلیق، تخلف دیگری درحوزه فوتبال مرتکب شود که منتهی به محکومیت قطعی او شو د، تعلیق لغو و محرومیت قبلی نیز به محرومیت جدید اضافه می شود.
ماده 34 ذخیره سازی جرائم و محرومیت ها کلیه احکام صادرشده انضباطی پس از قطعی شدن ، در دبیرخانه کمیته های انضباطی ثبت، ضبط و در سوابق افراد حقیقی و حقوقی لحاظ خواهد شد.
ماده 35 ارائه مدارک جعلی مسؤولیت احراز اصالت مدارک ارائه شده از سوی کادر یک تیم ، به تشکیلات رسمی فوتبال، بر عهده باشگاه و اشخاص ارائه دهنده بوده و در صورت جعلی بودن، تنبیهات ذیل، اعمال می شود: -1 در صورتی که جعل، قبل از عضویت در باشگاه صورت گرفته باشد و باشگاه تا هنگام کشف موضوع ، توسط مراجع قانونی، از آن بی اطلاع باشد، فقط فرد خاطی به پرداخت یک تا پنجاه میلیون ریال و شش ماه تا یک سال محرومیت محکوم میشود. ولی در نتیجه مسابقه تغییری حاصل نمی شود. -2 در صورتی که جعل بعد از عضویت در باشگاه رخ داده باشد، یا باشگاه با علم به جعلی بودن مدارک ، از او استفاده نموده و علیرغم اطلاع از موضوع جعل، مراتب را گزارش نکرده باشد، فرد ذینفع و تیم مربوط با هم جریمه خواهند شد. به این ترتیب که عضو مذکور به محکومیت مندرج در بند 1 و تیم متخلف به پرداخت پنج میلیون تا پنجاه میلیون ریال جریمه و سلب شش امتیاز محکوم خواهد شد. در صورت احراز تقصیر مدیر فنی یا سرپرست تیم، هرکدام به پرداخت جریمه نقدی از پنج میلیون تا پنجاه میلیون ریال و محرومیت از فعالیت های رسمی مرتبط با فوتبال از یک تا دو سال محکوم می شوند.
ماده 36 مصادیق بازیکن غیر مجاز بازیکنان ذیل ، غیرمجاز تلقی م یشوند: -1 کلیه بازیکنان مشمولی که مطابق مقررات نظام وظیفه ، غایب یا فراری محسوب شوند. -2 بازیکنانی که اسامی آنان در لیست اعلامی به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ و یا هیأ تها، ثبت و ا علام نشده باشد. -3 بازیکن خارجی مازاد بر تعداد ذکر شده در آیین نامه نقل و انتقالات لیگ و آیین نامه مسابقات. -4 بازیکنی که پس از سه تعویض مجاز در طول مسابقه، به عنوان جایگزین وارد بازی شود. -5 بازیکنی که مازاد بر تعداد مجاز (که در قانون سوم فوتبال آمده) به هم تیمی های خود اضافه شود. -6 بازیکنانی که تحت قرارداد باشگاه های دیگر بوده و بدون گواهی بین المللی نقل و انتقال ITC ، کسب رضایت نامه و ( International Transfer Certificate) مفاصاحساب، در تیم جدید بازی کنند. -7 بازیکنی که حسب نظریه کمیته پزشکی ، سن استخوانی اش با مشخصات سجلی او مغایرت داشته باشد. اعلام این امر پس از طی مراحل لازم بر عهده کمیته انضباطی می باشد و در این صورت ، باشگاه ها مکلفند قبل از انعقاد قرارداد با بازیکنان رده پایه که مغایرت مذکور درباره آنها احتمال داده شود ، بطریق مقتضی رفع ابهام نمایند . تبصره : بازیکنان مندرج در بندهای فوق ، غیر مجاز تلقی شده و استفاده از آنان با توجه به میزان تأثیرگزاری آنها حسب نظریه کارشناسی سازمان لیگ یا کمیته مسابقات و یا سایر مراجع ذیربط ، مستوجب تغییر نتیجه مسابقه، بازنده شدن تیم استفاده کننده، کسر امتیاز، جلوگیری از حق نقل و انتقال بازیکن و باشگاه استفاده کننده، جریمه نقدی بازیکن، سرپرست، مربی و باشگاه از ده تا صد میلیون ریال و محرومیت از شش ماه تا دو سال برای آنها خواهد شد.
ماده 37 تشویق ها با توجه به اینکه مبانی رفتاری دینی و اخلاق حرفه ای فوتبال ایران به عنوان سند اخلاق در این آیین نامه لحاظ و مورد استناد قرار خواهد گرفت از این رو : -1 هرگونه رفتار بازیکن، مربی و سایر عوامل و مقامات رسمی تیمها و مسابقات مذکور در این آیین نامه که باعث بسط و گسترش رفتار شایسته اخلاق حرفه ای(مندرج در نظامنامه اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران) که منجر به رقابت فنی و جوانمردانه در انجام یک مسابقه منصفانه شود، به نحوی که موجب تسهیل در برگزاری مسابقه و تأمین امنیت روانی تماشاگران شده و یا از بروز و یا تشدید حادثه جلوگیری نماید و یا به انجام قضاوت عادلانه داوران کمک کند و یا به عدم بروز رفتارهای غیر شایسته در ورزشگاه منتهی شود در این صورت ، به شرح ذیل مستوجب تشویق خواهد بود. 1 1 تقدیر کتبی بادرج در پرونده 1 2 اعلام به مراجع ذیربط و رسانه های جمعی به عنوان (بازیکن مربی سرپرست مدیر پزشک میزبان باشگاه و تیم برتر اخلاق) 1 3 اهدای پاداش نقدی مناسب -2 به منظور بسط و گسترش فضای اخلاقی ، سازمان لیگ حرفه ای و کمیته مسابقات(فوتبال و فوتسال آقایان و بانوان و فوتبال ساحلی) باید در پایان هرهفته و پس از بررسی گزارش عملکرد بازیکنان، مربیان، مقامات رسمی تیم ها و گروه تماشاگران، بر مبنای رعایت اخلاق حرفه ای فوتبال ایران و این آیین نامه برترین های اخلاقی از سوی ساختارهای مربوطه به کمیته انضباطی معرفی تا از سوی این کمیته اعلام شوند. -3 بازیکنان و مربیان و سایر مقامات رسمی تیم ها و باشگاه هایی که در پایان هر فصل مسابقات بیشترین امتیازات رفتاری و اخلاقی را کسب نموده اند(از حیث دریافت کارتهای زرد و قرمز و ارائه بازی جوانمردانه و رفتارهای شایسته و دیگر عوامل مثبت و مؤثر بهترین عملکرد را داشته اند) علاوه بر تشویق کتبی به عنوان برترین های رفتاری و اخلاقی انتخاب و ضمن معرفی و اعطای نشان برتر اخلاقی، از محل جرائم وصول شده جرایم رفتاری، پاداش و جوایز مناسب دریافت خواهند نمود. -4 بر مبنای رعایت اخلاق حرفه ای فوتبال ایران و آیین نامه انضباطی ، در پایان مسابقات، به تیم های برتر اخلاقی، جام اخلاق اهداء می شود واین جایزه به صورت دائم در باشگاه مذکور باقی خواهد ماند. تبصره : پرداخت هرگونه پاداش نقدی به بازیکن یا تیم اخلاق یا دست اندرکاران تیم ها ، توسط مبادی ذیربط در فدراسیون فوتبال باید با حکم کمیته انضباطی همراه بوده و انجام شود.
ماده 38 اشتباه مقامات رسمی در مسابقه در صورت اشتباه مقامات رسمی در برگزاری مسابقه ، کمیته انضباطی می تواند پس از اعلام نظر کارشناسی ، با توجه به کیفیت اشتباه و میزان تأثیر آن در سرنوشت تیم ها، نتیجه مسابقه را تأیید یا حکم به تکرار بازی صادر نماید که این حکم قطعی و لازم الاجراء است .
ماده 39 مهلت اجرای احکام راجع به جریمه های نقدی و تعهدات مالی اجرای کلیه احکام قطعی شده ، تحت نظارت و مس ؤولیت مرجع بدویِ صادر کننده حکم است و مهلت اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی که به پرداخت وجوهی محکوم شده اند ، به ترتیب ذیل است: الف: اشخاص حقیقی، مکلف به اجرای آرای قطعی می باش ند و برای پرداخت جریمه و سایر محکومیت های مالی، از هنگام قطعیت رأی، یک ماه مهلت دارند. در غیر این صورت با دستور کمیته انضباطی از کلیه فعالیت های مرتبط با فوتبال، ممنوع خواهند شد . ب: اشخاص حقوقی برای اجرای حکم از هنگام قطعیت رأی یک ماه مهلت دارند و در صورت عدم اجرای حکم و عدم توافق با ذینفع در این مهلت، با دستور مجدد کمیته انضباط ی، ضمن اخذ اصل مبلغ مذکور در حکم، معادل 5 درصد آن نیز از محل مطالبات شخص حقوقی از فدراسیون یا سازمان لیگ یا هیأت ها به عنوان جریمه دیرکرد کسر و به طور مساوی میان فدراسیون و ذینفع تقسیم خواهد شد و ادامه فعالیت اشخاص حقوقی در مسابقات آتی به حالت تعلیق در آمده و منوط به تسویه حساب خواهد بود. ج: درخصوص صدمات و جراحات بدنی و دیه جانی، کمیته انضباطی صلاحیت اتخاذ تصمیم ندارد و موضوع را به محاکم ذی صلاح قضایی ، محول می نماید . د: کمیته انضباطی می تواند نسبت به واگذاری امتیاز تیم فوتبال و یا فوتسال به منظور جلوگیری از زیان و فراهم نمودن زمینه پرداخت مطالبات بازیکنان ، مربیان ، پزشکان و دست اندرکاران در کنار سایر تنبیهات مصرحه در ماده بیست و یکم اتخاذ تصمیم نماید .
ماده 40 پیشنهاد نامشروع هرگونه اقدام نامشروع مبنی بر اعطای امتیازات مالی و غیرمالی به مقامات رسمی یک مسابقه یا به بازیکنان، مربیان و مدیران برای ترک تمام یا برخی از مسؤولیت ها و وظایف آنها، تخلف محسوب شده و درباره متخلف و بر اساس تنبیهات مذکور در مواد بیست و دوم و بیست و سوم آیین نامه و با در نظرگرفتن اوضاع و احوال متخلف ، تنبیهات ذیل ، به تنهایی یا به همراه هم اعمال م یشود: 1 جریمه نقدی تا سیصد میلیون ریال 2 محرومیت از انجام فعالیت های ورزشی مرتبط با فوتبال برای دوره ای خاص -3 محرومیت مادام العمر در صورتیکه موارد فوق تکرار شود -4 تا شش ماه محرومیت برای ارائه پیشنهاد رشوه به کارمندان فدراسیون یا هیأ تها 5 محرومیت از حضور در ورزشگاه ها برای دوره ای خاص
ماده 41 تبانی تبانی به مفهوم این است که اشخاص اعم از مدیران، مربیان، بازیکنان و سایر عوامل دست اندرکار مسابقه، توافق نمایند که با اقداماتی برخلاف اخلاق ورزشی و بازی جوانمردانه، نتیجه مسابقه یا موضوع دیگری را تعیین نمایند که تشخیص موضوع بر عهده کمیته انضباطی است. در این مورد نظر نماینده اعزامی فدراسیون و آسیا یا A سه نفر کارشناس متعهد(که حداقل دارای مدرک مربیگری از مدیران ارشد و خوشنام و متعهد و خبره فوتبال باشند)، استعلام خواهد شد. در صورت احراز، مرتکبین ، اعم از مباشرین و معاونین و شرکاء به جریمه نقدی از ده میلیون تا سیصد میلیون ریال به همراه یک یا چند مورد از موارد ذیل محکوم خواهند شد: 1 محرومیت از شرکت در مسابقات یا فعالیت های مرتبط با فوتبال تا دو سال برای سرپرست، مربی، مدیر باشگاه و یا هر یک از عوامل تبانی 2 حذف دو تیم از مسابقات 3 سقوط به دسته پایین تر 4 کسر امتیازات 5 استرداد جوایز و مقام ها و نشان ها و مدال ها تبصره 1: شروع به تبانی و پیشنهاد آنچه منتهی به حصول نتیجه نشده باشد، موجب محرومیت پیشنهاد کننده از شرکت در مسابقات تا یک سال و محکومیت او به پرداخت جریمه نقدی تا پنجاه میلیون ریال خواهد شد. تبصره 2 : درصورت حذف تیم یا دوتیم تبانی کننده از دور مسابقات و یا سقوط به دسته پایین تر، امتیازات و گل های زده و خورده تیم هایی که با این دو تیم هم گروه هستند و مسابقه داشته اند، متناسب با زمان تبانی به این شرح اعمال می شود: اگر تبانی در دور رفت باشد، تمام امتیازات و گل های زده و خورده تیمها صفر خواهد شد و اگر از دور برگشت باشد ، امتیازات و گل های زده و خورده دور رفت لحاظ و دور برگشت لحاظ نخواهد شد.
ماده 42 رفتارهای مغایر با شأن و جایگاه حرفه ای فوتبال -1 بازیکنان و مربیان یا دست اندرکاران فوتبال چنانچه در زندگی اجتماعی و فعالیت های غیرفوتبالی خود ، مرتکب اعمال غیرقانونی یا غیراخلاقی مغایر با شأن ورزشکاری شوند، به طوری که سبب وهن و یا بدبینی به جامعه فوتبال و نهادهای مرتبط با فوتبال شود ، با توجه به حکم مراجع قضایی و شدت یا ضعف اعمال ارتکابی و تأثیر آن در جریحه دار نمودن اخلاق حسنه و نظم عمومی، تنبیهات ذیل ، در مورد آنها به تنهایی یا با هم ، اجراء م یشود: الف: تذکر کتبی به متخلف با ارسال رونوشت به باشگاه ب: توبیخ کتبی با درج در پرونده ج: جریمه نقدی از ده میلیون تا سیصد میلیون ریال د: محرومیت جلسه ای از دو تا هشت مسابقه رسمی یا محرومیت از فعالیت های رسمی از شش ماه تا دو سال تبصره 1: درصورتی که محرومیت ناشی از رفتارهای مغایر با شأن و جایگاه حرفه ای فوتبال باشد، فرد متخلف به جبران ضرر و زیان معنوی و مادی باشگاه ملزم شده و مدت محرومیت از مدت قرارداد کاسته شده و به پرداخت همه خسارات وارده به باشگاه نیز محکوم خواهد شد. تبصره 2 : چنانچه در بروز و ظهور رفتارها و اعمال مغایر با شأن متخلف محروم، باشگاه وفق مق ررات ابلاغی در انجام وظایف محوله سهل انگاری نماید، باشگاه نیز مستوجب جریمه از مبلغ ده میلیون ریال تا سیصد میلیون ریال خواهد بود. -2 استفاده از ابزارهای غیر اخلاقی و ناپسند و مغایر با رفتار جوانمردانه ، برخلاف شأن و اخلاق حرفه ای بوده وتنبیهات مندرج در ماده فوق را برای متخلف در بر خواهد داشت . 3 : سوء جریان مالی از سوی بازیکنان، مربیان، سرپرستان، مدیران باشگاه ها و سایر دست اندرکاران فوتبال که پیامدهایی چون ارتقای کاذب سطح قراردادها و تضییع منابع مالی و دولتی را در پی داشته و تنزل کیفیت و کاهش بار فنی فوتبال را در بر دارد ، مغایر با جایگاه و شأن فوتبال بوده و برای متخلفان حداکثر تنبیهات مندرج در ماده فوق را موجب خواهد شد. 4 : در صورت ارتکاب اعمال مغایر با شأن و جایگاه فوتبال، توسط ملی پوشان کشور، به نسبت میزان ایجاد خسارت و بدبینی برای فوتبال کشور، محرومیت های مندرج در بندهای ماده چهل و سه به طور جداگانه یا همراه با هم درباره آنها اجرا خواهد شد. 5 : هرگاه کمیته انضباطی در حین رسیدگی به وقوع جرم ، علم حاصل نماید، مکلف است مراتب را جهت اتخاذ تصمیم به مراجع قضایی ( و سایر مبادی ذیربط) اعلام کند.
ماده 43 – موارد اجمال یا ابهام در موارد اجمال یا ابهام یا سکوت این آیین نامه، مقررات فیفا و یا اعمال خواهد شد و در موارد مربوط به (FIFA ، AFC) ا ی.ا ف.سی روش رسیدگی و موازین شکلی، چنانچه آیین نامه های دادرسی مدنی و کیفری و سایر مقررات داخلی و بین المللی سازمان فوتبال و FIFA مجمل یا مبهم بوده یا سکوت کرده باشد، قواعد و مقررات و در صورت سکوت آنها سایر مقررات عمومی و حقوق AFC داخلی ایران ملاک خواهد بود.
ماده 44 : لازم الاجرا شدن آئین نامه از تاریخ لازم الاجرا شدن این آیین نامه سایرآیین نامه ها و مقررات مغایر ملغی می گردد .این آیین نامه درشش فصل وچهل و چهار ماده وسی و چهار تبصره از تاریخ ابلاغ حسب موافقت مجمع عمومی و هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال جهت اجراء ابلاغ می شود . علی کفاشیان رئیس فدراسیون