contact
shape

قوانین

shape

مادۀ 6- آن دسته از شرکت‌های کارگزاری یا کارگزار/ معامله‌گران، مجاز به انجام معامله آتی خواهند بود که مجوز انجام معاملات آتی را از "سازمان" اخذ نموده و بدین منظور در "بورس" پذیرش شده باشند. فعالیت در این بازار به منزله پذیرش مفاد این دستورالعمل می‌باشد.

مادۀ 7- آن دسته از نمایندگان شرکت‌های کارگزاری امکان دسترسی به سامانه معاملات برای انجام معاملات آتی را خواهند داشت که صلاحیت‌های لازم را از نظر "سازمان" و"بورس" احراز نموده باشند.

مادۀ 8- کد مشتری باید قبل از معاملات به درخواست مشتری، توسط کارگزار اخذ شده باشد. جهت اخذ کد مشتری کارگزار باید مدارک زیر را از مشتری دریافت نماید. 1- برای اشخاص حقیقی کپی شناسنامه و کارت ملی که توسط کارگزار برابر اصل شده باشد و برای اشخاص حقوقی مدارک تاسیس و دارندگان امضای مجاز و کپی شناسنامه صاحبان امضای مجاز که توسط کارگزار برابر اصل شده باشد. 2- فرم تکمیل شدۀ درخواست کد مشتری 3- فرم "بیانیه ریسک" به امضای مشتری تبصره1 : فرم درخواست کد و "بیانیه ریسک" توسط "بورس" تهیه و ابلاغ می‌گردد. تبصره2 : فعالیت مشتریان دارای کد معاملاتی منوط به تکمیل فرم "بیانیه ریسک" می‌باشد.

مادۀ 9- فعالیت مشتری در بازار معاملات آتی منوط به افتتاح حساب بانکی توسط مشتری جهت معاملات آتی خواهد بود. بانک یا بانک‌های مورد نظر و نحوۀ افتتاح حساب توسط "بورس" اعلام خواهد شد.

مادۀ 10- کارگزاران می‌توانند سفارش مشتریان را به صورت کتبی، تلفنی، از طریق اینترنت و یا سایر روش‌های تعیین‌شده توسط "بورس" دریافت نمایند، لیکن موظفند کلیه سفارش‌های مذکور را در فرم‌های ثبت سفارش که توسط "بورس" ابلاغ می‌گردد، ثبت نمایند.

مادۀ 11- کارگزاران مکلفند فرم‌های ثبت سفارش را برای هر مشتری به ترتیب شماره سریال بایگانی و حسب درخواست به "بورس" و یا "سازمان" ارائه نمایند.

مادۀ 12- جهت رعایت نوبت مشتریان ثبت زمان دقیق و تاریخ، هنگام تکمیل فرم سفارش الزامی است. این قاعده در مورد سفارش‌های الکترونیکی یا تلفنی نیز لازم الاجرا است. کارگزاران مکلفند بر اساس اولویت زمانی دریافت سفارش مشتری، نسبت به اجرای سفارش اقدام نمایند.

مادۀ 13- کارگزار مکلف است قبل از ثبت سفارش هر مشتری، واریز " وجه تضمین اولیه"‌ به "حساب عملیاتی مشتری" را احراز نماید. در غیر اینصورت مسئولیت پرداخت وجه تضمین اولیه با کارگزار خواهد بود.

مادۀ 14-انواع سفارشات قابل ارائه توسط مشتری به شرح ذیل می‌باشد: الف) سفارش به قیمت معین: سفارشی است که باید در قیمت تعیین شده یا بهتر معامله شود. ب) سفارش به قیمت بازار: سفارشی است که باید با قیمت بازار معامله شود. ج) سفارش جلوگیری از زیان: سفارشی است که در صورت رسیدن قیمت بازار به یک قیمت مشخص، اجرا می‌شود. تبصره : سایر انواع سفارشات به پیشنهاد "بورس" به تصویب "سازمان" می‌رسد.

مادۀ 15- سفارشات به لحاظ اعتبار به انواع زیر دسته‌بندی می‌شود. الف) اعتبار روزانه :اعتبار تا پایان روز معاملاتی ثبت سفارش ب) اعتبار جلسه معامله :اعتبار تا پایان جلسه معاملاتی ثبت سفارش ج) اعتبار همه یا هیچ : اجرای سفارش به شرط انجام تمام آن و درغیر این صورت حذف سفارش د) اعتبار تا زمان ابطال :اعتبار تا زمان حذف سفارش ﻫ) اعتبار تا زمان تعیین‌شده :اعتبار تا زمان تعیین شده در سفارش

مادۀ 16- سقف اعتباری معاملات هرمشتری و هرکارگزار توسط هیئت مدیره "بورس" تعیین می‌گردد.