قوانین
بازار و اوراق بهادار - دستورالعمل موضوع ماده 18 آییننامه اجرایی قانون بازار اوراق بهادار - فصل سوم – نحوه رسیدگی به تخلفات
ماده8: مراجع رسیدگی عبارتند از: 1. هیات رسیدگی به تخلفات 2. هیات مدیره سازمان
ماده9: هیات رسیدگی به تخلفات به منظور تکمیل تحقیقات مقدماتی، رسیدگی بدوی، انجام سایر اقدامات مربوط به تکمیل پرونده تخلفاتی و صدور رای مقدماتی تشکیل میشود. این هیات مرکب از سه عضو است که توسط هیات مدیره سازمان تعیین میشود.
ماده10:دبیرخانه هیات رسیدگی به تخلفات در سازمان مستقر است و امور مربوط را از قبیل تشکیل پرونده، تعیین وقت رسیدگی، دعوت از اعضا، تشکیل جلسات و تنظیم آرا انجام خواهد داد.
ماده11:آن دسته از تشکلهای خودانتظام که در قالب شرکت سهامی عام ثبت شده نزد سازمان فعالیت مینمایند در صورتیکه به عنوان ناشر تخلفی را مرتکب شوند به اینگونه تخلفات نیز در هیات رسیدگی به تخلفات موضوع این دستورالعمل رسیدگی میشود.
ماده12: تمامی گزارشهای تخلفاتی اعم از گزارشهای واصله از سازمان، بورسها، کانونها، تشکلهای خودانتظام و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی در دبیرخانه هیات رسیدگی به تخلفات، ثبت و در هیات مطرح میگردد. در صورت ناقص بودن پرونده، دبیرخانه با قید موارد نقص، پرونده را جهت تکمیل به واحد ارجاعکننده گزارش تخلف ارسال میکند. تبصره: تشکلهای خودانتظام مکلفند تمامی پرونده های تخلفاتی را که خود یا مدیرانشان موضوع آن میباشند و مطابق سایر مقررات به ویژه ماده 35 قانون بازار اوراق بهادار ج.ا.ا راسا صالح به رسیدگی میباشند، به دبیرخانه ارسال نمایند.
ماده13:دبیرخانه با دستور هیات رسیدگی به تخلفات، موارد تخلف و نسخهای از مستندات پرونده را به اشخاص موضوع رسیدگی ابلاغ نموده و مهلت 10 روزهای را از تاریخ ابلاغ برای دریافت پاسخ منظور مینماید. در ابلاغیه ارسالی باید قید شود که شخص موضوع رسیدگی، میتواند در جلسه رسیدگی حاضر شده و دفاعیات خود را مطرح نماید. تاریخ دقیق جلسه و محل آن باید مشخص شود. عدم دریافت پاسخ مکتوب یا حضور شخص، مانع از رسیدگی و صدور رای نخواهد بود.
ماده14:هیات رسیدگی به تخلفات، به تخلفات اشخاص موضوع ماده 3 این دستورالعمل رسیدگی و مبادرت به صدور رای مینماید. این رای همزمان به شخص یا اشخاص موضوع آن ابلاغ و به هیات مدیره سازمان ارسال میشود.
ماده15: رای هیات رسیدگی به تخلفات ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض است. در هر حال هیات مدیره سازمان پس از انقضای مدت مذکور حداکثر ظرف دو ماه نسبت به صدور رای قطعی اقدام مینماید.
ماده16:جلسات هیات رسیدگی به تخلفات با حضور اکثریت اعضای آن رسمیت یافته و مطابق نظر اکثریت تصمیمگیری میشود. کلیه اعضای حاضر، ذیل صورت جلسه و رای را باید امضا نمایند. در صورت وجود نظر مخالف، نظر مزبور در ذیل صورت جلسه درج شده و به امضای عضو مخالف خواهد رسید.
ماده17:آرا صادره باید مستدل و مستند به قوانین و مقررات مربوط و مشتمل بر خلاصهای از شرح تخلف، جریان رسیدگی، دفاعیات و مشخصات شخص موضوع رسیدگی بوده و به امضا کلیه اعضای حاضر برسد.
ماده18:به منظور احراز تخلفات موضوع این دستورالعمل، سازمان میتواند بدون اطلاع قبلی از کلیه ارکان و بخشهای تشکلهای خودانتظام بازرسی به عمل آورد. تمامی مدیران و کارکنان تشکلخودانتظام مکلف به ارایه کامل و به موقع اطلاعات و مستندات لازم به بازرسان سازمان میباشند.
ماده19:در صورتی که ارکان تشکل خودانتظام از اجرای تنبیهات استنکاف نمایند، سازمان میتواند نسبت به اعمال مقررات مربوط اقدام کند.
ماده20: در صورتی که در جریان رسیدگی محرز گردد که یکی از اشخاص موضوع ماده 7 مصوبه شماره 145275/ت34876ه مورخ 1385/11/07هیات وزیران در وقوع تخلفهای موضوع این دستورالعمل مباشرت یا معاونت داشته است، هیات رسیدگی به تخلفات در خصوص تعلیق یا سلب صلاحیت از ادامه فعالیت نامبرده در تشکل یا تشکلهای خودانتظام تصمیمگیری خواهد کرد. تشکل خودانتظام موظفند تصمیمات سازمان را اجرا نماید. مسوولیت عدم اجرای تصمیمات سازمان در این خصوص حسب مورد مشترکا بر عهده بالاترین مقام اجرایی تشکل خودانتظام و حسب مورد هیات مدیره یا هیات عامل و یا شورای کانون خواهد بود.