قوانین
ورزش و جوانان - آیین دادرسی کمیته وضعیت بازیکنان فدراسیون بازیکنان 1396 - متن آیین نامه
ماده 1 تعریف: این آئین نامه به استناد ماده 50 اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران تدوین گردیده است.
ماده 2 صلاحیت و اختیارات : 2-1 کمیته وضعیت بازیکنان باید قبل از ورود در ماهیت موضوعات یا ماهیت اختلاف طرفین ، ابتدا صلاحیت خود را بررسی و احراز نماید . در صورت تردید در صلاحیت و یا ایراد یکی از طرفین به صلاحیت کمیته وضعیت بازیکنان ، رییس کمیته وضعیت و در غیاب وی معاون کمیته نسبت به صلاحیت و یا عدم صلاحیت کمیته اتخاذ تصمیم می نماید و ملاک صلاحیت ، تاریخ ارجاع است . 2-2 در صورتیکه کمیته وضعیت بازیکنان ، خود را صالح به رسیدگی تشخیص ندهد و دیگر ارکان فدراسیون را صالح به رسیدگی بداند ، ضمن صدور قرار عدم صلاحیت ، پرونده را جهت ارجاع به آن مرجع ، به حضور دبیر کل فدراسیون ارسال می نماید . 2-3 رکن مرجوع الیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهارنظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد پرونده راجهت حل اختلاف به کمیته استیناف ارسال می کند . 2-4 رئیس کمیتۀ استیناف با تشخیص خود در این خصوص تصمیم گیری خواهد نمود. رای کمیته استیناف در تشخیص صلاحیت قطعی و لازم الاتباع خواهد بود . 2-5 ایراد به صلاحیت ، تا پایان اولین جلسه رسیدگی امکانپذیر است و بعد از آن صرفاَ ضمن اعتراض به رای صادره و توسط مرجع تجدیدنظر قابل بررسی و رسیدگی است . 2-6 کمیته ی وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال ایران دارای صلاحیت جهت نظارت بر اجرای مقررات مربوط به نقل و انتقالات داخلی و بین المللی بازیکنان ، کارگزاران مسابقات و واسطه ها بر اساس مقررات فیفا و مقررات و آئین نامه های مصوب فدراسیون فوتبال ایران است. 2-7 کمیته ی وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال ایران دارای صلاحیت جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم درخصوص تمام دعاوی مربوط به قراردادهای اعضاء، بازیکنان، مربیان، مدیران، مسئولین ، کادر پزشکی ، کادر فنی ، کارگزاران مسابقات و واسطه های سراسر کشور بر اساس مقررات و دستور العمل های مربوط به نقل و انتقالات و سایر آئین نامه ها و دستورالعمل های فیفا و مقررات و آئین نامه ها و دستور العمل های مصوب فدراسیون فوتبال ایران است.
ماده 3 ساختار: کمیته وضعیت بازیکنان از یک رئیس، یک معاون و تا پنج عضو با انتخاب هیات رئیسه فدارسیون فوتبال تشکیل می گردد. معاون توسط رئیس انتخاب می شود.
ماده 4 اصول عمومی دادرسی: 4-1 کمیته وضعیت بازیکنان باید بر اساس اساسنامه ، مقررات ، آیین نامه ها ، بخشنامه ها و دستور العمل های مصوب فیفا ، کنفدراسیون ، فدراسیون فوتبال و در صورت لزوم قوانین موضوعه کشور و با ملاحظه توافقات قراردادی اقدام به نظارت و دادرسی نماید. 4-2 رییس ، نایب رییس و کلیه اعضای کمیته ی وضعیت بازیکنان در طول دادرسی بایستی با حسن نیت و مستقل عمل کنند . 4-3 طرفین دادرسی موظف به افشای تمام حقایق نزد کمیته ی وضعیت بازیکنان هستند. 4-4 یک ادعا در صورتی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت که دلیل قانونی برای بررسی آن ادعا وجود داشته باشد. 4-5 کمیته ی وضعیت بازیکنان بایستی وظایف محوله را در مدت زمان تعیین شده انجام دهد. 4-6 فراهم آوردن امکان بیان ادعاها و دفاعیات ، داشتن وکیل یا مشاور ، مطالعه پرونده ، اخذ تصویر محتویات پرونده و تسلیم لایحه دفاعیه و ارائه مدارک و شواهد از حقوق اولیه و غیر قابل انکار اصحاب پرونده است . 4-7 کمیته وضعیت بازیکنان علاوه بر رسیدگی به دلایل مورد استناد ، هرگونه اقدامی را برای کشف حقیقت می تواند انجام دهد. 4-8 رییس ، نایب رییس و کلیه اعضای کمیته وضعیت بازیکنان مکلف هستند که کلیه اطلاعات و محتویات پرونده ها را محرمانه تلقی نموده و از افشای آنها خودداری نمایند . همچنین بعد از صدور رای ، نباید اطلاعات و مدارکی را که در رای افشا نشده اند را منتشر نمایند . 4-9 رییس ، نایب رییس و کلیه اعضای کمیته وضعیت بازیکنان به هیچ عنوان و روشی نباید تلاش نمایند که سایر اعضاء را تحت تاثیر و نفوذ خود قرار دهند مگر از طریق استدلالهای قانونی و استناد به قوانین و مقررات و اصول حقوقی .
ماده 5 طرفین دعوی طرفین دعوی عبارتند از : 5-1 باشگاه ها، 5-2 بازیکنان، 5-3 مربیان ، 5-4 مدیران ، کادر پزشکی ، کادر خدماتی و بطور کلی اشخاصی که عضو باشگاه بوده و بموجب مقررات فدراسیون مکلف به داشتن قرارداد با باشگاه هستند . 5-5 کارگزاران رسمی مسابقات و واسطه های انتقالات.
ماده 6 وکالت در کمیته وضعیت بازیکنان - 6-1 اصحاب دعوی و ذینفعان حق دارند جهت کلیه مراحل دادرسی و اجرای حکم ، وکیل ( نماینده ) معرفی نمایند و در انتخاب وکیل ( نماینده ) خود آزاد هستند. 6-2 وکیل ( نماینده ) معرفی شده ممکن است از وکلای دادگستری یا شخصی غیر از وکلای دادگستری باشد . در صورتیکه وکیل یا نماینده اشخاص حقیقی ، وکیل دادگستری نباشد باید الزاماً وکالتنامه رسمی تنظیم شده در دفترخانه اسناد رسمی با اشاره صریح به مشخصات پرونده ، اصحاب دعوی ، موضوع پرونده و حدود اختیارات در اختیار داشته باشد . معرفی نماینده از سوی باشگاهها یا هیاتها بوسیله سربرگ و مهر رسمی آنها با تصریح به مشخصات پرونده ، اصحاب دعوی ، موضوع پرونده و حدود اختیارات بلامانع است. 6-3 در صورت تشخیص و دعوت کمیته وضعیت بازیکنان ، اشخاص باید شخصا حاضر شوند اما بهرحال حق دارند که وکیل ( نماینده ) خود را همراه داشته باشند و در زمان حضور در کمیته وضعیت بازیکنان از خدمات وکیل ( نماینده ) بهره مند باشند .
ماده 7 امتناع از شرکت در فرآیند دادرسی و صدور رای و ایراد به آنها 7-1 رییس ، نایب رییس و کلیه اعضای کمیته ی وضعیت بازیکنان در مواردیکه دلایل جدی برای تردید در بی طرفی آنها موجود باشد باید از شرکت در جلسه رسیدگی و همچنین شرکت در مذاکرات برای اتخاذ تصمیم و اعلام رای امتناع نمایند. هرگاه ایراد مذکور تا پایان جلسه اول دادرسی اعلام نشده باشد کمیته وضعیت بازیکنان مکلف نیست جدااز ماهیت دعوا نسبت به آن رای دهد . 7-2 از جمله مواردیکه رییس ، نایب رییس و کلیه اعضای کمیته ی وضعیت بازیکنان باید از شرکت در جلسات و مذاکرات و رای گیری امتناع نمایند می توان به موارد زیر اشاره کرد همچنین طرفین پرونده نیز میتوانند در این موارد ایراد رد عضو را مطرح کنند : الف چنانچه در نتیجه دادرسی نفع مستقیم داشته باشد ب چنانچه قبلاً در موضوع پرونده تحت هر عنوان یا سمتی اظهارنظر ماهوی کرده یا شاهد یکی از طرفین بوده باشد. ج قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از هر طبقه بین عضو و یکی از طرفین وجود داشته باشد. د چنانچه قیم یا مخدوم یکی از طرفین دعوی باشد یا یکی از طرفین، مباشر امور وی یا امور همسر وی باشد. ه چنانچه همسر و یا فرزند او ، وارث یکی از طرفین باشند. ز بین وی ، پدر و مادر، همسر و یا فرزند او و یکی از طرفین یا پدر و مادر، همسر و یا فرزند او، دعوای حقوقی یا کیفری یا انضباطی مطرح باشد یا در سابق مطرح بوده و از تاریخ صدور رأی قطعی، بیش از دو سال نگذشته باشد. 7-3 شخصی که به هریک از دلایل فوق باید از شرکت در جلسه و مذاکرات و رای گیری امتناع کند ، مکلف است که بلافاصله و در اسرع وقت ، رییس کمیته وضعیت بازیکنان را از موضوع مطلع نماید. 7-4 چنانچه یکی از طرفین ایراد رد عضو را مطرح کند ، رییس کمیته وضعیت بازیکنان قبل از ورود به ماهیت پرونده به این ایراد رسیدگی و اظهار نظر می کند . 7-5 اقدامات عضویکه به تشخیص رییس کمیته وضعیت بازیکنان نباید در دادرسی شرکت می کرده است ، باطل و بلااثر تلقی می شود . 7-6 در صورت تردید یا حدوث اختلاف در موجود بودن یا نبودن موارد لزوم امتناع اعضا از حضور در رسیدگی ، رییس یا نایب رییس به این موضوع رسیدگی و اتخاذ تصمیم می نماید . در صورتیکه موضوع مربوط به خود رییس باشد رییس کمیته استیناف این موضوع رسیدگی و اعلام نظر می نماید . 7-7 اگر اکثریت یا کلیه اعضای کمیته وضعیت بازیکنان به دلایل فوق ، ناگزیر از امتناع از رسیدگی باشند و به دلایل فوق جلسه کمیته به رسمیت نرسد در اینصورت هیات رییسه فدراسیون عضو یا اعضایی را موقتا و به تعداد مورد نیاز برای رسیدگی به پرونده مذکور در کمیته وضعیت بازیکنان منصوب می نماید.
ماده 8 زبان دادرسی 8-1 زبان دادرسی نزد کمیته وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران ، زبان پارسی است که بر اساس قانون اساسی ، زبان رسمی کشور شناخته می شود و کلیه مراحل دادرسی اعم از شفاهی و کتبی به این زبان خواهد بود . 8-2 در صورتیکه یکی از طرفین دعوی هرگونه دلیل ، سند و یا لایحه ای به زبانی غیر از پارسی تقدیم نماید باید ترجمه رسمی آن را که مورد تایید یکی از دارالترجمه های رسمی داخلی باشد ضمیمه آن نماید. 8-3 در صورتیکه یکی از اصحاب دعوی ، ایرانی نباشد الزاماً باید مترجم مورد اعتماد خود را معرفی نماید . وگرنه در صورتیکه خواهان باشد با اخطار قبلی و رعایت فرصت کافی دعوی وی به دلیل عدم امکان رسیدگی مختومه تلقی می شود و در صورتیکه خوانده باشد ، مترجم برای وی فراهم و هزینه آن جزء هزینه های دادرسی از وی وصول خواهد شد .
ماده 9 شکل رسیدگی 9-1 قبل از صدور رای باید فرصت حضور یا ارایه لایحه دفاعیه به طرفین اعطاء و اظهارات و دفاعیات ایشان اخذ شود . 9-2 کمیته وضعیت بازیکنان پس از تکمیل پرونده، ادعای خواهان را به خوانده ابلاغ می نماید و خوانده حداکثر تا ده روز بعد از ابلاغ فرصت دارد تا پاسخ و دفاعیات خود را به همراه مستندات خود به کمیته وضعیت بازیکنان ارائه نماید. در صورت دعوت به جلسه رسیدگی ، عدم حضور طرفین با وجود رعایت تشریفات مقرر برای دعوت و ابلاغ ، مانع از شروع رسیدگی و صدور رای نیست . 9-3 در صورت تشکیل جلسه طرفین حق دارند اظهارات و دفاعیات خود را ضمن حضور در جلسه بصورت شفاهی اظهار نمایند یا لایحه ارایه نمایند . 9-4 طرفین حق دارند تحت نظر کمیته وضعیت بازیکنان ، محتویات پرونده که جنبه محرمانه ندارند را مطالعه نمایند 9-5 طرفین حق دارند از محتویات پرونده که جنبه محرمانه ندارند رونوشت یا فتوکپی تهیه نمایند. 9-6 رای صادره بایستی مستدل و متکی به مبانی حقوقی و قانونی باشد . 9-7 مدت زمان رسیدگی به پرونده ها در کمیته وضعیت بازیکنان از زمان تکمیل پرونده - 30 روز است. این مدت بنا به شرایط، با نظر رئیس کمیته تنها برای 30 روز دیگر قابل تمدید است.
ماده 10 محل رسیدگی غیر از موارد استثنائی ، مذاکرات و رسیدگی به پرونده ها باید در محل کمیته وضعیت بازیکنان برگزار گردد.
ماده 11 دادخواست 11-1 دادخواست باید به زبان فارسی و از طریق دبیرکل فدراسیون فوتبال به کمیته ی وضعیت بازیکنان ابلاغ شوند. 11-2 دادخواست باید مشتمل بر موارد زیر باشد: 11-3 نام، نام خانوادگی، نشانی، تلفن طرفین 11-4 نام، نام خانوادگی، نشانی، تلفن وکیل یا نماینده 11-5 شرح خواسته 11-6 اسناد مربوط به اختلاف از جمله قرارداد و مکاتبات 11-7 نام، نام خانوادگی، نشانی، تلفن شهود (در صورت وجود) 11-8 مبلغ دقیق خواسته 11-9 مدارک مربوط به پرداخت هزینه ی رسیدگی در کمیته وضعیت بازیکنان 11-10 تاریخ و امضاء معتبر 11-11 در خصوص دادخواستی که مطابق مقررات ، ارائه نشده باشد و یا ناقص باشد ، یک بار اخطار رفع نقص با مهلت 7 روزه ارسال می شود ، در صورت عدم رفع نقص در مهلت مقرر ، آن دادخواست قابل رسیدگی در کمیته ی وضعیت بازیکنان نیست و مردود اعلام میگردد.
ماده 12 تشکیل جلسه ، حقوق اصحاب دعوی ، محرمانگی ، ابلاغ تصمیمات 12-1 جلسات ، توسط رییس و در غیبت وی توسط نایب رییس تشکیل و اداره می شود .در هنگام برگزاری جلسه رسیدگی ، هیچکس بغیر از اصحاب دعوی از جمله اعضای سایر بخشهای فدراسیون حق حضور در جلسه را ندارند مگر اینکه حضور آنها به تشخیص رییس ، ضرورت داشته و بدین منظور رسما دعوت شده باشد . حضور و دلیل حضور چنین شخصی باید در صورتجلسه رسیدگی قید و ثبت شود . 12-2 رسیدگی بدون حضور اصحاب رسانه صورت می گیرد . 12-3 مذاکرات اعضا برای اتخاذ تصمیم نهایی بدون حضور طرفین ، اصحاب رسانه و پشت دربهای بسته انجام می شود. 12-4 غیبت اصحاب دعوی یا ذینفعان با وجود دعوت به جلسه رسیدگی ، مانع تشکیل جلسه و رسیدگی نیست . 12-5 اگر اصحاب دعوی در مورد تعویق یا تجدید جلسه رسیدگی به توافق برسند ، کمیته وضعیت بازیکنان می تواند به آن ترتیب اثر دهد . 12-6 کلیه اوراق و ابلاغهای مربوطه به هیاتها و باشگاهها ، از طریق اتوماسیون به هیات فوتبال مربوطه ارسال می شود و پنج روز بعد از تاریخ ارسال به هیات فوتبال ، روز ابلاغ به باشگاه محسوب می شود . اوراق و ابلاغهای مربوط به مربیان ، بازیکنان ، مقامات و کارکنان باشگاهها علاوه بر ابلاغ از طریق هیات فوتبال مربوطه از طریق پست سفارشی دو قبضه نیز به نشانی قراردادی ایشان ارسال می گردد . هزینه پست بر عهده خواهان است و جزء هزینه های دادرسی محاسبه می گردد . تبصره : هیات فوتبال مکلف است در اسرع وقت و بدون تاخیر ، اوراق مذکور را به مخاطب ابلاغ و رسید ابلاغ را به ضمیمه نامه رسمی و از طریق اتوماسیون اداری به فدراسین فوتبال ارسال نماید . 12-7 رییس و کلیه اعضای کمیته وضعیت بازیکنان باید ضمن توجه کامل به وصف محرمانگی و بی طرفی ، از هرگونه اظهار نظر در خصوص پرونده و محتویات آن و نیز هرگونه مصاحبه با رسانه ها امتناع نمایند . در صورت نیاز به پاسخگویی یا تفسیر آراء ، این امر صرفاً از طریق سایت رسمی فدراسیون صورت می گیرد. 12-8 انتشار رای قبل از امضاء آن توسط اعضای کمیته وضعیت بازیکنان بطور کلی ممنوع و در حکم افشای اسرار می باشد . 12-9 هرگاه در تنظیم و نوشتن رای ، سهو قلم رخ دهد مثل از قلم افتادن کلمه ای یا زیاد شدن آن و یا اشتباهی در محاسبه صورت گرفته باشد تا وقتی که از آن درخواست استیناف نشده ، کمیته وضعیت بازیکنان راساً یا به درخواست ذی نفع ، رای را تصحیح می نماید و رای تصحیحی به طرفین ابلاغ خواهد شد . تسلیم رونوشت رای اصلی بدون رونوشت رای تصحیحی ممنوع است . تبصره 1 در مواردی که اصل حکم یا قرار ارکان قضایی ، قابل استیناف است تصحیح آن نیز در مدت قانونی قابل استیناف خواهد بود . تبصره 2 چنانچه رای مورد تصحیح به واسطه رسیدگی در استیناف ، نقض گردد رای تصحیحی نیز از اعتبار خواهد افتاد . 12-10 در صورت ایجاد بی نظمی یا اختلال در جلسه رسیدگی ، کمیته وضعیت بازیکنان می تواند با رعایت ترتیب و با ذکر نحوه اختلال درصورتجلسه بدواً به شخص خاطی اخطار نماید و نهایتاً در صورت ضرورت وی را از جلسه اخراج و مراتب را در صورتجلسه قید نماید . شخص متخلف ، جهت رسیدگی به تخلف ، به کمیته انضباطی معرفی خواهد شد.
ماده 13 اتخاذ تصمیم و ابلاغ - 13-1 جلسات رسیدگی با حضور حداقل سه نفر که یکی از آنها باید رئیس یا معاون کمیته باشد رسمیت پیدا می نماید.. 13-2 اتخاذ تصمیم توسط کمیته ی وضعیت بازیکنان ، منوط به رأی اکثریت اعضای حاضر در جلسه است. 13-3 همه اعضاء حاضر و ریاست جلسه دارای یک حق رأی هستند و امکان رای ممتنع وجود ندارد . 13-4 اعضای غایب دارای حق رأی نیستند. 13-5 در صورت برابر بودن تعداد آراء، تصمیم بر اساس نظر ریاست جلسه اتخاذ و اعلام خواهد شد. 13-6 آرا و تصمیمات کمیته باید به صورت کتبی توسط دبیرکل به طرفین ابلاغ شوند. 13-7 آرا و تصمیمات کمیته باید شامل موارد زیر باشد: 13-8 تاریخ تصمیم 13-9 نام و نام خانوادگی طرفین و نمایندگان آنها 13-10 اسامی اعضای شرکت کننده در اتخاذ تصمیم 13-11 ادعاهای مطرح شده توسط خواهان و دفاعیات خوانده 13-12 شرح مختصری از پرونده 13-13 دلایل موجود 13-14 مستندات قانونی رای 13-15 نتیجه و تصمیم نهایی 13-16 حق تجدیدنظرخواهی ، مهلت و مرجع تجدیدنظر
ماده 14 تجدیدنظرخواهی 14-1 آراء کمیته وضعیت بازیکنان تا مبلغ یکصد میلیون ریال قطعی است . مرجع تجدیدنظرخواهی از آرای غیرقطعی کمیته وضعیت بازیکنان ، کمیته استیناف فدراسیون فوتبال است. 14-2 درخواست تجدیدنظر باید ظرف مدت هفت روز از تاریخ ابلاغ رای به دبیرخانه فدراسیون فوتبال یا دفتر کمیته وضعیت بازیکنان تسلیم و ثبت شود . 14-3 رسیدگی در مرحله تجدیدنظر نیز مستلزم پرداخت هزینه دادرسی است .
ماده 15 پاسخ به تجدیدنظرخواهی کمیته استیناف به محض وصول تجدیدنظرخواهی و در صورت تکمیل بودن پرونده از حیث مدارک و تادیه هزینه دادرسی ، مراتب را به طرف مقابل و کلیه اشخاص ذینفع در پرونده ابلاغ می نماید تا چنانچه پاسخی دارند به صورت مکتوب و حداکثر ظرف مدت یک هفته بعد از ابلاغ به کمیته استیناف یا دبیرخانه فدراسیون تسلیم نمایند.
ماده 16 رسیدگی تجدیدنظر 16-1 در رسیدگی تجدیدنظر اصل بر رسیدگی بدون حضور طرفین است . 16-2 رییس کمیته استیناف در صورت تقاضای مکتوب طرفین یا یکی از ایشان و نیز در صورت صلاحدید خود می تواند تصمیم بگیرد جلسه رسیدگی با حضور طرفین تشکیل شود . عدم حضور طرفین یا یکی از ایشان مانع رسیدگی یا موجب تجدید جلسه نخواهد بود مگر آنکه محرز شود تاریخ رسیدگی به طرفین یا یکی از ایشان ابلاغ نشده و یا اشتباه ابلاغ شده است .
ماده 17 مذاکرات و اتخاذ تصمیمات 17-1 مذاکرات اعضای کمیته استیناف بدون حضور طرفین ، اصحاب رسانه و پشت دربهای بسته انجام می شود. 17-2 در چارچوب رسیدگی به موضوع پرونده ، کمیته استیناف اختیار کامل دارد تا کلیه جوانب امر ، موضوعات مرتبط و دلایل را ملاحظه و بررسی نماید. 17-3 کمیته استیناف تصیمات و آراء کمیته وضعیت بازیکنان را تایید ، اصلاح و یا نقض می نماید . در صورت نقض رای بدوی ، کمیته استیناف راساً در ماهیت مبادرت به صدور رای می نماید . 17-4 آراء و تصمیمات کمیته استیناف قطعی هستند و در صورت فراهم بودن شرایط ، صرفاً قابل اعتراض نزد دادگاه عالی ورزش (CAS) هستند و از این حیث یعنی قابلیت اعتراض و تشریفات رسیدگی در دادگاه عالی ورزش (CAS) ، تابع مقررات دادگاه مذکور می باشند. 17-5 در صورتی که هزینه تجدیدنظرخواهی توسط تجدیدنظرخواه همزمان با ارائه درخواست تجدیدنظرخواهی پرداخت نگردد، یک بار اخطار رفع نقص با مهلت 7 روزه ارسال می شود ، در صورت عدم رفع نقص در مهلت مقرر ، تجدیدنظرخواهی قابل رسیدگی در کمیته ی استیناف نیستند و مردود اعلام میگردد. 17-6 تقاضای تجدیدنظر به همراه رسید پرداخت هزینه تجدید نظرخواهی و مستندات باید در مهلت مقرر از طریق دبیرکل فدارسیون تحویل کمیته وضعیت بازیکنان گردد. درخواست های ناقص یا خارج از مهلت ،مردود اعلام خواهند شد. 17-7 نحوه رسیدگی و اتخاذ تصمیم در کمیته ی استیناف نیز عیناً مطابق شرایط قید شده برای کمیته ی وضعیت بازیکنان است.
ماده 18 هزینه دادرسی و هزینه اجرای احکام - 18-1 فدراسیون فوتبال از پرداخت هزینه دادرسی معاف است . در صورتیکه شخص خوانده ، محکوم شده و از رای صادره تجدیدنظر خواهی نماید ، مکلف به تادیه هزینه دادرسی مرحله تجدیدنظرخواهی می باشد . 18-2 هزینه دادرسی بر عهده خواهان می باشد . 18-3 هزینه دادرسی و هزینه اجرای احکام کمیته وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال ، سالی یک مرتبه توسط هیات رییسه فدراسیون تعیین و ابلاغ می شود . 18-4 هزینه دادرسی و هزینه اجرای احکام توسط خواهان و محکوم له به حساب فدراسیون فوتبال واریز و اصل فیش بانکی مربوطه تقدیم کمیته وضعیت بازیکنان می شود تا در پرونده نگهداری شود . 18-5 هزینه رسیدگی ، تحت هیچ شرایطی قابل استرداد نیست.
ماده 19 مواعد 19-1 مواعد ، قابل تمدید نیستند مگر آنکه دراعلام موعد سهو یا خطایی شده باشد و یا متقاضی مهلت ثابت نماید که عدم استفاده از موعد به علت وجود عذر موجه بوده است . 19-2 جهات زیر عذر موجه تلقی می شوند : الف فوت یکی از والدین یا همسر یا اولاد . ب حوادث قهریه از قبیل سیل ، زلزله و حریق که بر اثر آن اقدام در مهلت مقرر ممکن نباشد . ج توقیف یا حبس بودن به نحوی که نتوان در مهلت مقرر اقدام کرد . د همراهی یکی از تیم های ملی فوتبال در اردوها ، تمرینات و مسابقات . 19-3 مواعدی را که مقررات تعیین نکرده است کمیته وضعیت بازیکنان معین خواهد کرد . موعد تعیین شده بوسیله کمیته وضعیت بازیکنان باید به مقداری باشد که انجام امر مورد نظر در آن امکان داشته باشد . موعد به سال یا ماه یا هفته و یا روزتعیین خواهد شد . فقط موادعد تعیین شده بوسیله وضعیت بازیکنان آن هم برای یک مرتبه و به مدت سه روز کاری قابل تمدید هستند . مواعد تعیین شده بوسیله مقررات قابل تمدید نیستند. 19-4 از نظر احتساب موارد قانونی ، سال دوازده ماه ، ماه سی روز ، هفته هفت روز و شبانه روز بیست و چهار ساعت است. 19-5 چنانچه در روزی که وضعیت بازیکنان تعیین کرده است مانعی برای رسیدگی پیش آید ، موعد رسیدگی ، روزی خواهد بود که کمیته وضعیت بازیکنان مجددا تعیین و ابلاغ می کند . 19-6 چنانچه روز آخر موعد ، مصادف با روز تعطیل فدراسیون باشد و یا به جهت آماده نبودن کمیته وضعیت بازیکنان ، امکان اقدامی نباشد ، آن روز به حساب نمی آید و روز آخر موعد ، روزی خواهد بود که فدراسیون وکمیته وضعیت بازیکنان بعد از تعطیل یا رفع مانع آغاز به کار می کنند . 19-7 - موعدی که ابتدای آن تاریخ ابلاغ یا اعلام ذکر شده است ، روز ابلاغ و اعلام و همچنین روز اقدام جزء مدت محسوب نمی شود.
ماده 20 سکوت آئین نامه در صورت سکوت یا ابهام در این آیین نامه ، کمیته وضعیت بازیکنان بر اساس مقررات مربوط به وضعیت بازیکنان فیفا و دستورالعمل های فدارسیون جهانی فوتبال و بعد از استعلام از کمیته حقوقی و تدوین مقررات و تایید هیات رییسه فدراسیون فوتبال اقدام می نماید .
ماده 21 تاریخ تصویب و لازم الاجرا شدن این آیین نامه در تاریخ 21 / 3 / 1396 به تصویب هیات رییسه فدراسیون فوتبال رسیده و بلافاصله بعد از تاریخ تصویب لازم الاجرا است.