.png)
قوانین
.png)
ثبت اسناد و املاک - آیین نامه اجرایی قانون ثبت اسناد و املاک - فصل اول - دفاتر ثبت اسناد و املاک
ماده 1 - اداره ثبت اسناد و املاک دارای دفاتر زیر خواهد بود: (اصلاحی 8/11/1380) 1 - دفتر املاک. 2 - دفتر نماینده املاک. 3 - دفتر املاک توقیف شده. 4 - دفتر ثبت موقوفات. 5 - دفتر گواهی امضا. 6 - دفتر سپرده ها. 7 - دفتر توزیع اظهارنامه ها. 8 - دفتر املاک مجهول المالک. 9 - دفتر ثبت شرکتها. 10 - دفتر اسناد رسمی. 11 - دفتر ثبت قنوات. 12 - دفتر آمار و ثبت اظهارنامه. تبصره - دفتر املاک و دفتر ثبت قنوات در مرکز و کلیه شهرستان ها یک نسخه خواهد بود و در موقع مقتضی با فراهم شدن امکانات از مندرجات دفاتر مزبور میکروفیلم و یا اسکن تهیه و به مرکز ارسال می گردد. (اصلاحی 8/11/1380)
ماده 2 - کلیه دفاتر نامبرده در ماده قبل باید مجلد بوده و به استثنای دفتر توزیع اظهارنامه و دفتر املاک مجهول المالک بقیه دفاتر باید تمام صفحات آن را در بدو امر دادستان شهرستان محل یا نماینده او شماره گذاشته و امضا کرده و به مهر دادسرا ممهور و مجموع عده صفحات را در صفحه اول و آخر دفتر با تمام حروف ذکر و قید نماید. (اصلاحی 1323)
ماده 3 - برای ثبت املاک هر بخش یک دفتر املاک تخصیص و برای ثبت هر شماره مستقل مجموعا سه صفحه و به جهت ثبت هر شماره از املاک مزروعی علاوه بر گنجایش مقدار ثبت لااقل سه صفحه سفید برای انتقالات بعدی آن منظور خواهد شد. (اصلاحی 8/11/1380) تبصره - در صورتی که یک دفتر املاک برای یک بخش کافی نباشد بنا به پیشنهاد مدیر کل ثبت استان و تصویب سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بخش مذکور به دو یا چند ناحیه تقسیم و برای هر ناحیه یک دفتر املاک تخصیص می یابد. در این صورت هر ناحیه به نواحی دیگر محدود و حد فاصل آنها اعم از خیابان اصلی یا آثار طبیعی در صورت جلسه ای به امضای مدیر کل و رییس ثبت محل قید می گردد. (اصلاحی 8/11/1380)
ماده 4 - دفاتر نامبرده در ماده یک مادام که صفحه سفید دارد مورد عمل و پس از اتمام آن مسئول دفتر باید تعداد شماره های ثبت را در آخر دفتر قید وبسته نمونه (امضا) نماید. (اصلاحی 8/11/1380)