contact

نحوه دفاع از اتهام سرقت | 3روش اثبات بی گناهی در سرقت

دپارتمان کیفری - دسته بندی: حقوق کیفری جرائم علیه اموال

سوالات مطرح شده
1
رد اتهام سرقت

در صورتی که هر جرم و جنایتی از جمله سرقت رخ دهد، باید با ارائه مدارک و شواهد مناسب آن را اثبات کرد. جرم سرقت یکی از جرائمی است که به وفور رخ می‌دهد و شخصی که اموال آن به سرقت رفته است، می‌تواند با ارائه ادله و مدارک مناسب، سارق را محکوم کند. اما در شرایطی نیز اتهام سرقت رخ می‌دهد و فردی که متهم به سرقت شده است برای رد اتهام سرقت تلاش می‌کند.

همانطور که وقوع سرقت باید توسط مال‌برده اثبات شود و شرایط خاص خود را دارد، رد اتهام سرقت نیز به همین صورت است و به ارائه اسناد و مدارک کافی ملزم است. در قانون نیز هم به سرقت و هم به رد اتهام سرقت پرداخته شده است که این دو مورد برای اثبات شدن، شرایط و روش‌های خاص خود را دارند.

رد اتهام سرقت کار چندان ساده‌ای نیست و باید به کمک شخصی صورت گیرد که به همه امور و قوانین حقوقی واقف است و توانایی دفاع از موکل خود را دارد‌. وکیل سرقت وکیل مناسب برای رد اتهام سرقت است، زیرا با تحصیلات و دانشی که در زمینه امور حقوقی و کیفری دارد، از توانایی رد اتهام سرقت برای موکل خود برخورد است.

مجموعه حقوقی معید نیز یکی از بهترین مجموعه‌های حقوقی فعال در تهران است که از بهترین وکلا از جمله وکیل سرقت در شمال تهران تشکیل شده است. وکلای مجموعه حقوقی معید، امکان رد اتهام سرقت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به راحتی فراهم می‌کنند.

2
منظور از رد اتهام سرقت چیست

به صورت کلی سرقت به معنی ربودن و دستبرد به اموال دیگران، بدون اجازه آن است. در ماده 265 قانون مجازات اسلامی نیز به موضوع سرقت پرداخته شده است. سرقت انواع مختلفی دارد که باتوجه به حدی یا تعزیری بودن آن، مجازات سارق مشخص می‌شود.

هنگامی که سرقت رخ می‌دهد، شاکی یا شخصی که اموال آن ربوده شده است، دلایل و مدارکی را به مراجع قضایی ارائه داده و از این طریق اثبات می‌کند که اموال آن به سرقت رفته‌اند. متهم یا کسی که اتهام سرقت به آن نسبت داده شده است نیز می‌تواند در صورت عدم ارتکاب به جرم، شواهد، مدارک و یا اسنادی را به مراجع قضایی ارائه دهد تا عدم ارتکاب سرقت را به اثبات برساند. برای مثال متهم می‌تواند با ارائه اسناد و یا به کمک شاهد اثبات کند که در زمان وقوع جرم در محل حضور نداشته است. بنابراین به تلاش شخصی که اتهام سرقت به آن وارد شده است تا بتواند با ارائه اسناد و مدارک مناسب عدم ارتکاب به جرم سرقت را به اثبات برساند، رد اتهام سرقت گفته می‌شود.

برائت متهم، اصلی است که در همه جرائم مدنظر قرار گرفته می‌شود و در جرم سرقت نیز اصل بر برائت متهم است. اما بعد از اینکه شکایت سرقت صورت گیرد در دادسرا و مراجع قضایی پرونده‌ای تشکیل می‌شود تا تحقیقات لازم صورت گیرد. قاضی نیز مدارک و شواهدی که شاکی و شخص متهم به سرقت ارائه می‌دهند را بررسی نموده و با توجه به اعتبار هر کدام نتیجه‌گیری نهایی را اعلام می‌کند. اما رد اتهام سرقت مسئله مهم و پیچیده‌ای است که برای رسیدگی به آن، می‌توان از مشاور حقوقی یا وکیل کمک گرفت.

3
روش‌های رد اتهام سرقت

شخصی که به او اتهام سرقت وارد می‌شود می‌تواند با استفاده از روش‌هایی که وجود دارد نسبت به اثبات دزدی بدون مدرک اقدام نماید. اما روش‌هایی که متهم به سرقت به کار می‌گیرد باید معتبر و مطابق با حقیقت باشد. زیرا دادگاه به صورت دقیق همه موارد و اظهارات را بررسی نموده و صحت آن‌ها را مشخص می‌کند‌. در ادامه به متداول‌ترین روش‌هایی که برای رد اتهام سرقت به کار برده می‌شود خواهیم پرداخت.

3-1 شهادت شهود

یکی از راحت‌ترین روش‌ها برای رد اتهام سرقت، شهادت شهود است. شهادت شهود یعنی شخصی ناظر و شاهد بر عدم وقوع سرقت توسط متهم باشد. برای مثال در صورتی که متهم در زمان وقوع سرقت در مکان و محل دیگری بوده باشد و شخصی شاهد بر این موضوع باشد، می‌‌تواند با شهادت شهود این امر را به اثبات برساند و اتهام سرقت را از خود رد کند.

همچنین در صورتی که شخصی که اتهام سرقت به آن وارد شده است مال و یا دارایی که ادعای سرقت آن بیان شده است را از قبل خریداری نموده باشد و هزینه آن را پرداخت کرده باشد و شاهدی برای این مسئله داشته باشد، می‌تواند رد اتهام سرقت کند.

3-2 ارائه اسناد و مدارک معتبر

همانطور که گفته شد شخصی که اموال آن به سرقت رفته است می‌تواند با ارائه اسناد و مدارک معتبر این موضوع را به اثبات برساند و این حق برای متهم نیز وجود دارد. یعنی شخصی که اتهام دزدی به آن وارد شده است می‌تواند به منظور رد اتهام سرقت، از اسناد و مدارک معتبری استفاده کند. برای مثال اتهام سرقت می‌تواند به دلیل تشابه ظاهری بین دو نفر باشد و می‌توان با ارائه مدارکی مانند فیلم این موضوع را به اثبات رساند که شخصی که به او اتهام سرقت وارد شده است، در زمان وقوع سرقت در محل سرقت حضور نداشته است.

3-3 اقرار شاکی

در برخی از موارد اتهام سرقت کاملاً عمدی و برای اهداف مختلفی صورت می‌گیرد. در این حالت شخصی که به او اتهام وارد شده است می‌تواند کاری کند که خود شاکی به این موضوع اقرار نماید و با ارائه مدارکی که مبنی بر اقرار شاکی است، اتهام سرقت را از خود رد نماید.

4
اثبات بی‌گناهی در سرقت

شاید برای شما هم پیش آمده باشد یا در آینده پیش بیاید که بدون انجام هیچگونه سرقت و دزدی، شخصی به شما اتهام سرقت بزند. بسیاری از پرونده‌های قضایی نیز به موضوع سرقت و اتهام به سرقت اختصاص پیدا کرده است. اما در چنین مواردی باید چه کاری انجام داد و اثبات بی‌گناهی در سرقت چگونه است؟ قطعاً اگر بی‌گناهی در سرقت اثبات نشود، نه تنها حیثیت و آبروی فرد در میان خواهد بود، بلکه ضررهای جانی، مالی و روحی زیادی نیز به وجود خواهد آمد.

سرقت انواع مختلفی با توجه به میزان سرقت و نحوه سرقت دارد که مجازات آن‌ها نیز متفاوت است. هر شخصی که ادعا می‌کند که اموال آن به سرقت رفته است و به فرد خاصی مشکوک است، باید با توجه به مدارک و دلایل واقعی و منطقی این امر را برای دادگاه به اثبات برساند. در مقابل شخصی که اتهام سرقت به آن نسبت داده می‌شود نیز باید بتواند در صورت عدم ارتکاب به این جرم، به دادگاه اثبات کند که بی‌گناه است و سرقت انجام نداده است.

در صورتی که بی‌گناهی شخصی که به آن اتهام سرقت وارد شده است ثابت شود، آن شخص می‌تواند اعاده حیثیت کند و از شاکی شکایت کند. در صورتی که شخصی متهم به سرقت می‌شود، باید به کمک شواهد، قرائن و مدارکی که وجود دارد از خود دفاع کند.

.

5
نحوه ی ‌دفاع از عدم دزدی

در قانون هم به مسئله سرقت و مجازات سارق پرداخته شده است و هم به مسئله اتهام به سرقت و موارد مورد قبول برای اثبات عدم اتهام به سرقت بیان شده است.

هنگامی که شخصی متهم به سرقت می‌شود، باید تمام تلاش خود را بکند تا عدم دزدی را به اثبات برساند و در برابر مراجع قضایی از خود دفاع کند. نحوه دفاع از عدم دزدی نیز اصول و قواعد خاص خود را دارد و در صورتی که متهم دانش و اطلاعات کافی در زمینه مسائل مربوط به سرقت نداشته باشد، بهتر است که از وکیل سرقت کمک بگیرد.

قطعاً شاکی یا شخصی که ادعای سرقت اموال خود را دارد، زمانی می‌تواند شکایت موفقیت آمیزی داشته باشد و متهم را محکوم کند که مدارک‌ها و شواهد لازم را به دادگاه ارائه دهد. در این وضعیت متهم یا شخصی که اتهام دزدی به آن نسبت داده شده است نیز باید خلاف مدارک ارائه شده به دادگاه را اثبات کند و با ارائه دلایل و مستندات لازم، ادعای شاکی را نقض کند. روش‌های مختلفی برای دفاع از عدم دزدی و اثبات بی‌گناهی وجود دارد. برای مثال متهم به سرقت می‌تواند اثبات کند که در زمان وقوع سرقت و در تاریخ مشخص شده در محل دیگری حضور داشته است و برای اثبات این موضوع از شهادت شهود یا ارائه اماره مانند فیلم کمک بگیرد.

همچنین متهم به سرقت می‌تواند اسناد و مدارک معتبری را به دادگاه ارائه دهد و به کمک وکیل خود اظهارات لازم را بیان نموده و از خود دفاع کرده تا بی‌گناهی و عدم ارتکاب به سرقت به اثبات دادگاه برسد.

6
رد اتهام سرقت به کمک وکیل

هر کدام از مسائل و امور حقوقی پیچیدگی و حساسیت خاص خود را دارند که رد اتهام سرقت نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین افرادی که دچار این مشکل می‌شوند و به آن‌ها اتهام سرقت وارد می‌شود، باید تلاش زیادی کنند تا اتهام وارد شده را رفع کنند.

رد اتهام سرقت کار چندان ساده‌ای نیست و باید از روش‌هایی که ذکر شد و به کمک وکیلی ماهر به آن رسیدگی کرد. زیرا وکیل به همه فرایند و الزاماتی که برای رد اتهام سرقت وجود دارد آگاه است و به خوبی می‌داند که چگونه اتهام وارد شده را به دادگاه ثابت نماید. البته میزان تخصص و تبحر وکیل نیز اهمیت زیادی دارد و بهتر است وکیلی انتخاب شود که به صورت اختصاصی به مسائل مربوط به سرقت می‌پردازد.

وکیلی که برای رد اتهام سرقت به کار گرفته می‌شود باید به همه مسائل حقوقی مسلط بوده اما حوزه فعالیت خود را به پرونده‌های مربوط به سرقت اختصاص داده باشند.

وکیل سرقتی که در کار خود تخصص و مهارت کافی داشته باشد، شرایط پرونده و موکل خود را به صورت کامل بررسی می‌کند و بهترین روش را برای رد اتهام سرقت به کار خواهد گرفت. همچنین وکیل رد اتهام سرقت همه اقدامات لازم را از جانب موکل خود انجام خواهد داد. برای انتخاب بهترین وکیل سرقت که همه این ویژگی‌ها را داشته باشد، می‌توان از مجموعه حقوقی معید کمک گرفت.

مجموعه حقوقی معید یکی از بهترین مجموعه‌های حقوقی است که از بهترین وکلا تشکیل شده است. وکلای سرقت مجموعه حقوقی معید دارای تخصص و تجربه کافی در این زمینه هستند و به مسئله رد اتهام سرقت به بهترین شیوه رسیدگی می‌کنند. به کمک وکلای مجموعه حقوق معید می‌توان رد اتهام سرقت را در زمان کوتاه‌تر و با دغدغه و نگرانی‌های کمتر انجام داد.

7
نتیجه‌گیری

سرقت از گذشته تاکنون به روش‌های مختلفی صورت می‌گرفته است که در این حالت شخصی که اموال آن به سرقت رفته است می‌تواند شکایت کرده و نسبت به دستگیری سارق اقدام نمایند. اما در صورتی نیز اتهام سرقت به شخصی صورت می‌گیرد که سرقت را انجام نداده است. در این حالت شخصی که به آن اتهام وارد شده است، باید نسبت به رد اتهام سرقت اقدام کند.

در صورتی که شخص مال برده به کسی مضمون باشد و مدارک اسنادی در این راستا داشته باشد، می‌تواند آن‌ها را به دادگاه ارائه دهند. از طرفی دیگر شخصی که به آن اتهام وارد شده است نیز می‌تواند با ارائه اسناد، مدارک و شواهد، اثبات کند که ادعای سرقت و اتهام وارده به آن صحت ندارد که به این اقدام، رد اتهام سرقت گفته می‌شود.

رد اتهام سرقت به روش‌های مختلفی مانند ارائه مدارک و اسناد، شهادت شهود و اقرار شاکی امکان‌پذیر است. اما مسئله مهمی که برای رد اتهام سرقت باید به آن توجه شود، کمک گرفتن از وکیل سرقت است. وکیل سرقت با همه امور و قوانین مربوط به سرقت آشنایی دارد و می‌تواند با ارائه اسناد و شواهد و مدارک لازم این موضوع را به اثبات برساند که اتهام صورت گرفته صحت ندارد.

اما با توجه به حساسیتی که مسئله رد اتهام سرقت دارد و همچنین در میان بودن آبروی شخص، باید از وکیلی کمک گرفت که در کار خود تخصص و مهارت کافی داشته باشد. مجموعه حقوقی معید یکی از بهترین مجموعه‌های حقوقی است که از بهترین وکلای سرقت تشکیل شده است و می‌توان امور رد اتهام سرقت را به وکلای این مجموعه سپرد.

سوالات متداول

1- رد اتهام سرقت چیست؟

رد اتهام سرقت یعنی شخصی که به آن اتهام سرقت زده شده است، تلاش کند که با ارائه اسناد، مدارک و شواهد اثبات کند که سرقت انجام نداده است.

2- چه روش‌هایی برای رد اتهام سرقت وجود دارد؟

روش‌های رد اتهام سرقت عبارتنداز، شهادت شهود، ارائه اسناد و مدارک و اقرار شاکی.

3- چرا برای رد اتهام سرقت باید از وکیل کمک گرفت؟

رد اتهام سرقت مسئله مهم و پیچیده‌ای است که برای موفقیت در آن، بهتر است که از وکیل سرقت که دانش و تخصص کافی در این زمینه دارد کمک گرفت.

نظرات درباره مقاله رد اتهام سرقت

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

محاربه چیست؟ جرم ایجاد رعب و وحشت + مجازات

18 بهمن 1401

اثبات دزدی بدون مدرک | 3روش ادله اثبات جرم

18 بهمن 1401

سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص

18 آذر 1401

بهترین وکیل سرقت | (دزدی و خفت گیری)

18 آذر 1401

جرم سوءاستفاده از سفید امضا | قانونی و معنوی

18 آذر 1401

ازادی قاتل به قید وثیقه

30 بهمن 1401