contact

آیا تقسیم نامه ارث را می‌توان باطل کرد؟

دپارتمان کیفری - دسته بندی: حقوق کیفری جرائم علیه اموال

سوالات مطرح شده
1
آیا تقسیم نامه ارث را می‌توان باطل کرد؟

بعد از اینکه فردی از دنیا برود در صورتی که اموالی داشته باشد، اموال آن در بین وارثان آن تقسیم می‌شوند‌. تقسیم ارث شرایط و ضوابط خاص خود را دارد و قانون نیز به مسئله تقسیم ارث به صورت کامل پرداخته است. مطابق با قانون هر وارثی با توجه به نسبتی که با متوفی دارد سهم الارث خود را دریافت خواهد کرد. اما در شرایطی که وارث از میزان سهمی که به آن اختصاص پیدا کرده است راضی نباشد، می‌تواند اعتراض کند. بنابراین در این شرایط این سوال به وجود می‌آید که آیا تقسیم‌نامه ارث را می‌توان باطل کرد که ما در ادامه به پاسخ به این پرسش خواهیم پرداخت.

تقسیم ارث معمولاً به صورت تفاهم وراث و یا انحصار وراثت صورت خواهد گرفت. هر چقدر هم که برای تقسیم ارث روند قانونی طی شده باشد، اما بازهم ممکن است یکی از وراث به نحوه تقسیم ارث معترض باشد و به تقسیم بندی صورت گرفته و یا سایر وراث شکایت خود را ارائه دهد. در این شرایط دادگاه و مراجع قضایی نیز بررسی و پیگیری‌های لازم را انجام داده و تصمیم‌گیری نهایی را اتخاذ می‌کنند.

پیگیری و ابطال تقسیم نامه ارث شرایط و رویه خاص خود را دارد که به منظور پیگیری آن می‌توان از وکیل ارث کمک گرفت. وکیل ارث به همه قوانین و شرایط ابطال تقسیم نامه ارث واقف بوده و اقدامات لازم در این زمینه را انجام می‌دهد. مجموعه حقوقی معید نیز یکی از بهترین مجموعه‌های حقوقی است که بهترین وکیل تهران در این مجموعه فعالیت دارند و می‌توان بهترین خدمات را از آن‌ها دریافت کرد.

2
تقسیم نامه ارث چیست و آیا می‌توان آن را ابطال کرد؟

تقسیم اموال و میراث شخصی که از دنیا می‌رود هم به صورت انحصار وراثت و هم به صورت تفاهم وراث قابل انجام است. به گواهی و سندی که در آن اموال متوفی در بین وراث آن تقسیم شده‌اند تقسیم‌نامه ارث گفته می‌شود. اما در بسیاری از موارد پیش آمده است که یکی از وارثان یا افرادی که ارث بین آن‌ها تقسیم شده است از این تقسیم بندی ناراضی بوده و نسبت به سهمی که به آن تعلق گرفته است اعتراض می‌کنند.

 در این صورت باید تقسیم ‌نامه ارث باطل شود و این سوال برای بسیاری از افراد به وجود می‌آید که آیا تقسیم‌نامه ارث را می‌توان باطل کرد یا خیر؟ در صورتی که شخص معترض به تقسیم ارث، شکایت خود را صادر کند و دادگاه شرایط و دلیل اعتراض آن را بررسی کرده و آن را تایید کند، می‌توان تقسیم‌نامه را باطل کرد.

اما باطل کردن تقسیم‌نامه ارث شرایط خاص خود را دارد که ما در ادامه به آن خواهیم پرداخت. مواد 600 تا 602 قانون مدنی به موضوع ابطال تقسیم‌نامه ارث پرداخته است. در این مواد بیان شده است که ابطال تقسیم نامه ارث زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که شکایت و اعتراض نزد مراجع قضایی صورت گیرد و شاکی از شرایط ابطال تقسیم ‌نامه برخوردار باشد.

بنابراین ابطال تقسیم‌نامه ارث امری امکان‌پذیر است و هر یک از وراثی که نسبت به میزان ارثی که به آن تعلق گرفته است، ناراضی و شاکی باشند، می‌توانند نسبت به ابطال تقسیم نامه اقدام نمایند.

3
شرایط ابطال تقسیم‌نامه ارث

ابطال تقسیم‌نامه ارث زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که شرایط مشخصی حاکم باشد. در واقع دادگاه زمانی ابطال تقسیم نامه را می‌پذیرد که شاکی یا وارث معترض، اعتراضی بجا و منطقی داشته باشند. در ادامه به مهم‌ترین شرایط ابطال تقسیم نامه ارث خواهیم پرداخت.

3-1 معیوب بودن اموال تقسیم شده

یکی از شرایطی که ابطال تقسیم‌نامه ارث را امکان‌پذیر می‌کند معیوب بودن اموال تقسیم شده است. یعنی در صورتی که شخصی که به آن ارث رسیده است بعد از تقسیم اموال متوجه شود که مال تعلق گرفته با آن دارای عیب و نقصی است و از این موضوع بی‌خبر بوده است، می‌تواند نسبت به ابطال تقسیم نامه ارث اقدام نماید. البته معیوب بودن ارث تعلق گرفته باید به اثبات دادگاه برسد و همچنین باید اثبات شود که وارث در هنگام تقسیم ارث از این موضوع اطلاعی نداشته است.

3-2 تقسیم اموال غیر

شرایط دیگر که ابطال تقسیم‌نامه ارث را امکان‌پذیر می‌کند، تقسیم اموال غیر است. برای مثال در حالتی که وارث قبل از فوت اموال خود را به نام شخصی وصیت کرده باشد، سایر وراث نمی‌توانند اموال مذکور را در جریان انحصار وراثت قرار دهند و تقسیم این اموال باطل خواهد بود.

3-3 عدم برابری و عدالت در تقسیم ارث

یکی دیگر از موارد رایجی که منجر به ابطال تقسیم‌نامه ارث می‌شود، عدم برابری و عدالت در تقسیم ارث است. یعنی در صورتی که تقسیم ارث به صورت تفاهمی یا به صورت انحصار وراثت باشد، باید همه وارثان رضایت داشته باشند. در صورتی که سهم الارث یکی از وارثان کم یا زیاد باشد، می‌توان به دلیل عدم برابری و عدالت در تقسیم ارث، نسبت به ابطال تقسیم‌نامه ارث اقدام نمود.

4
مدارک لازم برای ابطال تقسیم‌نامه ارث

به منظور ابطال تقسیم‌نامه، شاکی یا موکل آن باید همه اقدامات لازم را انجام داده و مطابق با شرایط و مراحلی که دادگاه معین کرده است، پیگیری‌های لازم را انجام دهد. به منظور ابطال تقسیم نامه ارث نیز باید مدارک لازم تحویل و ارائه داده شوند. در واقع تهیه مدارک و تحویل آن‌ها یکی از اقدامات مورد نیاز برای انجام ادامه فرایند شکایت و ابطال تقسیم نامه است. در ادامه به مهم‌ترین مدارک لازم برای ابطال تقسیم نامه ارث خواهیم پرداخت.

  • مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی برای احراز هویت
  • تصویر مصدق تقسیم‌نامه ارث
  • کارت بانکی برای پرداخت هزینه شکایت و دادرسی
  • شهادت شهود
  • دلایل و مستندات کافی

5
بهترین وکیل پیگیری ابطال تقسیم‌نامه ارث

هر مسئله و مشکلی که برای پیگیری آن به مراجع قضایی مراجعه می‌شود و شکایت صورت می‌گیرد، باید روند و مراحل قانونی خاصی را برای رسیدن به نتیجه طی کند. موضوع ابطال تقسیم نامه ارث نیز مسئله مهمی است که باید پیگیری‌های لازم و به موقع را برای آن انجام داد.

 در صورتی که رسیدگی به موضوع ابطال تقسیم نامه ارث به درستی صورت نگیرد، احتمال رد اعتراض از طرف دادگاه افزایش پیدا می‌کند. اما در صورتی که مطابق با قوانین و به صورت مستمر نسبت به ابطال تقسیم‌نامه ارث اقدام نمود، می‌توان موفق شد و سهم الارث خود را به گونه که مد نظر است دریافت کرد. به منظور تحقق همه این اهداف و پیگیری ابطال تقسیم‌نامه ارث، بهتر است که از وکیل ارث کمک گرفت.

وکیل ارث وکیل پایه یک دادگستری است که به همه امور و قوانین تسلط دارد و فعالیت خود را به موضوعات مربوط به ارث اختصاص داده است. ابطال تقسیم‌نامه ارث نیز مسئله مهمی است که از زمان شکایت و درخواست به دادگاه باید روند و مراحل پیچیده‌ای را طی کرد که وکیل ارث با تخصص و تجربه‌ای که در این زمینه دارد، به افزایش سرعت روند انجام آن کمک می‌کند.

اما وکیل ارثی که برای رسیدگی به مسئله ابطال تقسیم نامه ارث به کار گرفته می‌شود، باید مسئولیت‌پذیر بوده و از تخصص و تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشد. مجموعه حقوقی معید نیز یکی از بهترین مجموعه‌های حقوقی است که بهترین وکیل شمال تهران از جمله وکلای ارث در آن فعالیت دارند. بنابراین به منظور پیگیری ابطال تقسیم‌نامه ارث و موفقیت در تایید آن، می‌توان از وکلای مجموعه حقوقی معید کمک گرفت.

6
نتیجه‌گیری

بعد از فوت شخصی که اموالی دارد، وارثان آن صاحب اموال آن شده و نسبت به تقسیم اموال متوفی اقدام می‌کنند. میزان سهم الارث هر وارث با توجه به نسبت آن با متوفی مشخص می‌شود. اما در برخی از شرایطی ممکن است که یکی از وارثان از تقسیم ارث رضایت نداشته باشد. در این شرایط این سوال به وجود می‌آید که آیا تقسیم‌نامه ارث را می‌توان باطل کرد یا خیر.

در صورتی که اموال به صورت عادلانه تقسیم نشده باشند و یا تقسیم مال غیر صورت گرفته باشد و یا اموال تقسیم شده معیوب باشند، می‌توان نسبت به ابطال تقسیم نامه ارث اقدام نمود. برای ابطال تقسیم نامه ارث نیز باید شکایت صورت گیرد و سپس مراحل قانونی را انجام داد. برای پیگیری ابطال تقسیم نامه ارث می‌توان از وکیل ارث کمک گرفت. برای به کارگیری بهترین وکیل ارث نیز می‌توان از مجموعه حقوقی معید کمک گرفت. زیرا همه وکلای مجموعه حقوق معید از دانش و تخصص کافی برخوردار هستند و به این مسئله به بهترین نحو رسیدگی می‌کنند. قطعا وکلای ارث مجموعه حقوقی معید روند و اقدامات لازم برای پیگیری ابطال تقسیم نامه ارث را به بهترین نحوه انجام خواهند داد.

مجموعه حقوقی معید، مجموعه‌ای معتبر و تشکیل شده از وکلای متخصص است و بهترین وکیل ارث تهران را نیز می‌توان از این مجموعه انتخاب نمود. وکلای این مجموعه ضمن داشتن تخصص و دانش کافی، تجربیات موفقیت‌آمیز زیادی نیز دارند.

مجموعه حقوقی معید، به همکاری وکلای متخصص و زبده تلاش دارد تا به افرادی که درگیر مشکلات حقوقی هستند خدمات مشاوره و وکالت ارائه دهد. در صورت برخورداری از خدمات تیم حقوقی معید، شما می توانید از طریق ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید. و سوالات حقوقی خود را با وکلای ما از طریق مشاوره آنلاین، تلفنی در میان بگذارید. و اگر قصد مشاوره حضوری و بررسی مدارک دارید برای حضور در دفتر سعادت آباد، می توانید اقدام به گرفتن وقت مشاوره کنید.


ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

7
سوالات متداول

1- آیا تقسیم‌نامه ارث را می‌توان باطل کرد؟

بله، درصورتی که یکی از وراث به سهم خود معترض باشد می‌تواند شکایت خود را صادر نموده و نسبت به ابطال تقسیم‌نامه ارث اقدام کند.

2- باطل کردن تقسیم‌نامه ارث تحت چه شرایطی امکان‌پذیر است؟

شرایطی که ابطال تقسیم‌نامه ارث را امکان‌پذیر می‌کند عبارتنداز، معیوب بودن اموال تقسیم شده، تقسیم اموال غیر و عدم برابری و عدالت در تقسیم ارث‌

3- چرا کمک گرفتن از وکیل ارث برای ابطال تقسیم نامه ارث ضرورت دارد؟

ابطال تقسیم‌نامه ارث مسئله مهم و پیچیده‌ای است که عدم رسیدگی صحیح به آن، منجر به رد درخواست و یا تاخیر در آن می‌شود. بنابراین کمک گرفتن از وکیل ارث که به همه قوانین و روند پیگیری ابطال تقسیم‌نامه ارث اشراف دارد، ضرورت پیدا می‌کند.

نظرات درباره مقاله آیا تقسیم نامه ارث را می‌توان باطل کرد؟

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

محاربه چیست؟ جرم ایجاد رعب و وحشت + مجازات

18 بهمن 1401

اثبات دزدی بدون مدرک | 3روش ادله اثبات جرم

18 بهمن 1401

سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص

18 آذر 1401

بهترین وکیل سرقت | (دزدی و خفت گیری)

18 آذر 1401

جرم سوءاستفاده از سفید امضا | قانونی و معنوی

18 آذر 1401

ازادی قاتل به قید وثیقه

30 بهمن 1401