contact

انواع استارتاپ ها

دپارتمان حقوقی - دسته بندی: حقوق استارتاپ و کسب و کارها

سوالات مطرح شده
1
استارت آپ های گسترش پذیر

 

این نوع از استارت آپ‌ها توسط کارآفرینانی تاسیس شده است که از ابتدای کار بر این باورند که می‌توانند جهان را با ایده ی کسب و کار خود تغییر دهند.

استارت آپ گسترش پذیر ایده‌ای نوآورانه را می‌گیرد و به دنبال مدل کسب‌وکاری گسترش‌پذیر و قابل ‌تکرار می‌گردد که آن‌را به شرکتی با رشد بالا و سود ده تبدیل کند. نه تنها شرکتی بزرگ بلکه خیلی بزرگ و  این کار را یا با ورود به بازاری بزرگ و گرفتن سهم بازار از دارندگان آن انجام می‌دهد یا با ساخت بازاری جدید و رشد سریع آن . استارتاپ های گسترش پذیری به سرعت گسترش پیدا و به سود دهی و بازدهی دست پیدا می‌کنند؛ این دسته از استارتاپ ها ممکن است در کنار هم قرار گرفته به نحوی که در نهایت چندین ایده خوب با قرار گرفتن در کنار هم ایده نابی را تشکیل می‌دهند.

نمونه‌هایی از این استارتاپ های گسترش پذیر عبارتند از:

Google

Uber

Facebook

استارت اپ های گسترش پذیر

2
استارتاپ های سبک زندگی

 از کاری که دوست دارید امرار معاش کنید  این شعار کارآفرینان و هواداران استارتاپ سبک زندگی است .در استارتاپ های سبک زندگی یا لایف استایل کارآفرین بر اساس علاقه مندی های خود کسب و کار جدیدی را ایجاد می کند به عنوان مثال تصور کنید کسی به رشته ی عکاسی علاقه مند است و با تاسیس یک آکادمی عکاسی علاوه بر کسب درآمد مدت زمان بشتری را در رشته ی مورد علاقه ی خود صرف می کند. ما با این قسم از استارتاپ ها روزانه سر و کار داریم و به گونه‌ای با زندگی ما عجین شده است. برای ذکر نمونه‌هایی از این استارت آپ‌ها، می توان با فریلنسرها یا طراحان وب اشاره نمود.

البته لازم به ذکر است که اگرچه هدف نخست این قسم از استارتاپ ها انجام کار مورد علاقه است، اما نمی توان آن را فقط با این علاقه حفظ کرد لذا لازم است که کارآفرینان حتما به فکر طراحی مدل کسب‌ وکار باشند و برای این کار باید از کارشناسان و متخصصان مربوط کمک بگیرند.

استارتاپ های سبک زندگی

3
استارتاپ شرکت های بزرگ

استارتاپ شرکت‌های بزرگ برای رقابت با رقبا و همچنین تغییر سلیقه مشتری و ورود فناوری جدید مجبورند با برنامه‌ریزی و ایده پردازی استارتاپ نوینی را طراحی و در میدان رقابت حضور داشته باشند، اینگونه استارتاپ ها معمولاً به دنبال گسترش کسب‌وکار خود با ورود فناوری جدید هستند.

در این دسته از مشاغل، کالاها یا خدماتی که به سرعت در بازار شناخته شده و قابل عرضه برای عموم مردم هستند قرار می‌گیرند. با این حال، عواملی مانند تغییرات بازار، تجدید نیازهای کاربر، فشارهای رقابتی، باعث می شود که محصولات جدیدی را برای کاربران جدید در بازارهای مختلف ایجاد و عرضه کنند.

استارتاپ شرکت های بزرگ

4
استارتاپ های قابل خرید

در ساخت استارتاپ قابل خرید کارآفرینان تمام سعی و تلاش خود را می‌کنند تا به جای ساخت استارتاپ و همراهی نمودن آن برای رسیدن به نقطه اوج آن را به نقطه قابل قبولی برسانند و سپس آن را برای فروش عرضه کنند. به عنوان مثال مدیران و کارآفرینان پس از تأسیس یک فروشگاه اینترنتی با تمامی امکانات و آپشن ها آن را به دیگر کارآفرینان می‌فروشند. مهارت در ایده پردازی و اجرایی نمودن ایده از مؤلفه‌های اساسی این نوع استارتاپ است.

استارتاپ  های قابل خرید بیشتر در زمینه ی تکنولوژی تمرکز دارند و درصد زیادی از آنها را اپلیکیشن ها تشکیل می دهند. این دسته از کسب و کارها می توانند توسط افراد یا شرکت‌های کوچک اجرا و ساخته شوند و در نهایت به کمپانی های بزرگ نرم‌افزاری فروخته می شوند. استارتاپ قابل خرید معمولا سود بالایی دارد و عدم نیاز به سرمایه ی زیاد اولیه از عواملی است که باعث محبوبیت آن و استقبال از آن می شود.

استارتاپ های قابل خرید

5
استارتاپ کسب‌وکارهای کوچک

در ساخت استارتاپ کسب‌وکارهای کوچک همانطور که از نامش پیداست اعضای یک خانواده می‌توانند آن را اداره و مخارج آن را تأمین کنند. بنیانگذاران این استارتاپ هیچ علاقه ای به تسلط بر جهان ندارند و می خواهند زندگی مناسب برای خانواده و دوستان خود داشته باشد سرمایه آنها از پس انداز خود برخی از وامهای تسهیلات بانکی همچنین کمک‌های نقدی اقوام و دوستان به دست می آید . این استارتاپ ها ، جامعه و هدف‌های بزرگ را مورد نظر خود قرار نمی‌دهند و تنها به دنبال تامین راحتی و رفاه مالی برای خانواده خود هستند. نمونه‌ی این استارتاپ ها سالن‌های آرایشگری، فروشگاه‌های موادغذایی، نانوایی‌ها و موارد این‌چنینی است.

استارتاپ های کسب و کارهای کوچیک

6
استارتاپ های اجتماعی

این نوع استارتاپ ها برخلاف استارتاپ های گسترش پذیر که به دنبال کسب ثروت و به دست آوردن سهم بازار هستند  ،سعی دارند تا با فعالیت خود ،دنیا را به جای بهتری تبدیل کنند و شرایط اجتماعی را بهبود ببخشند. به عنوان مثال  کریستین پویریر  از مونترال، بهداشت شیر مادر در تغذیه کودک خود را برای راه‌اندازی یک استارت آپ اجتماعی انتخاب کرد. او بر اساس تجارب شخصی خود، لباس‌هایی را برای شیردهی راحت‌تر مادران طراحی نمود. پس از مدتی هزینه‌ی تولید این لباس‌های پرطرفدار مدرن و کیفی، توسط حامیان رویدادهای تغذیه با شیر مادر پرداخت شد و در سراسر آمریکای شمالی به مراکز زنان اهدا گردید. این استارت‌آپ‌ می‌تواند در کنار منفعت اجتماعی خود،‌ درآمد نیز کسب کند یا برعکس کاملا رایگان و بدون منافع شخصی و در راستای بهره‌برداری قشر ضعیف جامعه راه‌اندازی شود.

استارتاپ های اجتماعی

نظرات درباره مقاله انواع استارتاپ ها

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

آشنایی با مفهوم عقد یا قرارداد

10 آذر 1401

انواع شرکت های تجاری

11 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

نحوه وصول چک | 0 تا 100 مراحل وصول چک با تصویر

09 آذر 1401

وکیل ثبت شرکت در تهران

11 آذر 1401