contact

ترمیم سوابق بیمه | چگونه خلاء سوابق بیمه را رفع کنیم؟

دپارتمان حقوقی - دسته بندی: حقوق بیمه

سوالات مطرح شده
1
چگونه خلاء سوابق بیمه ای را رفع کنیم؟

چگونه خلاء سوابق بیمه ای را رفع کنیم؟

وکیل بیمه تامین اجتماعی وکیلی است که به کلیه اموری که مرتبط با قانون کار و قانون بیمه می باشد، تسلط کافی دارد و قرار است در مقام دفاع از موکل خویش که به علت عدم رد سوابق بیمه از سوی کارفرما حقوقش مورد تضییع قرار گرفته است برآید و به سازمان تامین اجتماعی با ارائه ادله و مستنداتی اثبات نماید که موکلش تحت بیمه اجباری کارفرما بوده و به علت تخلف و سهل انگاری او موجب گردیده که در سوابق بیمه او خلاء ایجاد شود و خواستار پیگیری موضوع پرونده باشد.

مجموعه حقوقی معید در تلاش است که در کلیه امور حقوقی، مشاوره های لازمه را به افرادی که نیاز به خدمات حقوقی دارند ارائه بدهند در رابطه با مشکل رفع خلا سوابق بیمه که موضوعی کمی پیچیده است و وکیلی متخصص و زبده در این حوزه می طلبد. شما می توانید با وکیل متخصص در این حوزه جناب آقای عماد نمرودی از طریق راه های ارتباطی که در سایت اعلام گردیده در تماس باشید.

راه های ارتباطی با ما:

شما می توانید از طریق تماس تلفنی و آنلاین با دپارتمان امور بیمه که جناب آقای عماد نمرودی وکالت آن را بر عهده دارد و یا با مراجعه حضوری به دفتر از خدمات مشاوره در امور بیمه برخوردار شوید.

شماره تماس ما

 021_91016668

 

ترمیم سوابق بیمه

اول بگذارید با یک مثال کمی موضوع را ساده تر کنیم قانون گذار در ماده 36 قانون بیمه تامین اجتماعی بیان می دارد که کارفرما مسئول پرداخت سهم حق بیمه خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر و سهم خود را به آن افزوده و به سازمان تادیه نماید. ما در واقع واژه خلا بیمه را زمانی به کار می بریم که کارفرما از پرداخت حق بیمه کارگر که بیمه پذیر است ممانعت کند و در ایامی که بیمه شده کارکرده آن را به سازمان تامین اجتماعی واریز نکند.

مطابق این ماده کارفرما مکلف است که هرماه سهم بیمه شده را با پرداخت حق بیمه به سازمان تادیه کند چرا که مطابق قانون این حق بیمه شده است و کافرما نمی تواند از تعهدی که در مقابل بیمه شده دارد، ممانعت کند اما گاهی اوقات به کرات دیده می شود که کارفرما به علل مختلف از انجام وظیفه اش در مقابل کارگر ممانعت کرده و حق بیمه را نمی پردازد؛ در اینجا تکلیف کارگر چیست و اگر کارگر نداند که در قبال انجام وظایفش هیچ حق بیمه ای برایش رد نشده چگونه باید سوابق خود را به سازمان تامین اجتماعی اثبات کند؟ موضوعی است که قرار است در اینجا به بررسی آن بپردازیم.

در این راستا در سال 1388 به منظور جلوگیری از تضییع حقوق بیمه شده دستورالعمل ادعای سوابق گذشته بیمه شدگان به تصویب رسید. در این دستورالعمل به شخص بیمه شده راه کارهای قانونی برای اینکه بتواند سوابق بیمه ای خود را اثبات کند ارائه شده است که آن را مورد بررسی قرار می دهیم

مطابق با دستورالعمل مذکور:

فرد مدعی سابقه برای شکایت به طرفیت کارفرما بایستی با مراجعه به سازمان بیمه تامین اجتماعی مدارکی که دال بر تایید سابقه است ارائه دهد:

 

مدارک و مستندات جهت بررسی ادعای احتساب سابقه

  • حکم استخدامی، ارتقاء شغلی، تغییر سمت در دوره مورد ادعا

  • لیست های حقوق کارگاهمنضم به اظهارنامه مالیاتی که به تایید اداره دارایی مربوط رسیده باشد.
  • دفاتر قانونی کارگاه و اسناد هزینه مربوط
  • لیست های حقوق کارگاه
  • گواهی بانک ذیربط مبنی بر واریز حقوق ماهانه مدعی
  • فیش یا رسید حقوق یا چک بانکی
  • کارت افتتاح حساب بانکی
  • کارت های حضور و غیاب یا ورود و خروج یا دفاتر ثبت حضور و غیاب کارکنان کارگاه
  • سایر مدارک متقن

در مواردی که فرد مدعی فاقد هریک از مدارک فوق الذکر باشد، می بایست مشخصات دقیق و نشانی تعدادی از همکاران خود در کارگاه مورد نظر را ارائه تا امکان بررسی های لازم در این خصوص فراهم شود پس از دریافت مدارک، سازمان تامین اجتماعی به بررسی دقیق ادعای سوابق بیمه می پردازد و در صورت وارد بودن ادعا به درخواست بیمه پذیر ترتیب اثر داده می شود و نسبت به تایید و ترمیم سوابق بیمه اقدامات لازمه از سوی سازمان صورت خواهد گرفت.

 

تصمیم نهایی برای رسیدگی ادعای متقاضی سابقه

پس از انجام عملیات شناسایی مدعی و اعمال بررسی ها و رسیدگی های اولیه در خصوص دوره اشتغال مورد ادعا حالات ذیل قابل تصور است:

1. سوابق دوره مورد ادعا عینا در پایگاه سابقه موجود است؛ در این صورت رسیدگی به ادعای بیمه شده منتفی است

2. دوره مورد ادعا کمتر از سوابق موجود در پایگاه سابقه است که در این صورت رسیدگی به ادعای وی موضوعیت نخواهد داشت

3. چنانچه تمام یا بخشی از دوره مورد ادعا در پایگاه سابقه موجود نباشد؛ در این صورت لازم است برای احراز مدت سوابق مورد نظر متقاضی، بیمه شده مدارک مورد نیاز را به سازمان تامین اجتماعی ارائه بدهد تا در کمیته های رسیدگی به ادعای سوابق کارگران که به منظور رسیدگی به ادعای سوابق کارگران تشکیل می شود رسیدگی های لازمه صورت بگیرد.

 

محدودیت قانون گذار راجع به بررسی خلا بیمه تامین اجتماعی

قانون گذار بررسی خلا سوابق بیمه ای را، تنها راجع به بیمه شدگانی که اشتغال دارند و کارفرما اجبارا ملزم به پرداخت حق بیمه آنها است پذیرفته است؛ بنابراین راجع به بیمه شدگانی که اشتغال ندارند و بیمه بیکاری هم پرداخت نکرده اند، ادعای خلا سوابق بیمه پذیرفته شده نیست؛ جز یک مورد قانون مجوز ایجاد سوابق بیمه را داده است و آن در مورد افرادی است که به سن 60 سال رسیده اند و سابقه بیمه قبلی دارند و می خواهند بازنشسته شود.

 

نتیجه گیری

موضوع بررسی سوابق بیمه و ایجاد خلا بیمه تامین اجتماعی  یکی از موضوعاتی است که بسیاری از بیمه شدگان با آن درگیر بوده و درصدد آن هستند که با ارائه ادله به سازمان بیمه تخلف کارفرما را اثبات و سوابق بیمه خود را اثبات کنند مجموعه حقوقی معید در تلاش است که در این راستا مشاوره حقوقی لازمه را به افرادی که درگیر مشکلات امور بیمه ای هستند ارائه بدهد جهت ارتباط با ما می توانید

با شماره تماس:

021-91016668

و یا با مراجعه حضوری به دفتر به نشانی ذیل با وکلای متخصص در این حوزه در ارتباط باشید.

آدرس دفتر:

تهران، سعادت آباد، چهارراه سرو غربی، خیابان ریاضی بخشایش، خیابان زند وکیل غربی، پلاک 91 ، واحد 4

 

نظرات درباره مقاله چگونه خلاء سوابق بیمه ای را رفع کنیم؟

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

آشنایی با مفهوم عقد یا قرارداد

10 آذر 1401

انواع شرکت های تجاری

11 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

نحوه وصول چک | 0 تا 100 مراحل وصول چک با تصویر

09 آذر 1401

وکیل ثبت شرکت در تهران

11 آذر 1401