آیا وکالت فروش سند رسمی است
دپارتمان حقوقی - دسته بندی: قراردادها
آیا وکالت فروش سند رسمی است
ممکن است شخصی قصد فروش اموال خود از جمله ملک خودرو و یا سایر اموال را داشته باشد اما به دلایلی مانند در رهن بانک بودن سند، کوتاه کردن مراحل اداری انتقال سند، عدم پرداخت مالیات و یا دلایلی دیگر، اموال خود را به صورت وکالتی به فروش برساند. یکی از سوالات مهمی که در رابطه با این نوع روش فروش به وجود میآید این است که آیا وکالت فروش سند، رسمی است یا خیر.
در این روش فروشنده به شخص دیگر یا خریدار وکالت میدهد تا امور اداری و اقدامات مربوط به انتقال سند را انجام دهند و در وکالتنامه مشخص میشود که چه چیزی به فروش رود و حدود و اختیارات وکیل نیز مشخص شده است. از طرف دیگر اموالی که دارای سند رسمی و معتبر نیستند، مالکیت یک شخص را اثبات نمیکنند و به دلیل جایز بودن عقد وکالت فروش، امکان فسخ وکالت به دلایلی مانند دیوانگی یا مرگ طرفین وجود دارد.
بنابراین در رابطه با وکالت فروش سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد و به دلیل کلاهبرداریهایی که در این زمینه صورت گرفته است، بسیاری از افراد نگران هستند که وکالت فروشی که دریافت میکنند سند رسمی نباشد و نتوانند مالکیت خود را به اثبات برسانند. زیرا در صورتی که وکالت فروش به هر دلیلی فسخ شود و قولنامهای وجود نداشته باشد، اثبات مالکیت آن دشوار خواهد شد. به همین دلیل ما به این پرسش میپردازیم که آیا وکالت فروش سند رسمی است یا خیر، پس با ما همراه باشید. همچنین به منظور دریافت مشاوره و کمک از بهترین وکلا نیز میتوان از وکلای مجموعه حقوق معید که از دانش و تخصص بالایی برخوردار هستند کمک گرفت.توصیه می کنیم مقاله ی آیا وکالت در فروش ایجاد مالکیت میکند را از مجموعه ما برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید.
شرایط وکالت فروش ملک قانون
اکنون که با وکالت فروش ملک آشنا شدید، باید بدانید که وکالت فروش ملک قانونی شرایط خاص خود را دارد. بنابراین برای وکالت فروش ملک باید ابتدا این شرایط فراهم باشد و سپس نسبت به آن اقدام نمود. در ادامه نیز مهمترین شرایط وکالت فروش ملک قانونی بیان شده است.
همچنین توصیه می کنیم مقاله ی وکالت فروش ملک چیست را از مجموعه حقوقی معید برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید
2-1 داشتن هدف مشروع
یکی از شرایط و نکات مهمی که برای وکالت فروش ملک وجود دارد، این است که معامله وکالت فروش باید برای هدف مشروع منعقد شده باشد و شرایط صحت قرارداد از جمله اهلیت و رضایت طرفین نیز وجود داشته باشد، در غیر اینصورت معامله باطل خواهد شد.
2-2 تنظیم متن وکالت نامه در دفترخانه اسناد رسمی
به منظور اعطای وکالت فروش ملک قانونی باید وکالتنامه تنظیم شود و شرایط و اختیارات وکیل و موکل در آن قید شود و به توافق و امضا برسد. همچنین یکی از شرایط وکالت فروش ملک قانونی این است که متن وکالتنامه فروش ملک باید در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود که این شرط بسیار مهم و ضروری است.
2-3 اقدام خریدار ملک برای انتقال سند رسمی
برخی از افراد تصور میکنند که با دریافت وکالت فروش ملک، مالک اصلی ملک محسوب میشوند و خطری مالکیت آنها را تهدید نمیکند. اما وکالت فروش ملک حتی اگر از نوع وکالت بلاعزل باشد باز هم عقدی جایز است و با فوت یا جنون یکی از طرفین وکالتنامه منفسخ میشود. بنابراین باید بعد از دریافت وکالت فروش ملک، بلافاصله نسبت به انتقال سند آن به نام خود اقدام کنند تا از خطرات احتمالی جلوگیری کند و حق و حقوق آن تضییع نشود. همچنین ممکن است که فروشنده ملک علاوه بر آنکه به خریدار وکالت میدهد، ملک را با سند رسمی به شخص دیگری نیز بفروشد زیرا وکالت دادن به معنی نفی اختیار وکیل برای فروش ملک نیست.
2-4 عدم خرید ملک وکالتی از افراد نا آشنا
با وجود اینکه فروش ملک وکالتی مزایای زیادی دارد، اما این روش فروش ملک نیز از معایبی برخوردار بوده و ممکن است کلاهبرداری رخ دهد. بنابراین توصیه میشود که خرید ملک وکالتی از اشخاص ناآشنا صورت نگیرد، حتی اگر وکالت از نوع بلاعزل باشد. اما در صورتی که قصد خرید ملک وکالتی از افراد ناآشنا را دارید نیز بهتر است علاوه بر دریافت وکالت، قولنامه نیز تنظیم شود تا در صورت فسخ وکالت به هر دلیلی، از طریق قولنامه فروش ملک نسبت به تنظیم سند رسمی اقدام نمود.
وکالت فروش چیست و چه دلیلی دارد
به صورت کلی وکالت از نظر لغوی به معنی جایگزینی، تفویض، اختیار نمایندگی و واگذاری انجام امور است. تعریف حقوقی وکالت نیز این است که شخص واگذارکننده امر یعنی موکل، به فرد دیگری که طرف دوم قرارداد است یعنی وکیل اجازه و اختیار انجام امور خاصی را بدهد. وکالت فروش از طریق وکالتنامه یا قراردادی ثبتی تنظیم میشود و وکیل با دریافت وکالت نامه رسمی، مسئول انجام اموری که به آن واگذار شده است خواهد بود.
وکالت فروش نیز وکالتی است که به موجب آن شخصی که دارای اموال و داراییهایی است، به شخص دیگری وکالت و اختیار میدهد تا آن را بفروشد و سند را به نام خریدار بزند. همچنین وکالت فروش نیز میتوان به خود خریدار داده شود تا خریدار کارهای انتقال سند را انجام دهد و آن را به نام خود بزند.
حتماً این سوال برای شما نیز به وجود میآید که چرا باید از روش وکالتی برای انتقال سند استفاده شود که این اقدام میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای مثال انتقال سند به این روش کاغذ بازیها و دردسرهای کمتری دارد و فرایند آن کوتاه است به همین دلیل برای انتقال سریع سند، به خریدار وکالت داده میشود. همچنین ممکن است که دلیل فروش داراییها به روش وکالتی، کاهش هزینههای انتقال سند و همچنین فرار از پرداخت مالیات باشد. زیرا در این روش نیاز به پرداخت هزینه بسیار برای انتقال سند نخواهد بود و همچنین مشمول مالیات کمی خواهد شد. دلیل دیگر این روش فروش این است که امکان دارد سند دچار مشکل شده باشد، برای مثال ممکن است سند گم شده باشد و یا در رهن بانک باشد.
آیا وکالت فروش، به منزله داشتن رسمی است
همانطور که گفته شد دلایل مختلفی برای فروش داراییها به روش وکالتی هست اما وکالتنامه فروش عقدی جایز بوده که در صورت بلاعزل بودن نیز امکان انفساخ آن به دلیل حجر، دیوانگی و مرگ یکی از طرفین وکالت وجود دارد. همچنین مطابق با قانون، داشتن وکالت فروش به منزله اثبات صاحب یک ملک یا دارایی بودن نیست و به منظور اثبات مالکیت باید حتماً سند رسمی وجود داشته باشد. بنابراین داشتن وکالت فروش به منزله داشتن سند رسمی نیست.
اما این امر با توجه به شرایط وکالت فروش نیز متفاوت است. برای مثال در صورتی که به همراه وکالت فروش قولنامه تنظیم شده باشد نیز در صورتی که نتوان مالکیت را با وکالت نامه اثبات کرد، میتوان از قولنامه برای اثبات مالکیت استفاده نمود. بنابراین صرف تنظیم وکالتنامه رسمی، مالکیتی را برای خریدار ایجاد نمیکند بلکه وکالتنامه انتقال اموال، تنها اعطای اختیار موکل یا فروشنده به وکیل یا خریدار است تا کارهای مربوط به انتقال سند به نیابت از موکل انجام شود.
بنابراین تنظیم وکالتنامه رسمی فروش مالکیتی برای خریدار ایجاد نمیکند. به همین دلیل بهتر است که بعد از دریافت وکالت فروش، در اسرع وقت نسبت به انتقال سند رسمی آن اقدام نمود.
نتیجهگیری
روزانه اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول زیادی مانند ملک به فروش میرسد و یکی از روشهای متداول فروش نیز اعطای وکالت فروش است. در این روش فروشنده به شخص دیگری مانند خریدار وکالت میدهد تا سند را به نام خود بزند و کارهای اداری مربوط به انتقال سند را به نیابت از فروشنده نیز انجام دهد که به آن فروش وکالتی گفته میشود. در روش وکالت فروش در شرایطی مانند جنون یا مرگ یکی از دو طرفین، وکالت منفسخ میشود و اثبات مالکیت ملک و دارایی خریداری شده نیز دشوار خواهد شد. بنابراین یکی از سوالات اساسی که در این رابطه به وجود میآید این است که آیا وکالت فروش ملک سند رسمی است یا خیر.
وکالت فروش، سند رسمی محسوب نمیشود و اعتبار قانونی چندان زیادی ندارد. به همین دلیل برای خرید ملک، ماشین یا هر دارایی دیگر به این روش، بهتر است که از فروشنده معتبر و آشنایی وکالت را دریافت نمود و بلافاصله نسبت به انتقال سند رسمی اقدام کرد. همچنین برای اثبات مالکیت اموالی که به این روش خریداری شدهاند، میتوان قولنامهای را تنظیم نمود که با استناد به آن بتوان مالکیت را اثبات نمود.
در صورت وجود هرگونه سوال یا مشکل در رابطه با مسائل حقوقی نیز میتوان از و وکیل یا مشاوران مجموعه حقوقی معید که در زمینه مسائل حقوقی دانش، تخصص و تجربه کافی دارند نیز کمک گرفت.
سوالات متداول
1- وکالت فروش چیست؟
وکالتی که به موجب آن شخصی که دارای اموال و داراییهایی است، به شخص دیگری وکالت و اختیار میدهد تا آن را بفروشد و سند را به نام خریدار بزند، وکالت فروش است که میتوان به خود خریدار داده شود تا خریدار کارهای انتقال سند را انجام دهد و آن را به نام خود بزند.
2- دلایل فروش اموال به روش وکالتی چیست؟
دلایل مختلفی برای فروش اموال و داراییها به روش وکالتی وجود دارند که از عبارتنداز، در رهن بانک بودن سند، مشکل داشتن یا عدم آمادگی سند، افزایش سرعت انتقال سند، عدم پرداخت مالیات و غیره است.
3- آیا وکالت فروش، سند رسمی است؟
وکالت فروش به منزله اثبات صاحب یک ملک یا دارایی بودن نیست و به منظور اثبات مالکیت باید حتماً سند رسمی وجود داشته باشد. بنابراین داشتن وکالت فروش به منزله داشتن سند رسمی نیست.
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است...