وکیل معاضدتی چیست؟ چگونه وکیل معاضدتی درخواست کنیم؟
دپارتمان حقوقی - دسته بندی: قراردادها
وکیل معاضدتی
وکیل معاضدتی قرار است در مقام دفاع از خواهان و خوانده ای باشد که توانایی گرفتن وکیل را در امور مدنی ندارد دقت کنید وکیل معاضدتی تنها قرار است در دعاوی حقوقی ورود پیدا کند و در امور کیفری در فرضی که یکی از طرفین دعوی به علت نداشتن توانایی مالی نتواند وکیل بگیرد برای او وکیل تسخیری تعیین می شود. حالا که با مفهوم وکیل معاضدتی آشنا شدیم بریم شرایط داشتن وکیل معاضدتی را بررسی کنیم به بیان دیگر به این سوال پاسخ دهیم در چه شرایطی ما به عنوان خواهان و خوانده دعوی می توانیم وکیل معاضدتی بگیریم؟
معمولا امروزه وکلا فعالیت خود را به یک یا چند موضوع محدود میکنند و دانش و تجربه خود را در یک زمینه ارتقا میدهند تا بتوانند به حل سریعتر و بهتر مشکلات موکلین خود کمک کنند. به همین دلیل لازم است که با انواع تخصص وکیل آشنایی پیدا کرده و سپس با توجه به مسئله و مشکل به وجود آمده، از وکیلی متخصص در آن زمینه کمک گرفت.
ارتباط با مجموعه حقوقی معید
شماره تماس : 021-91016668
آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4
چگونه وکیل معاضدتی درخواست کنیم؟ به بیان دیگر نحوه گرفتن وکیل معاضدتی چگونه است؟
ماده 24 بیان می دارد کسانی که توانایی پرداخت حق الوکاله وکیل را ندارند می توانند از کانون وکلای برای گرفتن وکیل معاضدتی مطابق ماده 24 قانون وکالت بایستی عمل کرد. دادگستری درخواست وکیل معاضدتی را داشته باشند و در صورتی که شرایط مثبت بر ناتوانی درخواست دهنده بر گرفتن وکیل باشد، برای وی وکیل معاضدتی تعیین خواهد شد.
آیا وکیل معاضدتی می تواند از قبول پرونده ای که سمت وکیل معاضدتی را در آن دارد ممانعت کند؟
مطابق ماده 31 قانون وکالت، همه وکلای پایه یک دادگستری موظفند پرونده های وکالت معاضدتی که از طرف کانون به آنها ارجاع شده است را قبول نمایند و در صورتی که وکیلی از قبول پرونده ای که به او ارجاع شده ممانعت کند مرتکب تخلف شده و قابل تعقیب انتظامی است.
حق الوکاله وکیل معاضدتی چگونه تعیین می شود؟
آنچه در اینجا ماده 23 قانون وکالت به ما پاسخ می دهد که چنانچه موکل، محکوم له واقع شود حق الوکاله قانونی از وصول شود به او پرداخت می شود یعنی چی؟
یعنی زمانی وکیل معاضدتی مستحق دریافت حق الوکاله است که موکل در پرونده، ذی النفع واقع شود و محکوم به، یعنی آنچه قرار است به عنوان طلب و یا حق قانونی به محکوم له پرداخت شود وصول شود که در صورت تحقق این دو شرط مطابق ماده 10 قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا، حق الزحمه وکلای معاضدتی، سالیانه از بودجه کشور تامین می شود.
وظایف وکیل معاضدتی
یک وکیل معاضدتی همان وکیل پایه یک است و قرار است در شرایطی که یکی از طرفین دعوی توانایی گرفتن وکیل را ندارند در پرونده ورود پیدا کند بنابراین تمامی وظایف و تکالیف قانونی یک وکیل را بر عهده دارد و در مقابل موکل مسئولیتش آن است که بهترین دفاعیات را به عمل آورد و کوتاهی نکند و مساله عدم دریافت حق الوکاله از موکل نباید موجب گردد که او تلاشش را برای گرفتن حق قانونی موکل نکند و با اعلام استعفا از پرونده موجب گردد حق موکل تضییع شود.
اهمیت داشتن وکیل معاضدتی
گاهی اوقات ممکن است عدم وجود وکیل و یک فرد متخصص و آگاه به قوانین موجب گردد که حقوق فرد تضییع شود و نتواند به حقی که مستحق آن است برسد لذا قانون گذار در راستای حمایت از حقوق موکل، حق داشتن وکیل را، در قانون اساسی به عنوان یک اصل پیش بینی کرده است و بیان داشته است که یکی از حقوق اولیه هر فرد این است که حق داشتن وکیل را دارا باشد و در همه دادگاه ها طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.
آیا وکلای معاضدتی تجربه و تبحر کافی دارند؟
بعضی از افراد ممکن است نگران باشند که آیا وکیل معاضدتی تجربه و تخصص در امور حقوقی را دارد یا نه و می تواند در مقام دفاع از حقوق آنها باشد یا نه، که باید بیان داریم وکیل معاضدتی نیز از وکلای پایه یک دادگستری بوده و شایستگی و توانایی لازمه را برای برعهده گرفتن یک پرونده حقوقی دارد.
آیا وکیل معاضدتی می تواند از روند پرونده استعفا بدهد؟
یک وکیل معاضدتی در مقابل موکل خویش مسئولیت دارد درست است که قرار نیست در قبال انجام وظیفه قانونی و تعهدش به موکل حق الزحمه دریافت کند اما نمی تواند در مقابل وظیفه قانونی که برایش بوده ممانعت به عمل آورد و از پیگیری پرونده اعلام استعفا کند چرا که در قبال موکل مسئولیت و تعهد قانونی دارد که بایستی بدان پایبند باشد.
نتیجه گیری:
قانون گذار مطابق اصل 35 قانون اساسی حق گرفتن وکیل را حق تمامی افراد دانسته و در کلیه دعاوی حقوقی و کیفری این اصل را پذیرفته است و اختیار داشتن وکیل را داده است اما گاهی اوقات ممکن است فردی ناتوان از گرفتن وکیل باشد که در اینجا قانون گذار تدبیری را اندیشیده و در راستای حمایت از افراد با درآمد کم، نهاد داشتن وکیل معاضدتی را پیش بینی کرده است تا افراد ناتوان به علت نداشتن تمکن مالی، دغدغه حق داشتن وکیل را نداشته باشند.
پیشنهادات:
ما در این مقاله سعی کردیم به صورت مفصل مبحث وکیل معاضدتی و شرایط و نحوه داشتن آن را مورد تحلیل و بررسی قرار بدهیم در صورتی که شما به عنوان فردی که نیاز به وکیل دارید اما توانایی و تمکن مالی کافی برای گرفتن وکیل را ندارید اما نمی دانید چگونه اقدام کنید می توانید با وکلای مجموعه معید در تماس باشید و حیطه سوالات حقوقی خود را برای گرفتن وکیل معاضدتی را از تیم حقوقی ما بپرسید شما جهت ارتباط با وکلای ما می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت بدان اشاره شده است در تماس باشید.مجموعه حقوقی معید متشکل از بهترین وکیل تهران و ایران است. در این مجموعه عالیترین وکیل پایه یک دادگستری در زمینه امور مختلف حقوقی از جمله وکیل شرکت، وکیل مالیاتی، امور خانواده، املاک و امور ثبتی و حوزههای دیگر حقوقی در حال همکاری و کمک به تمامی ایرانیان داخل و خارج از کشور هستند.
ارتباط با مجموعه حقوقی معید
شماره تماس : 021-91016668
آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است...