contact

گواهی مالیات بر ارث| "مراحل+مدارک لازم برای مالیات بر ارث"

دپارتمان حقوقی - دسته بندی: امور مالیاتی

سوالات مطرح شده
1
چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم؟

با فوت شخصی که اموالی به جا گذاشته است، اموال آن به وراثان آن به ارث خواهند رسید. اما تقسیم و استفاده از میراث به جامانده فرد متوفی شرایط و قوانین خاص خود را دارد. قوانین زیادی در رابطه با ارث وجود دارد که این قوانین در سال 95 تغییراتی یافته‌اند. اموال که برای وارثان متوفی باقی می‌مانند باید بین وارثان تقسیم شوند اما به این اموال مالیات نیز تعلق می‌گیرد. تا زمانی که مالیات اموال متوفی پرداخت نشوند، وارثان نمی‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. برای پرداخت مالیات بر ارث باید ابتدا گواهی مربوط به آن دریافت شود. ما در این مقاله‌ به این موضوع می‌پردازیم که چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم و چه مراحلی برای دریافت این گواهی باید طی شود.

دریافت گواهی مالیات بر ارث برای همه افرادی که از وارث خود اموالی به ارث برده‌اند ضرورت دارد. در گواهی سهم الارث میزان سهمی که به هر وارث رسیده مشخص شده است، اما پرداخت مالیات برای استفاده از هر سهم الارث ضرورت دارد. مالیاتی که برای اموال به جا مانده وارث مشخص می‌شود نیز با توجه به نوع مال متفاوت است. با دریافت گواهی مالیات بر ارث، وارث می‌تواند اموال متوفی را به نام خود زده که این امر با دریافت سند تک برگی امکان‌پذیر است و لازمه دریافت سند تک برگی نیر پرداخت مالیات بر ارث و دریافت گواهی آن است.

با توجه به مراحل مختلفی که باید برای دریافت گواهی مالیات بر ارث دریافت شود، لازم است که در این زمینه دانش و تخصص کافی وجود داشته باشد که می‌توان از وکیل ارث کمک گرفت. مجموعه حقوقی معید نیز یکی از بهترین مجموعه‌های حقوقی است که می‌توان بهترین وکیل مالیات بر ارث را از این مجموعه انتخاب کرد.

2
گواهی مالیات بر ارث را از کجا بگیریم؟

افرادی که به دنبال پرداخت مالیات میراث تعلق گرفته به خود هستند، باید مراحل مختلفی را طی کنند و برای پرداخت مالیات نیز گواهی تهیه کنند. هنگامی می‌توان گواهی مالیات بر ارث دریافت کرد که ابتدا حصر وراثت دریافت شده باشد. گواهی حصر وراثت نیز مدرکی قانونی است که در آن سهم الارث وارث تعیین شده است.

دریافت گواهی انحصار وراثت از دفاتر اسناد رسمی امکان‌پذیر است. بعد از مراجعه به دفتر اسناد رسمی باید وارث فرم مربوط به گواهی حصر وراثت را تکمیل نماید و سپس گواهی مربوط توسط سه شاهد امضا شود. در مرحله بعد باید به همراه فرم گواهی و مدارک لازم به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نموده و اقدامات قانونی را انجام داد تا گواهی حصر وراثت صادر شود.

به منظور پرداخت مالیات بر ارث باید وراث با همراه داشتن گواهی حصر وراثت و سایر مدارک لازم به اداره امور مالیاتی مراجعه کنند و با توجه به میزان ارثی که به آن رسیده است و میزان مالیات که برای ارث تعیین شده است، مبلغ آن را پرداخت کند.

سپس اداره امور مالیاتی برگه‌ای به عنوان برگه مالیات بر ارث را به وارث تحویل می‌دهد. همانطور که گفته شد میزان مالیاتی که برای اموال به جا مانده از متوفی مشخص می‌شود متفاوت است. همچنین با توجه به قانون قدیم یا جدید مالیات، میزان مالیات بر ارث مشخص می‌شود. با توجه به تاریخ فوت متوفی، مالیات بر اساس قانون جدید یا قدیم لحاظ خواهد شد. برای مثال طبق قانون جدید مالیات بر ارث، مالیات ملک مسکونی، 7.5 درصد است و مالیات خودرو نیز 2 درصد است.

3
مراحل دریافت گواهی مالیات بر ارث

هر کدام از وارثان باید برای اینکه اختیار و تصرف برای اموال به ارث رسیده داشته باشند، ابتدا مالیات بر ارث را پرداخت کنند. بدون پرداخت مالیات بر ارث نمی‌توان اقداماتی مانند فروش و انتقال اموال را انجام داد. بنابراین باید ابتدا گواهی مالیات بر ارث دریافت شود که برای دریافت آن باید مراحل مختلفی را طی نمود. ما در ادامه به مراحل دریافت گواهی مالیات بر ارث خواهیم پرداخت.

3-1 مرحله اول: دریافت گواهی انحصار وراثت

اولین مرحله برای دریافت گواهی مالیات بر ارث، ابتدا دریافت گواهی انحصار وراثت است. گواهی حصر وراثت سندی و مدرکی است که وارثان متوفی و میزان سهم ارث آن‌ها در آن مشخص شده است. برای دریافت این گواهی باید بعد از مراجعه به دفتر اسناد رسمی، فرم مربوطه به این گواهی تکمیل شود و بعد از امضای وارث و امضا توسط سه شاهد، دفترخانه نیز فرم را به گواهی تبدیل خواهد نمود. سپس باید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی گواهی حصر وراثت دریافت شود که در این مرحله نیز باید مدارک، فرم گواهی و مدارک شناسایی به دفاتر خدمات قضایی تحویل داده شود.

3-2 مرحله دوم: مراجعه به اداره امور مالیاتی

بعد از دریافت گواهی حصر وراثت باید به منظور پرداخت مالیات به اداره امور مالیاتی مراجعه شود و با ارائه گواهی حصر وراثت و مدارک لازم، مبلغ مالیات بر ارث نیز با توجه به اموال به ارث رسیده پرداخت شوند. بعد از پرداخت مالیات اداره امور مالیاتی سندی به عنوان مفاصاحساب مالیات ورثه یا برگه مالیات بر ارث به آن‌ها تحویل خواهد داد.

3-3 مرحله سوم: دریافت سند تک برگی

در صورتی که وارثان بخواهند اموالی که به آن‌ها به ارث رسیده است را انتقال دهند یا بفروشند، باید نسبت به دریافت سند تک برگی اقدام کنند‌ بعد از پرداخت مالیات و دریافت گواهی مالیات بر ارث، دریافت سند تک برگی امکان‌پذیر خواهد شد. برای دریافت سند تک برگی باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه نمود و گواهی مفاصاحساب مالیات بر ارث و گواهی حصر وراثت را تحویل داد تا مدارک مربوطه توسط دفترخانه به اداره ثبت ارسال شوند و سند تک برگی وارث صادر شود.

4
مدارک لازم برای مالیات بر ارث

در طی مراحل مختلفی که برای دریافت گواهی مالیات بر ارث اقدام می‌شود، باید مدارکی به سازمان‌های مربوطه تحویل داده شود اداره مالیات نیز با بررسی مدارک دریافت شده، پرداخت مالیات را ثبت نموده و گواهی مالیات بر ارث صادر می‌کند. مدارکی که برای دریافت مالیات بر ارث باید فراهم شوند به شرح زیر هستند.

  • ارائه اصل یا کپی تصویر بدهی‌ها و مطالبات متوفی
  • ارائه اظهارنامه مالیات بر ارث
  • دریافت گواهی فوت و ارائه اصل یا کپی آن
  • اثبات حق مالکیت متوفی به همه اموال و دارایی‌ها با ارائه اصل یا کپی اوراق مربوطه
  • درصورتی که متوفی وصیت نامه داشته باشد، باید رونوشت یا تصویر گواهی شده آن ارائه داده شود
  • ارائه اصل یا کپی از وکالت نامه یا قیم نامه درصورت وجود وکیل یا قیم

5
برای چه اموالی باید مالیات بر ارث پرداخت شود؟

این مسئله که چه اموالی مشمول پرداخت مالیات می‌شوند، دغدغه همه وارثان است. زیرا همه اموال به جا مانده متوفی مشمول مالیات نخواهند شد و استثنائاتی نیز وجود دارد. اموالی که مشمول پرداخت مالیات می‌شود در چند دسته کلی تقسیم می‌شوند که عبارتنداز،

  1. وسایل نقلیه
  2. املاک
  3. سهام
  4. امتیازات سرقفلی و حق اختراع
  5. اموال خارج از ایران

همچنین اموالی که مشمول پرداخت مالیات بر ارث نمی‌شوند و معاف از مالیات هستند نیز به شرح زیر هستند.

  • اموال وقف شده به مؤسسات دولتی
  • بیمه عمر و بیمه زندگی و مبالغ پرداختی که مؤسسات بیمه یا کارفرما اعطا کرده‌اند
  • وسایل منزلی که متوفی در آن سکونت داشته است
  • خسارت مربوط به فوت و دیه
  • مطالبات مرتبط با بازخرید خدمت سربازی، بیمه‌ اجتماعی، خسارت اخراج و مرخصی‌های استحقاقی استفاده نشده
  • وجوه بازنشستگی
  • وجوه پس‌انداز خدمت و مزایای پایان دوره خدمت

نتیجه‌گیری

قوانین مالیاتی گستردگی زیادی دارند و یکی از مواردی که مشمول مالیات می‌شود، میراث به جامانده از فرد متوفی هستند. درصورتی که فردی از دنیا برود، هر مال منقول و غیر منقولی که داشته باشد به وارثان آن تعلق خواهند گرفت، اما اموال متوفی نیز مشمول مالیات می‌شوند و وارثان تنها زمانی می‌توانند این اموال را به فروش برسانند که سند تک برگی دریافت کرده باشند. دریافت سند تک برگی نیز زمانی امکان‌پذیر است که مالیات اموال به ارث مانده پرداخت شده باشد و گواهی مالیات بر ارث دریافت شود.

برای دریافت گواهی مالیات بر ارث باید ابتدا از دفتر اسناد رسمی گواهی حصر وراثت دریافت شود و سه شاهد آن را امضا کنند و سپس با توجه به اموال به ارث رسیده، مالیات آن‌ها پرداخت شوند و از اداره امور مالیاتی سندی به عنوان مفاصاحساب مالیات ورثه یا برگه مالیات بر ارث دریافت شود. ما در این مقاله به صورت جامع به این پرسش اساسی پاسخ دادیم که چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم.

همچنین باتوجه به مراحل و پیچیدگی که دریافت گواهی مالیات بر ارث دارد، می‌توان برای دریافت راحت‌تر و سریع‌تر آن از وکیل مالیات بر ارث در شمال تهران که در این زمینه دانش و تخصص کافی دارد نیز کمک گرفت. مجموعه حقوقی معید یکی از بهترین مجموعه‌های حقوقی است که بهترین وکلا در آن مشغول فعالیت هستند و می‌توان بهترین وکیل ارث تهران را نیز از این مجموعه انتخاب کرد.

6
سوالات متداول

1- مالیات بر ارث چیست؟

اموال شخصی که از دنیا می‌رود به وارثان آن خواهند رسید اما اموال متوفی نیز مشمول مالیات می‌شوند و برای استفاده از ارث و دریافت سند تک برگی آن‌ها باید مالیات بر ارث پرداخت شود.

2- چگونه باید گواهی مالیات بر ارث گرفت؟

برای دریافت گواهی مالیات بر ارث باید ابتدا از دفتر اسناد رسمی گواهی حصر وراثت دریافت شود و سه شاهد آن را امضا کنند و سپس با توجه به اموال به ارث رسیده، مالیات آن‌ها پرداخت شوند و از اداره امور مالیاتی سندی به عنوان مفاصاحساب مالیات ورثه یا برگه مالیات بر ارث دریافت شود.

3- چه اموالی مشمول مالیات بر ارث خواهند شد؟

از جمله اموالی که مشمول مالیات بر ارث خواهند شد عبارتنداز، وسایل نقلیه، املاک، سهام، امتیازات سرقفلی و حق اختراع و اموال خارج از ایران.

نظرات درباره مقاله چگونه گواهی مالیات بر ارث بگیریم؟

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

آشنایی با مفهوم عقد یا قرارداد

10 آذر 1401

انواع شرکت های تجاری

11 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

نحوه وصول چک | 0 تا 100 مراحل وصول چک با تصویر

09 آذر 1401

وکیل ثبت شرکت در تهران

11 آذر 1401