آیا امضای چک قابل انکار است؟
دپارتمان حقوقی - دسته بندی: اسناد تجاری
آیا امضای چک قابل انکار است؟
به دلیل مزایای زیادی که چک دارد، بسیاری از افراد از چک برای مبادلات خود استفاده میکنند. اما باید با استفاده از چک آشنا بود و همه قوانین را رعایت کرد. یکی از مهمترین مواردی که در همه چکها باید رعایت شود، امضای چک است که باید صادرکننده چک آن را به صورت صحیح وارد کند. اگر امضای چک مطابقت نداشته باشد، چک برگشت خواهد خورد. بنابراین این نگرانی و سوال به وجود میآید که آیا امضای چک قابل انکار است؟ و چگونه میتوان امضای چک را به اثبات رساند.
یکی از مسائل مهمی که در رابطه با چک به وجود میآید، انکار چک از سوی صادرکننده آن است تا از پرداخت مبلغ چک شانه خالی کند. در صورتی که چنین شرایطی به وجود آید، دریافتکننده چک باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا علاوه بر شکایت از صادرکننده چک، اثبات کند که امضا متعلق به صاحب و صادرکننده چک است. البته به این منظور باید از وکیل چک کمک گرفت که به همه قوانین حوزه چک آشنایی داشته و در شرایط انکار امضای چک، بهترین اقدامات را انجام میدهد.
با توجه به حساسیتی که موضوع انکار چک دارد، باید از وکیلی مورد اعتماد کمک گرفت. مجموعه حقوقی معید یکی از بهترین مجموعههای حقوقی است که میتوان بهترین وکیل چک را از این مجموعه انتخاب کرد.
آیا صادرکننده چک میتواند امضای چک را انکار کند؟
یکی از مهمترین مواردی که میتواند اعتبار و ارزش چک را به اثبات برساند، امضای چک است. هنگامی که اطلاعات چک تکمیل میشود، صادرکننده باید امضای خود را در قسمت مربوطه وارد نماید. در هنگام تحویل چک به بانک برای نقد شدن آن نیز، متصدی بانک امضایی که در چک وارد شده است را با امضایی که صاحب چک هنگام دریافت دسته چک تحویل بانک داده است را بررسی میکند. بنابراین در صورتی که هر دو امضا مطابقت داشته باشد، چک نقل میشود و در غیر این صورت چک برگشت خواهد خورد.
در برخی از موارد پیش آمده است که صادرکننده چک به صورت عمدی امضای دیگری را در چک وارد کرده است تا از زیر بار بدهی خود شانه خالی کند. در این صورت گفته میشود که امضای چک انکار شده است. در صورتی که دریافتکننده چک با مشکل انکار امضای چک مواجه شود، باید از صادرکننده چک شکایت کند و تطابق امضای آن با امضاهایی که در اسناد دیگر به کار برده است را به اثبات برساند.
در شرایطی که صادرکننده چک ادعا کند که امضایی که در چک وارد شده است متعلق به آن نیست، باید ادعای خود را به اثبات برساند و مستندات خود را در صورت بروز جعل و کلاهبرداری ارائه دهد. بنابراین امضای چک قابل انکار نیست و در هر صورت صادرکننده چک باید در قبال دسته چکی که به نام آن است پاسخگو باشد. در صورتی که صادرکننده چک امضای دیگری را عمداً وارد چک کرده باشد و این قضیه به کمک دریافتکننده چک به اثبات برسد، صادرکننده چک مجازات خواهد شد.
بررسی انکار امضای چک از نظر قانونی
مطابق با قانون مدنی، درصورتی که صادرکننده چک امضای وارد شده در چک را انکار کند، دریافتکننده چک میتواند از آن شکایت کیفری کند. در این شرایط طلبکار باید اثبات کند که امضا متعلق به بدهکار یا صادرکننده چک بوده و عمداً امضای مغایر را وارد چک نموده است. طلبکار باید به واسطه کارشناس، سایر اسنادی که بدهکار آنها را امضا نموده است را بررسی کرده و مطابقت یا عدم مطابقت آن را مشخص کند.
طبق ماده 3 قانون صدور چک نیز درصورتی که امضای چک مطابقت نداشته باشد، جرم صدور چک بیمحل را خواهد داشت. زیرا چک سندی است که از ابتدا در تصرف صاحب چک بوده و با اختیار صاحب چک در اختیار صاحب فعلی چک قرار گرفته است.
درصورتی که امضا تطابق نداشته باشد، امکان دارد که بدهکار چند امضایی بوده و بنابراین طلبکار باید از روشهای دیگری مانند شاهد و یا اقرار طلبکار، ادعای خود را به اثبات برساند. در شرایطی که صادرکننده چک از زیر بار اصالت امضا شانه خالی کند، دریافتکننده چک باید اقدامات لازم برای انتساب امضا را انجام دهد. یعنی اثبات کند که امضا به هر صورتی که است، با دستان خود شخص امضا شده است.
برای انتساب امضا نیز میتوانند از شواهد و مدارک، اماره و قرائن کمک گرفت. اما نکتهای که وجود دارد این است که به منظور جلوگیری از بروز این مشکلات و انکار امضای چک از طرف صادرکننده، باید به همراه امضا، نام و نامخانوادگی صادرکننده نیز با دست خط آن قید شود و اثرانگشت آن نیز در برگه چک وارد شود.
مجازات انکار امضای چک
قوانین زیادی درمورد چک وجود دارد و مسائل و امور حقوقی و کیفری زیادی نیز در مورد چک حاکم است. برخی از افراد سهواً و یا عمداً اقداماتی انجام میدهند که با قوانین چک در تضاد است و محکوم به مجازات میشوند. همانطور که گفته شد، امکان انکار چک نیز وجود ندارد و این مسئله باید یا از طریق طلبکار یا از طریق اقرار بدهکار به اثبات برسد.
طبق قانون، صادرکننده چک باید در نحوه نوشتن چک دقت داشته باشد و با سهل انگاری و یا از روی عمد اقدامی انجام ندهد که باعث خلل و ایجاد مشکل در پرداخت آن شود. درصورتی که امضای چک نیز به درستی وارد نشود، حکم صدور چک بیمحل را داشته و فردی که این جرم را مرتکب میشود، مستحق مجازات است.
جرمی که برای عدم مطابقت امضا در نظر گرفته میشود، هم شامل جزای نقدی و هم شامل حبس میشود. به صورت کلی درصورت عدم تطابق چک و اثبات آن، مجرم به حبس 6 ماه تا 2 سال محکوم شده و یا با توجه به مبلغ چک، محکوم به پرداخت یک چهارم مبلغ چک میشود.
اثبات انکار امضای چک به کمک وکیل چک
انکار امضای چک، مسئله حساسی است که باید تلاش زیادی برای اثبات آن کرد. از آنجایی که قوانینی که در رابطه با چک وجود دارند نیز گستردگی زیادی دارند و مسائل و دعاوی حوزه چک به خصوص انکار امضای چک به دانش و مهارت کافی نیاز دارند، بنابراین بهتر است که از وکیل چک برای رفع سریع این مشکلات کمک گرفت.
وکیل چک به همه قوانین و قواعد چک آشنایی داشته و به همه اقدامات لازمی که باید در زمینه شکایت از شخصی که امضای چک را انکار کرده است انجام دهد، تسلط دارد. همچنین وکیل چک با همه مراحل و باید و نبایدهای این مشکل آشنایی داشته و کمک زیادی را برای دستیابی موکل خود به حق و حقوق، میکند.
وکیل چک باید صادق باشد و تمام تلاش خود را برای اثبات حق بکار گیرد. همچنین وکیل چک باید مشاوره و راهنماییهای لازم را به موکل خود بدهد و آن را با همه روند و مراحل شکایت آگاه سازد. اما با توجه به حساسیتی که این مسئله دارد، باید بهترین وکیل چک را انتخاب کرد.
مجموعه حقوقی معید، یکی از مجموعههای حقوقی معتبر و فعال در تهران است که بهترین خدمات و امور حقوقی را ارائه میدهد و میتوان بهترین وکیل چک را از این مجموعه انتخاب کرد. وکلای چک مجموعه حقوقی معید به سوالاتی از قبیل این که آیا امضای چک قابل انکار است؟ و چه اقداماتی باید صورت گیرد به بهترین صورت پاسخ خواهند داد و بهترین خدمات را برای موکل خود ارائه میدهند.
نتیجهگیری
یکی از موارد مهمی که تعیینکننده اعتبار چک است، امضای صادرکننده چک بوده و چکی که در امضا وارد میشود باید با امضایی که صادرکننده چک در زمان درخواست دسته چک به بانکی تحویل داده است، یکی باشد. در صورتی که امضای برگه چک با امضای اصلی مغایر باشد، چک پاس نخواهد شد و این سوال به وجود میآید که آیا چک قابل انکار است و در صورتی که صادرکننده چک امضا را انکار کند، باید چه اقداماتی را انجام داد؟
توصیه می کنیم اگر با چک زیاد کار میکنید تلاش کنید یک وکیل چک صیادی در تهران کنار خودتان داشته باشید.
صادرکننده چک باید در قبال چک خود مسئول باشد و یا به مغایرت امضا اقرار کند و یا در صورت جعل و سوء استفاده از چک آن را به اثبات برساند. در صورتی که صادرکننده چک امضای آن را انکار کند، دریافتکننده چک یا طلبکار باید به کمک وکیل و کارشناس نسبت به اثبات اینکه امضا به دست خودت صاحب چک امضا شده است، اقدام نمایند.
با توجه به مسائل حساسی که در حوزه چک وجود دارد، بنابراین باید از وکیل خبرهای کمک گرفت. مجموعه حقوقی معید با سالها سابقه درخشان در زمینه رسیدگی به امور حقوقی، از بهترین وکلا از جمله وکلای چک تشکیل شده است. بنابراین برای پاسخ به این پرسش که آیا امضای چک قابل انکار است؟ و چه اقدامات لازمی باید در این زمینه صورت گیرد، میتوان از وکیل چک در شمال تهران مجموعه حقوقی معید کمک گرفت.
سوالات متداول
1- آیا امضای چک قابل انکار است؟
خیر، صادرکننده چک نمیتواند امضای چک را انکار کند.
2- برای اثبات انکار امضای چک باید چه اقدامی صورت گیرد؟
باید به کمک وکیل و کارشناسان، اثبات کرد که امضای با دستان خود صاحب چک امضا شده است.
3- چگونه میتوان بهترین وکیل چک را پیدا کرد؟
برای انتخاب بهترین وکیل چک، میتوان از وکلای چک مجموعه حقوقی معید که تخصص و تجربه کافی در این زمینه دارند، کمک گرفت.
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است...