contact

نحوه وصول چک صیادی | مراحل و ساعت واریزی

دپارتمان حقوقی - دسته بندی: اسناد تجاری

سوالات مطرح شده
1
وصول چک صیادی

اطلاع از نحوه وصول چک صیادی برای همه ما اهمیت دارد، زیرا استفاده از چک‌های صیادی در بسیاری از مبادلات و پرداخت‌ها مقبول است. سیاست و هدف اصلی از صدور چک‌های صیادی، کاهش صدور چک‌های بی‌محل و کاهش میزان کلاهبرداری و جعل چک‌ها است که این هدف نیز به حد قابل توجهی محقق شده است. بنابراین چک‌های صیادی امنیت بیشتری نسبت به چک‌های قدیم دارند و می‌توان با خیالی راحت‌تر از آن‌ها در مبادلات خود استفاده کرد. اما مسئله مهمی که وجود دارد، نحوه وصول چک صیادی است زیرا این نوع چک‌ها با چک‌های قدیمی متفاوت هستند.

تمامی امور مربوط به چک‌های صیادی، تحت نظارت بانک مرکزی صورت می‌گیرد و در هنگام وصول چک صیادی نیز ابتدا بررسی‌های لازم در سایت صیاد که تحت اختیار بانک مرکزی است انجام شده و سپس چک وصول می‌شود. چک‌های صیادی و چک‌های قدیمی تفاوت‌هایی از نظر ظاهری و عملکردی با هم دارند که نحوه وصل چک نیز یکی از این تفاوت‌ها است‌. بنابراین به منظور استفاده از چک‌های صیادی بهتر است که ابتدا آشنایی کامل با همه امور آن‌ها از جمله وصول چک‌ها صیادی داشت تا مشکل و مسئله‌ای در رابطه با این چک‌ها برای صادرکننده یا گیرنده چک به وجود نیاید. ما در این مقاله به نحوه وصول چک‌های صیادی خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید. همچنین بروز هر گونه مشکل در رابطه با استفاده از چک‌های صیادی نیز می‌توانند از وکیل چک صیادی در تهران مجموعه حقوقی معید کمک گرفت.

 

مجموعه حقوقی معید، به همکاری وکلای متخصص و زبده تلاش دارد تا به افرادی که درگیر مشکلات حقوقی هستند خدمات مشاوره و وکالت ارائه دهد. در صورت برخورداری از خدمات تیم حقوقی معید، شما می توانید از طریق ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید. و سوالات حقوقی خود را با وکلای ما از طریق مشاوره آنلاین، تلفنی در میان بگذارید. و اگر قصد مشاوره حضوری و بررسی مدارک دارید برای حضور در دفتر سعادت آباد، می توانید اقدام به گرفتن وقت مشاوره کنید.


ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

 

2
چک صیادی چیست و چه تفاوتی با چک‌های قدیمی دارد؟

وصول چک صیادی

قبل از پرداختن به موضوع نحوه وصول چک‌های صیادی، بهتر است که ابتدا آشنایی کلی با این نوع چک‌ها و تفاوت‌هایی که با چک‌های قدیمی دارند آشنا شوید. چک‌های صیادی چک‌های جدیدی هستند که دریافت، صدور و وصول آن‌ها در سامانه صیاد که تحت نظارت بانک مرکزی است، صورت می‌گیرد. دریافت دسته چک‌های قدیمی و صدور و وصول آن‌ها، تحت نظر و تایید شعب بانک‌ها صورت می‌گرفت. اما برای دریافت دسته چک صیادی باید ابتدا به بانک مراجعه نمود و با در اختیار قرار دادن مدارک و اطلاعات خود، متصدی بانک اطلاعات را در سامانه صیاد ثبت نموده و سپس بانک مرکزی حساب‌ها و سوابق متقاضی دسته چک را بررسی نموده و درصورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، صدور آن را تایید کرده و متصدی بانک نیز دسته چک صیادی را در اختیار متقاضی قرار می‌دهد. همچنین دارندگان دسته چک صیادی باید برای صدور چک، اطلاعات خود و گیرنده چک را در سامانه صیاد ثبت نماید و گیرنده چک نیز این اطلاعات را تایید کند.

علاوه‌بر تفاوت عملکردی، چک‌های صیادی از نظر ظاهری نیز با چک‌های قدیمی تفاوت‌هایی دارند. چک‌های صیادی به رنگ بنفش بوده و دارای یک شناسه صیادی 16 رقمی برای پیگیری و بررسی هستند. همچنین در چک‌های صیادی عبارت " کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است" قید شده است. یعنی شرطی که برای وصول چک‌های صیادی وجود دارد، ثبت آن‌ در سامانه صیاد است.

توصیه می شود مقاله ویژگی های ظاهری چک های صیادی را از مجموعه ما برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چک های صیادی مطالعه نمایید.

3
نحوه وصول چک صیادی

نحوه وصول چک صیادی

اکنون که با چک‌های صیادی و تفاوت‌های آن با چک‌های قدیمی آشنا شدید، بهتر است به موضوع اصلی خود یعنی نحوه وصول چک‌های صیادی بپردازیم. همانطور که گفته شد در چک‌های صیادی قید شده است که شرط وصول آن‌ها، ثبت چک در سامانه صیاد است. یعنی شخصی که صادر‌کننده چک است، باید اطلاعات چک از جمله مبلغ، تاریخ، نام گیرنده و سایر اطلاعات را هم در برگه چک و هم در سامانه صیاد وارد کند. چک صیادی که در سامانه صیاد ثبت نشده باشد و اطلاعات تنها در برگه چک قید شده باشد، فاقد ارزش بوده و دردسرهایی را برای گیرنده چک به وجود خواهد آورد.

بعد از ثبت چک در سامانه صیاد، آخرین ذینفع چک، مالک نهایی چک شناخته می‌شود. بنابراین ذینفع می‌توان در تاریخ سر رسید چک، به یکی از شعب بانک‌های کشور، نسبت به درخواست وصول مبلغ چک اقدام کند. بانک نیز استعلام‌ و بررسی‌ها لازم را از طریق سامانه صیاد انجام داده و بعد از احراز مالکیت ذینفع، نسبت به وصول چک اقدام می‌کند. درصورتی که موجودی حساب صادر‌کننده چک صیادی کم باشد، گیرنده می‌تواند خواهان مطالبه مبلغ چک از سایر حساب‌های صادر‌کننده چک باشد. در این حالت نیز سایر حساب‌های صادرکننده چک بررسی شده و بعد از استعلام از بانک مرکزی و اعلام موجودی داشتن حساب‌ها، مبلغ چک از سایر حساب‌های صادرکننده کسر می‌شود. مطابق با قانون جدید چک، همه حساب‌های بانکی صادرکننده چک در شعب همه بانک‌ها و موسسات اعتباری و مالی، بعد از گذشت 24 ساعت با توجه به میزان مبلغ کسری چک، مسدود می‌شود.

4
مراحل وصول چک صیادی

وصول چک صیادی مراحل خاص خود را دارد و باید اقدامات لازم از جانب صادرکننده و گیرنده چک صورت گیرد تا چک صیادی وصول شود. افرادی که از چک صیادی استفاده می‌کنند، چه در مقام صادرکننده چه به عنوان گیرنده چک صیادی، باید به صورت دقیق با همه مراحل وصول چک صیادی آشنا باشند تا دچار مشکل نشوند.

در ادامه فرایند وصول چک صیادی به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است تا بتوان بدون هیچ مشکل و مسئله‌ خاصی از این چک‌ها استفاده نمود.

4-1 ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد توسط صادرکننده چک

شخصی که قصد دارد چک صیادی صادر کند، باید همه اطلاعات صدور چک را در سامانه صیاد ثبت کند. ورود به سامانه صیاد از روش‌های مختلفی مانند ورود به سامانه بانک مرکزی، اینترنت بانک‌ها و موبایل بانک‌ها یا مراجعه به سایر آپ‌های مخصوص چک صیادی امکان‌پذیر است.

بنابراین لازم است که ابتدا به سایت سامانه صیاد مراجعه شود و بعد از وارد کردن اطلاعات خواسته شده، مانند اطلاعات گیرنده چک، مبلغ چک، تاریخ و غیره، آن‌ها را ثبت نماید. ثبت صدور چک در سامانه صیاد اهمیت زیادی دارد و بدون ثبت آن، امکان وصول چک وجود ندارد.

4-2 تایید اطلاعات توسط گیرنده چک

بعد از ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد توسط صادر‌کننده چک، نوبت به گیرنده چک است که اطلاعات را ثبت کند. ذینفع یا گیرنده چک نیز باید با ورود به سامانه صیاد، احراز هویت را انجام دهد و اطلاعات درج شده در برگه چک با اطلاعات درج سده در سامانه صیاد را بررسی نموده و در صورت تطابق و عدم وجود مشکل، نسبت به ثبت نهایی اطلاعات اقدام کند.

4-3 مراجعه به بانک برای وصول چک

تاریخ وصول چک صیادی هم در سامانه صیاد و هم در برگه چک درج می‌شود. بنابراین گیرنده چک می‌تواند در زمان سر رسید تاریخ چک، به بانک مراجعه نماید. متصدی بانک نیز بعد از دریافت برگه چک و بررسی اطلاعات ثبت شده در سامانه صیاد، درصورت مطابقت و عدم وجود مشکل و کافی بودن موجودی حساب صادرکننده چک، نسبت به وصول و واریز آن به حساب گیرنده چک اقدام می‌کند.

5
ساعت واریز چک صیادی

ساعت واریز چک صیادی

واریز شدن چک‌های صیادی (سامانه یکپارچه مدیریت چک) به زمان‌های مشخصی در طول روز بستگی دارد. معمولاً واریز چک‌های صیادی به بانک‌ها و مؤسسات مالی در ساعات کاری بانک‌ها انجام می‌شود. به طور کلی، این زمان‌ها از صبح تا عصر و در ساعات کاری معمول بانک‌ها می‌باشد.

در ایران، ساعات کاری بانک‌ها معمولاً از 7:30 تا 16:00 (روزهای شنبه تا چهارشنبه) و 7:30 تا 12:30 (روزهای پنج‌شنبه) می‌باشد. بنابراین، واریز شدن چک‌های صیادی معمولاً در این بازه‌های زمانی انجام می‌شود. بهتر است برای اطمینان بیشتر، با بانک خود تماس بگیرید یا به وب‌سایت بانک مربوطه مراجعه کنید تا از جزئیات دقیق واریز چک‌های صیادی در بانک خود مطلع شوید.

6
وصول چک صیادی در بانک دیگر امکان دارد؟

 نحوه وصول چک صیادی

بله، وصول چک صیادی در بانک‌های دیگر نیز امکان‌پذیر است. سامانه چک صیادی (سامانه یکپارچه مدیریت چک) به گونه‌ای طراحی شده که امکان وصول چک‌های صادر شده از یک بانک در بانک‌های دیگر نیز فراهم باشد. این ویژگی باعث سهولت بیشتر در استفاده از چک‌ها و تسهیل فرآیند نقد کردن آنها می‌شود.

برای وصول چک صیادی در بانک دیگر، می‌توانید به یکی از شعب بانک مورد نظر خود مراجعه کنید و چک را ارائه دهید. بانک مقصد با استفاده از سامانه صیاد، اطلاعات چک را استعلام کرده و در صورت تأیید، اقدام به وصول آن خواهد کرد. این فرآیند می‌تواند اندکی زمان ببرد، اما در نهایت چک شما در بانک مقصد وصول خواهد شد.

پیش از مراجعه به بانک، می‌توانید با تماس گرفتن با شعبه مورد نظر یا مراجعه به وب‌سایت بانک، از جزئیات و شرایط دقیق وصول چک صیادی در آن بانک مطلع شوید.

7
نتیجه گیری

به دلیل بروز کلاهبرداری‌ها و جعل چک‌های قدیمی، بانک مرکزی نسبت به صدور چک‌هایی تحت عنوان چک صیادی اقدام کرد. به دلیل این که همه اقداماتی که در رابطه به چک‌های صیادی صورت می‌گیرد در سامانه صیاد که تحت نظارت بانک مرکزی است، انجام می‌شود، این چک‌ها از امنیت بیشتری نسبت به چک‌های قدیمی برخوردار هستند. دریافت دسته چک صیادی و یا صدور چک صیادی و دریافت آن نیز در سامانه صیاد صورت می‌گیرد و اختیارات بانک‌ها در رابطه با این چک‌ها محدود شده است.

برای وصول چک‌های صیادی باید ابتدا صادر‌کننده چک، همه اطلاعات چک را در برگه چک و سپس در سامانه صیاد ثبت کند. بعد از ثبت اطلاعات توسط صادرکننده چک، گیرنده نیز باید اطلاعات را بررسی نماید تا با اطلاعات ثبت شده در برگه چک تطابق داشته باشند و همچینن احراز هویت انجام دهد و بعد از انجام این اقدامات، اطلاعات را تایید کند. بعد از انجام اقدامات لازم توسط صادرکننده و گیرنده چک صیادی، باید در تاریخ مشخص شده بانک صیادی را به یکی از شعب بانک‌ها تحویل داد و بعد از بررسی اطلاعات توسط متصدی بانک در سامانه صیاد، چک وصول می‌شود.

 

مجموعه حقوقی معید، به همکاری وکلای متخصص و زبده تلاش دارد تا به افرادی که درگیر مشکلات حقوقی هستند خدمات مشاوره و وکالت ارائه دهد. در صورت برخورداری از خدمات تیم حقوقی معید، شما می توانید از طریق ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید. و سوالات حقوقی خود را با وکلای ما از طریق مشاوره آنلاین، تلفنی در میان بگذارید. و اگر قصد مشاوره حضوری و بررسی مدارک دارید برای حضور در دفتر سعادت آباد، می توانید اقدام به گرفتن وقت مشاوره کنید.


ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

8
سوالات متداول

1- چک صیادی چیست؟

چک‌های صیادی، چک‌هایی هستند که دریافت، وصول و صدور آن‌ها در سامانه صیاد و تحت نظارت بانک مرکزی صورت می‌گیرد و نسبت به چک‌های قدیمی امنیت بیشتری دارند.

2- چک صیادی چه تفاوت‌هایی با چک قدیمی دارد؟

چک صیادی هم از نظر ظاهری و هم از نظر کاربردی و عملکری با چک‌های قدیمی متفاوت است. چک‌های صیادی به رنگ بنفش هستند و یک شناسه 16 رقمی نیز به منظور استعلام و بررسی در چک قید شده است. همچنین در چک‌های صیادی عبارتی تحت عنوان کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است وجود دارد. تفاوت دیگر این است که دریافت دسته چک صیادی، صدور و وصول چک در سامانه صیاد و تحت نظارت بانک مرکزی صورت می‌گیرد.

3- نحوه وصول چک صیادی به چه صورت است؟

به منظور وصول چک صیادی باید ابتدا صادر‌کننده چک همه اطلاعات چک و گیرنده را در سامانه صیاد وارد و ثبت نموده و سپس گیرنده نیز اطلاعات ثبت شده در سامانه صیاد را با اطلاعات موجود در برگه چک تطبیق داده و بعد از احراز هویت، اطلاعات را تأیید نماید. سپس در تاریخ سر رسید چک می‌توان به بانک مراجعه نمود و بعد از استعلام از سامانه صیاد و درصورت کافی بودن موجودی حساب صادر‌کننده، متصدی بانک چک را وصول‌ می‌کند.

نحوه وصول چک صیادی

 

نظرات درباره مقاله وصول چک صیادی

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

آشنایی با مفهوم عقد یا قرارداد

10 آذر 1401

انواع شرکت های تجاری

11 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

نحوه وصول چک | 0 تا 100 مراحل وصول چک با تصویر

09 آذر 1401

وکیل ثبت شرکت در تهران

11 آذر 1401