contact

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه به او تعلق میگیرد؟

دپارتمان حقوقی - دسته بندی: خانواده و امور حسبی

سوالات مطرح شده
1
اگرزن درخواست طلاق کند به او مهریه تعلق می گیرد؟

مهریه در هر شرایطی حق زوجه است. حتی اگر زن در خواست دهنده طلاق باشد. باز هم مستحق دریافت این حق مالی  خواهد بود.مهریه را نمی توان اسقاط کرد. مگر ثابت شود که زوجه مهریه خود را به زوج هبه کرده، و او از پرداخت دینی که بر ذمه او بوده بری کرده است.اگر تحت هر شرایطی زوج بخواهد از پرداخت مهریه زوجه ممانعت کند، و حق مالی او را نپردازد زوجه می تواند به طرفیت او اقامه دعوی کند. و الزامش را به پرداخت مهریه خواستار شود. پس در پاسخ به این سوال حقوقی اگر زن درخواست طلاق کند به او مهریه تعلق می گیرد، باید گفت که هیچ مانعی موجب اسقاط مهریه نخواهد بود. مگر زوجه خود بخواهد از حق مالی خویش بگذرد. و مهریه را به زوج هبه کند. این حق مالی حتی در جایی که عقد به صورت موقت منعقد شده باشد نیز، حق قانونی زوجه بوده و زوج را ملزم کرده است که آن را به زوجه بپردازد.اینکه زن مستحق دریافت چه میزان مهریه است، به توافق زوجین بستگی دارد. اما در هر حال باید دانست که تحت هیچ شرایطی، مهریه زوجه اسقاط نمی شود. هر چند او خود درخواست دهنده طلاق باشد. بلکه ممکن است کمی روند پرونده به تعویق بیافتد چرا که اثبات شدن ادعای زوجه مبنی بر اجرای حکم طلاق کمی زمان بر است. و زوجه بایستی دلایل مستند و محکم داشته باشد تا دادگاه به اجرای طلاق حکم دهد.

به هر حال زوجه با وجود وکیل مهریه در تهران، می تواند به روند پرونده خود سرعت بخشد، و در کوتاه ترین زمان ممکن هم اجرای طلاق و هم مطالبه مهریه خود را از دادگاه بخواهد. وکلای تیم حقوقی معید با داشتن تخصص و تجربه به پرونده های خانواده، در این راستا می تواند  به شما کمک شایانی را نماید.

2
طلاق از طرف زن

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد

 

قانون گذار حق طلاق را به زوج داده. و تنها در شرایطی به زوجه این حق را می دهد که درخواست دهنده طلاق باشد. اثبات کردن ادعای زوجه، و ترتیب اثر دادن به خواسته او، کمی دشوار است و زوجه به سختی می تواند ادعای خود را به دادگاه ثابت کند. چرا که اگر دلایل و مستندات محکم و مستند نباشد، دادگاه درخواست طلاق را نمی پذیرد و آن را رد خواهد کرد.

این موارد به شرح ذیل می باشد:

  • اگر زوجه وکالت در امر طلاق داشته باشد، این حق را خواهد داشت، بدون هیچ گونه دغدغه ای مقدمات اجرای طلاق خود را فراهم کند. بدون آنکه رضایت زوج را بخواهد
  • اگر زوج بخواهد از پرداخت نفقه ممانعت کند. و یا ناتوان از پرداخت باشد به موجب قانون این حق به زوجه داده می شود که تقاضا دهنده طلاق باشد. و الزام او را به اجرای حکم طلاق خواستار شود
  • عسر وحرج زوج نیز از دیگر مواردی است که به زوجه این حق را می دهد که درخواست دهنده طلاق باشد‌
  • غیبت کردن شوهر طی مدت زمانی که در قانون به آن اشاره شده است
  • اگر زوجه بتواند با استناد به یکی از موارد دوازده گانه که در قباله ازدواج بدان اشاره شده اثبات کند که مثلا

زوج نفقه او را نمی پردازد و او را در شرایط  عسرو حرج قرار داده است.

و یا بدون عذر موجه منزل را ترک کرده است‌.

و یا زوج  من باب سو رفتاری که دارد شرایط زندگی را برای زوجه دشوار کرده است.

می تواند به این دلایل ادعای خود را جهت اجرای حکم طلاق به دادگاه اثبات کند.

اگر زوجه توانست به موجب یکی از موارد ذکر شده ادعای خود را اثبات کند دادگاه به خواسته او ترتیب اثر داده، و حکم به طلاق را صادر خواهد کرد‌.لازم به ذکر است که درخواست دهنده طلاق چه زوج باشد و چه زوجه، فرقی نمی کند و زوجه در هر صورت مستحق دریافت مهریه خواهد بود‌.

3
اگر طلاق توافقی باشد به زوجه مهریه تعلق می گیرد؟

تفاوتی نمی کند که طلاق به درخواست زوجه باشد و یا به صورت توافقی انجام شود، در هر صورت زوجه مستحق دریافت مهریه است. مگر زوج و زوجه خود طی توافق نامه ای که فی مابین آنها منعقد می گردد، راجع به اینکه زوجه مستحق مهریه باشد یا نه تصمیم دیگری بگیرند. و زوجه بخواهد به کلی از مطالبه حق مالی خود بگذرد. و نخواهد آن را از زوج مطالبه کند.ملاحظه می کنید که توافق زوجین ممکن است حق مالی زوجه را مسقط کند و او را از دریافت حق  مالی  که مستحق آن است محروم کند.

4
اگر درخواست دهنده طلاق مرد باشد به زوجه مهریه تعلق می گیرد؟

طلاق از طرف زن

 

پاسخ به این سوال نیز مثبت است‌. درست است که حق طلاق به موجب قانون ما، از حیطه اختیارات مرد است. و هر زمانی که بخواهد می تواند بدون ارائه ادله و مستنداتی که موجب پذیرش خواسته او به اجرای حکم طلاق است، زوجه خود را طلاق دهد. و از دادگاه صدور گواهی عدم امکان سازش را تقاضا کند. اما زوج باید بداند که تحت هر شرایطی باید مهریه زوجه را به او بپردازد تا به خواسته او در دادگاه ترتیب اثر داده شود. و حکم طلاق صادر گردد.

5
اگر دادگاه به خواسته زوجه جهت اجرای حکم طلاق ترتیب اثر ندهد تکلیف مهریه چیست؟

 ممکن است زوجه، به عنوان درخواست دهنده طلاق نتواند ادعای خود ثابت کند. و دلایل و مستندات محکم و مستند برای اجرای طلاق به دادگاه ارائه دهد. در این شرایط باز هم مهریه زوجه اسقاط نمی شود. چرا که مهریه حق قانونی زوجه است. و عدم پذیرش اجرای طلاق به درخواست زوجه، مانعی نمی شود که زوجه به حق قانونی خود نرسد.

6
در چه شرایطی، به زوجه مهریه تعلق نمی گیرد؟

فرض اول را ماده ۱۰۹۸قانون مدنی مورد بررسی قرار می دهد. و بیان می دارد که اگر عقد نکاح اعم از دائم یا منقطع باطل باشد. و نزدیکی واقع نشده باشد زن مستحق دریافت مهریه نخواهد بود.

فرض دوم را ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی بیان می دارد و می گوید هرگاه عقد نکاح، قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود، زن حق مهر ندارد. و به او مهریه تعلق نمی گیرد‌.مگر در صورتی که موجب فسخ به جهت یکی از عیوب مردانه (عنن) باشد که در این صورت با وجود فسخ نکاح، زن مستحق نصف مهرخواهد بود.

فرض سوم. زوجه خود از حق مهریه خویش بگذرد. و آن را به زوج هبه کند. که در این شرایط نیز باز هم به زوجه مهریه تعلق نمی گیرد. مگر تحت شرایطی خاص که رجوع از مابذل صورت بگیرد، و زوجه بخواهد در ایام عده، زمانی که طلاق به صورت رجعی است از مهر خود رجوع کند. و خواستار مطالبه مهریه بخشیده شده خود، باشد.

دپارتمان حقوقی معید یکی از بهترین دپارتمان های حقوقی در تهران است که وکیل مهریه در تهران از موفق ترین وکلای این دپارتمان وجود دارد.برای درخواست و مشاوره رایگان با وکیل مهریه در تهران با شماره زیر تماس بگیرید.

تلفن تماس:

 021-91016668

آدرس دفتر:

 تهران سعادت آباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیل غربی پلاک ۹۱ طبقه ۴

 

 

 

7
در چه شرایطی در نکاح موقت مهریه به زوجه تعلق نمی گیرد؟

شرط تعیین مهریه در این نکاح الزامی است. و زوجین بایستی در ضمن عقد، مهریه را تعیین کنند. در غیر این صورت عقد آنها باطل است. ممکن است این ابهام پیش آید که اگر نزدیکی صورت نگیرد و مدت زمان عقد منقضی شود آیا به زوجه مهریه تعلق می گیرد؟

پاسخ به این سوال مثبت است و عدم برقراری رابطه زناشویی  مانعی نمی شود که مهریه به زوجه تعلق نگیرد‌. مگر خود او به اراده خویش بخواهد از حق مالی که مستحق دریافت آن بوده بگذرد. و زوج را بری الذمه کند‌.

8
اگر زوجه منزل را ترک کند به او مهریه تعلق می گیرد؟

طلاق از طرف زن

 

تمکین از زوج و ترک نکردن منزل هر چند شرط دریافت نفقه است. و در صورت اثبات شدن آن است که به زوجه نفقه تعلق می گیرد‌. اما در رابطه با مهریه قانون گذار هیچ شرطی را نگذاشته. و تحت هر شرایطی حتی در فرضی که زوجه منزل را ترک کرده باشد او را مستحق دریافت مهریه می داند.

9
نتیجه گیری

ما در این مقاله، به بررسی موضوع حقوقی که دغدغه خیلی از خانم ها در زمان مطالبه مهریه است، پرداختیم. و به این سوال که اگر زن درخواست طلاق کند به او مهریه تعلق می گیرد پاسخ دادیم. گفتیم که هیچ مانعی موجب نمی گردد که زوجه از دریافت حق مالی که به موجب قانون مستحق دریافت آن است محروم شود.حتی اگر در خواست دهنده طلاق خود او باشد. و یا طلاق فی مابین آنها به صورت توافقی و یا به درخواست زوج صورت بگیرد. تحت هر شرایطی زوجه مستحق دریافت این حق است مگر خودش بخواهد از حق مالی که از آن اوست بگذرد. و مهریه خود را به زوج ببخشد و هبه کند.

 مجموعه حقوقی معید یکی از بهترین مجموعه‌های حقوقی تهران است که وکلای خانواده این مجموعه همه این ویژگی‌ها را دارند. بنابراین برای انتخاب بهترین وکیل طلاق در تهران هم می‌توان از مجموعه حقوقی معید کمک گرفت که بهترین خدمات را با مناسب‌ترین قیمت انجام می‌دهد.

 

پیشنهادات

تیم حقوقی معید به همکاری وکلای متخصص و زبده تلاش و تمرکز خود را به حل و فصل مشکلات حقوقی افراد اختصاص داده است. و سعی دارد که خدمات مشاوره و وکالت به افرادی که درگیر پرونده های حقوقی در دادگاه ها هستند ارائه دهد.جهت برخورداری از خدمات تیم حقوقی معید شما عزیزان می توانید از طرق ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با وکلای ما در تماس باشید.

 

ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

 

مهریه یک حق مالی است که در هنگام عقد نکاح، برای زن درنظر گرفته می‌شود و مرد باید آن را پرداخت کند. برای دریافت راحت‌تر و سریع‌تر مهریه، می‌توان از وکیل مهریه در شمال تهران کمک گرفت که نیازی به حضور فیزیکی زن نیز نخواهد بود.

10
سوالات متداول

1-اگر زن درخواست طلاق کند به او مهریه تعلق می گیرد؟

پاسخ به این سوال مثبت است. و زوجه تحت هر شرایطی حتی اگر درخواست دهنده طلاق باشد مستحق دریافت مهریه است. مگر خودش بخواهد از حق مالی خویش بگذرد و مهریه اش را به زوجه هبه کند.

2-آیا زوجه می تواند از بخشش مهریه رجوع کند و آن را از زوج مطالبه نماید؟

 زوجه تنها در ایام عده، در جایی که طلاق به صورت رجعی بوده می تواند از مابذل رجوع کند. و مهریه ای که به زوج بخشیده را مجددا مطالبه نماید.

 طلاق از طرف زن

نظرات درباره مقاله اگرزن درخواست طلاق کند به او مهریه تعلق می گیرد؟

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

آشنایی با مفهوم عقد یا قرارداد

10 آذر 1401

انواع شرکت های تجاری

11 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

نحوه وصول چک | 0 تا 100 مراحل وصول چک با تصویر

09 آذر 1401

وکیل ثبت شرکت در تهران

11 آذر 1401