contact

نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی و مهلت آن

دپارتمان حقوقی - دسته بندی: اسناد تجاری

سوالات مطرح شده
1
نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی و مهلت آن

پرونده‌های قضائی زیادی به چک‌های برگشتی مربوط می‌شوند و دلیل این مشکل عدم تعهد صادر کنندگان چک به وعده خود یا دلایل دیگر است. قطعا این مشکل برای افراد زیادی به وجود آمده است که برای وصول چکی که دریافت کرده‌اند به بانک مراجعه نموده و با عدم وصول چک مواجه می‌شوند. در این شرایط می‌توان چک را برگشت زد و اقدامات لازم برای شکایت از صادر‌کننده چک را انجام داد. روش‌های مختلفی برای وصول چک برگشتی وجود دارد که شکایت کیفری نیز یکی از بهترین و پرطرفدارترین این روش‌ها است.

نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی به این صورت است که دارنده چک باید در مهلت 6 ماه‌ بعد از تاریخ صدور چک، از بانک گواهی عدم پرداخت دریافت کند و برای شکایت به مراجع قضایی مراجعه کند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد. شکایت کیفری از چک برگشتی اصول خاص خود را دارد و باید مطابق با مهلت‌های مشخص شده و الزاماتی که تعیین شده است اقدامات لازم را انجام داد‌. برای آشنایی بیشتر با نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی و مهلت و شرایطی که این روش شکایت دارد، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. همچنین به منظور رسیدگی به پرونده‌ چک‌های برگشتی و دریافت سریع‌تر و راحت‌تر حق و حقوق خود، می‌توانید از وکلای متخصص و مجرب مجموعه حقوقی معید کمک بگیرید.

اگر شما هم چکی را دریافت کرده‌اید که به دلیل عدم کافی بودن موجودی حساب صادر‌کننده چک یا دلایل دیگر پرداخت نمی‌شود، قطعاً در دردسر افتاده‌اید و باید برای وصول چک، بر علیه صادر‌کننده چک شکایت ثبت کنید. روش‌های مختلفی برای شکایت و پیگیری چک برگشتی وجود دارد که شکایت کیفری یکی از روش‌های متداول و پرطرفدار است.

اولین اقدامی که برای شکایت کیفری از چک برگشتی باید انجام داد این است که از بانک گواهی با عنوان گواهی عدم پرداخت چک دریافت کنید. نکته‌ای که وجود دارد این است که باید ظرف مدت یک ماه از تاریخ صدور چک، گواهی عدم پرداخت دریافت شود. در گام بعدی از شکایت کیفری از چک برگشتی باید با برگه چک و گواهی عدم پرداخت آن به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه نموده و دادخواست خود را مبنی بر عدم پرداخت مبلغ چک بر علیه صادر‌کننده آن تنظیم کنید. بعد از دریافت گواهی عدم پرداخت چک نیز شما 6 ماه فرصت دارید تا شکایت خود را بر علیه صادر‌کننده چک انجام دهید. بعد از انجام مراحل ذکر شده پرونده تشکیل می‌شود و برای بررسی و انجام تحقیقات لازم به کلانتری ارجاع داده می‌شود. در نهایت پرونده به دادسرا ارجاع داده می‌شود و پرونده به دادگاه حقوقی تحویل داده می‌شود و در مهلت مشخص شده به پرونده رسیدگی خواهد شد. در صورتی که همه موارد بررسی شود و صادر‌کننده چک محکوم شود، حکم پرداخت چک صادر خواهد شد.

 

اگر در تهران هستید و به وکیل چک صیادی در تهران نیاز دارید مجموعه معید یکی از بهترین دپارتمان های حقوقی در ایران است که شما میتوانید به صورت آنلاین از این دپارتمان مشاوره بگیرید.

ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

2
مهلت شکایت از چک برگشتی

قوانین مختلفی در رابطه با چک‌های برگشتی وضع شده است که اطلاع از این قوانین برای شکایت و پیگیری لازم است. قانون مهمی که در این رابطه وجود دارد، مهلت مشخص شده برای شکایت از چک برگشتی است. در صورتی که چک برگشت بخورد بدهکار یا گیرنده چک باید در زمان مشخص شده نسبت به پیگیری و شکایت اقدام کند تا این امتیاز از آن سلب نشود.

برای شکایت از چک برگشتی به روش کیفری در قانون 2 محدوده زمانی که هر کدام 6 ماهه هستند مشخص شده است. اولین محدوده زمانی 6 ماهه‌، برای دریافت گواهی عدم وصول چک مشخص شده است. یعنی هنگامی که چکی برگشت می‌خورد ظرف مدت 6 ماه از تاریخ صدور چک می‌توان نسبت به دریافت گواهی عدم وصول چک اقدام نمود. گواهی عدم پرداخت چک نیز از بانک دریافت می‌شود و وجود آن برای شکایت و وصول چک ضروری است. نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که برای برگشت زدن چک باید مطابق قانون جدید، چک در سامانه صیاد ثبت شده باشد.

محدوده 6 ماهه دیگر بعد از دریافت گواهی عدم پرداخت چک است. یعنی بعد از دریافت این گواهی طلبکار یا دارنده چک 6 ماه فرصت دارد تا با مراجعه به دادسرا شکایت کیفری خود را برای چک برگشتی ثبت کند. در صورتی که در مهلت 6 ماهه برای دریافت گواهی عدم پرداخت و ثبت شکایت کیفری اقدام نشود، دیگر به هیچ عنوان امکان شکایت کیفری وجود نخواهد داشت و باید از سایر روش‌هایی که وجود دارد پیگیری لازم را برای وصول چک انجام داد.

توصیه می کنیم مقاله ی چک برگشتی چیست را از مجموعه ما برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مطالعه نمایید.

3
نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی

در صورت کافی نبودن موجودی حساب صادر‌کننده چک یا هر دلیل دیگری که بنابر آن بانک‌ها مبلغ چک را پرداخت نمی‌کنند، می‌توان چک را برگشت زد و با شکایت کیفری از چک برگشتی و انجام اقدامات لازم چک را وصول کرد. نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی با سایر روش‌های شکایت و پیگیری متفاوت است و باید مطابق با قانون همه مراحل آن طی شود. در ادامه نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی به صورت مرحله به مرحله بیان شده است.

3-1 دریافت گواهی عدم پرداخت از بانک

در اولین مرحله از شکایت کیفری از چک برگشتی باید چکی که وصول نشده است را به بانک تحویل داد تا چک برگشت بخورد و سپس گواهی عدم پرداخت از بانک دریافت شود. توجه داشته باشید که مهلت دریافت گواهی عدم پرداخت از بانک ظرف مدت 6 ماه از تاریخ صدور چک است.

3-2 مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی

بعد از دریافت گواهی عدم پرداخت چک باید به همراه آن و اصل چک به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود و شکایت خود را بر علیه صادر‌کننده چک ثبت کرد.

3-3 ارجاع پرونده به کلانتری

بعد از اینکه شکایت ثبت شد پرونده جهت انجام تحقیقات به کلانتری ارجاع داده می‌شود تا تحقیقات و بررسی‌های لازم صورت گیرد.

3-4 ارجاع پرونده به دادسرا

بعد از اینکه تحقیقات لازم صورت گرفت و پرونده تکمیل شد آن را به دادسرا ارجاع می‌دهند که با تکمیل فرم دادخواست مطالبه طلب و تحویل آن به دادگاه حقوقی، دادگاه در مهلتی که معین شده است به آن رسیدگی می‌کند و در صورت احراز طلب، برای پرداخت آن حکم داده می‌شود.

4
شرایط شکایت کیفری از چک برگشتی

همانطور که گفته شد روش‌های مختلفی برای وصول چک برگشتی وجود دارد که برای وصول چک برگشتی از روش شکایت کیفری باید شرایطی وجود داشته باشد. شرایط تعیین شده برای شکایت کیفری از چک برگشتی مطابق ماده 11 قانون صدور چک است.

شرط اول شکایت کیفری از چک برگشتی این است که دارنده چک یا همان بدهکار باید بعد از تاریخ صدور چک ظرف مدت 6 ماه به بانک مراجعه نموده و گواهی عدم وصول دریافت کرده و سایر اقدامات را انجام دهد. در صورتی که دارنده چک در این مدت برای دریافت گواهی عدم وصول چک به بانک مراجعه نکند، امکان تعقیب کیفری چک از آن سلب خواهد شد.

شرط دومی که برای شکایت کیفری از چک برگشتی وجود دارد، شکایت دارنده چک ظرف مدت ۶ ماه بعد از دریافت گواهی عدم وصول چک است و در صورت عدم شکایت در این زمان امکان شکایت کیفری از آن سلب خواهد شد.

همچنین در ادامه ویژگی‌های چکی که فاقد شرایط شکایت کیفری است بیان شده است. یعنی چکی که ویژگی‌های ذکر شده در ادامه را داشته باشد را نمی‌توان به روش کیفری پیگیری و وصول نمود.

  • چک سفید امضا

چک‌های سفید امضا به چک‌های گفته می‌شود که بخشی از مندرجات آن سفید است و توسط صادر‌کننده تکمیل نشده است که امکان شکایت کیفری چک‌های سفید امضا وجود ندارد.

  • چک بدون تاریخ

چک‌های دیگری که امکان وصول آن‌ها به روش کیفری وجود ندارد، چک‌های بدون تاریخ هستند. همانطور که مشخص است در این چک‌ها تاریخ قید نشده است و مشخص کردن تاریخ به گیرنده چک محول شده است. صدور این نوع چک‌ها ممنوع نیست و تنها امکان شکایت کیفری ندارند. همچنین اثبات بدون تاریخ بودن چک بر عهده صادر‌کننده آن است.

  • چک مشروط

به چک‌هایی که وصول یا پرداخت آن‌ها، مستلزم رعایت شروط خاصی در آینده هستند، چک مشروط گفته می‌شود. این نوع چک‌ها را نیز نمی‌توان به روش شکایت کیفری، پیگیری و وصول نمود.

  • چک تضمینی

در صورتی که شخصی بابت ضمانت حسن انجام کار یا به عبارت دیگر بابت تضمین و توثیق به شخص دیگری چک بدهد و واژه تضمین در چک قید شده باشد، نمی‌توان آن را به روش کیفری پیگری نمود.

5
نتیجه گیری

روش‌های مختلفی برای شکایت و وصول چک‌های برگشتی وجود دارد که وصول چک به روش کیفری یکی از روش‌های رایج و مناسب است. در این روش دارنده چک باید ظرف مدت 6 ماه بعد از صدور چک، نسبت به دریافت گواهی عدم وصول چک از بانک اقدام کند و ظرف مدت 6 ماه بعد از دریافت گواهی نیز اقدامات لازم برای شکایت را انجام دهد در غیر اینصورت نمی‌تواند به این روش شکایت کند.‌ شاکی باید با به همراه داشتن گواهی عدم وصول چک و اصل چک به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی مراجعه نموده و شکایت خود را ثبت کند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد. ما در این مقاله به نحوه شکایت کیفری چک برگشتی، مهلت و شرایط آن پرداختیم. برای پیگیری راحت و سریع چک‌های برگشتی نیز متقاضیان می‌توانند از وکلای مجموعه حقوقی معید که در این زمینه دانش و تخصص کافی را دارند، کمک بگیرند.

مطلب بهترین روش وصول چک برگشتی نیز میتواند در این زمینه اطلاعات مفیدی به شما بدهد.

6
سوالات متداول

1-نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی چگونه است؟

به منظور شکایت کیفری از چک برگشتی باید از بانک گواهی عدم پرداخت چک دریافت شود و با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی شکایت خود را علیه صادر‌کننده چک ثبت نمود تا پرونده تشکیل داده شود و بررسی‌های لازم صورت گیرد.

2-مهلت شکایت کیفری از چک برگشتی چقدر است؟

دارنده چک باید ظرف مدت 6 ماه از تاریخ وصول چک نسبت به دریافت گواهی عدم وصول چک از بانک اقدام کند و ظرف مدت 6 ماه بعد از دریافت گواهی نیز اقدامات لازم برای شکایت را انجام دهد تا بتواند به روش کیفری شکایت کند.

3-شکایت کیفری از چک برگشتی چه شرایطی دارد؟

شکایت کیفری از چک برگشتی دو شرط دارد که عبارتنداز، دریافت گواهی عدم پرداخت چک ظرف مدت 6 ماه از تاریخ صدور چک و شکایت ظرف مدت 6 ماه بعد از دریافت گواهی وصول چک.

 مهلت شکایت از چک برگشتی

 

نظرات درباره مقاله نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

آشنایی با مفهوم عقد یا قرارداد

10 آذر 1401

انواع شرکت های تجاری

11 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

نحوه وصول چک | 0 تا 100 مراحل وصول چک با تصویر

09 آذر 1401

وکیل ثبت شرکت در تهران

11 آذر 1401