درباره دسته بندی حقوق کیفری جرائم علیه اموال
مطابق آمارهای رسمی بیش از 20 هزار پرونده در سال به دادگاه کیفری وارد شده و متاسفانه، این آمار رو به فزونی است. در نظام کیفری حقوق ایران بیش از 2500 عنوان مجرمانه پیش بینی شده است که این تورم حقوق کیفری موجب شده که بخش کیفری بر اساس نرخ بالای ارتکاب جرائم با حجم بسیاری از پرونده ها مواجه باشد. در مسیر ایجاد و بهره برداری از بخش حقوق کیفری، طیف گسترده ای از ذینفعان حضور دارند که بدین منظور بخش حقوق کیفری به طرق مختلف و در حوزه های مختلف نظیر جرایم علیه اشخاص ، جعل و استفاده از سند مجعول، سرقت ، تبانی ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری ، فروش مال غیر، جرایم منافی عفت و غیره به اشخاص حقیقی و حقوقی، خدمات تخصصی کیفری از جمله مشاوره های تخصصی و قبول دعاوی کیفری ارائه می نماید.
موضوعات حقوق کیفری جرائم علیه اموال
راه های ارتباطی
ارتباط با ما در واتساپ
برای دریافت مشاوره از طریق واتس اپ با ارسال پیام به شماره زیر می توانید با ما در ارتباط باشید
سوالات مطرح شده
سوالات مطرح شده
انواع اموال منقول کداماند؟
اموال منقول شامل دو نوع اموال ذاتاً منقول و اموال در حکم منقول هستند. اموال ذاتاً منقول به اموالی گفته میشود که امکان جابجایی و نقل و انتقال آنها بدون این که آسیبی به خود اموال و محل آنها وارد شود، وجود دارد. برای مثال، تلفن همراه، کتاب، زیورآلات و غیره جزو اموال ذاتاً منقول هستند. اموال در حکم منقول نیز به اموالی گفته میشود که از حیث صلاحیت محاکم در حکم منقول قرار گرفتهاند. برای مثال دیون، اجاره خانه، پیش پرداخت و مواردی از این قبیل نیز اموال در حکم منقول هستند.
اموال منقول چیست؟
اموال منقول به اموالی گفته میشود که قابلیت حمل و انتقال و جابجایی از یک مکان به مکان دیگر را داشته باشند. همچنین اموالی منقول محسوب میشوند که با حمل و جابهجایی آنها، هیچ آسیبی به آن محل وارد نکنند و خودشان نیز آسیبی نبینند.
اموال غیر منقول شامل چه مواردی میشوند؟
اموال غیر منقول شامل موارد مختلفی از جمله، خانه، زمین، معدن، مصالح و مواد ساختمانی استفاده شده، محصولات کشاورزی که برداشت نشدهاند، تجهیزات باغداری و کشاورزی، وسایل و تجهیزات آبیاری و غیره.
قانون مدنی، اموال غیر منقول را به چند دسته تقسیم نموده است؟
قانون مدنی اموال غیر منقول را به 4 دستههای مختلف از جمله، اموال ذاتاً غیر منقول، اموال در حکم غیر منقول، اموال غیر منقول شده در اثر عمل انسان و اموال غیر منقول تبعی تقسیم میکند که باتوجه به تعریف هر کدام مالی را شامل میشود.
اموال غیر منقول به چه اموالی گفته میشود؟
اموال غیر منقول به اموالی گفته میشود که قابلیت حمل و جابجایی آنها از یک محل به محل دیگر وجود ندارد و در واقع موقعیت ثابتی دارند. همچنین اموالی که در عمل امکان انتقال آنها وجود داشته باشد اما انتقال آنها، باعث ویرانی یا خرابی محلی که در آن جا قرار گرفتهاند شود و یا خود آنها آسیب ببینند، اموال غیر منقول هستند.
مجازات سرقت در شب مطابق ماده 656 چه تغییری یافته است؟
بعد از قانون کاهش مجازات جرم تعزیری در تاریخ 1399/2/23، مجازات این بند کاهش یافته است. طبق قانون گذشته، مجازات مشدد مشخص شده در این ماده، شامل حبس بین 6 ماه تا 3 سال و تا 74 ضربه شلاق بود. اما مطابق قوانین جدید این ماده، مجازات جرم سرقت تعزیری، حبس از 3 ماه تا 1 سال و نیم را خواهد داشت.
سرقت در شب مطابق ماده 651 چه مجازاتی داد؟
درصورتی که سرقت در شب رخ دهد و 5 شرط ماده 651 قانون مجازات اسلامی را داشته باشد، مجازات آنها بین 5 تا 20 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق خواهد بود. شرایط این ماده عبارتنداز، سرقت در شب واقع شده باشد، سارقین دو نفر یا بیشتر باشند پ، یک یا چند نفر از سارقین، حامل سلاح باشند، در ضمن سرقت شخصی را تهدید کرده یا آزار داده باشند، درصورتی که حرز را شکسته باشند، از کلید ساختگی استفاده کنند و غیره.
مجازات سرقت در شب با مجازات سرقت در روز چه تفاوتی دارد؟
مطابق با مواد 651، 654 و 656 قانون تعزیرات، سرقت در شب، یکی از دلایل و شرایطی است که سبب شدت برخورد و مجازات نسبت به همان سرقت مشابه در روز میشود. درصورتی که سرقت در شب با شرایط دیگری همراه باشد، امکان قرارگیری سرقت از نوع مشدد را فراهم میکند و مجازات سرقتهای مشدد نیز نسبت به سرقت ساده بیشتر است. بنابراین سرقت در شب مجازات سنگینتری نسبت به سرقت در روز دارد.
اپلیکیشن حقوقی معید
برای استفاده از خدمات آنلاین معید، اپلیکیشن معید را دانلود و نصب کنید.