contact

مراحل شکایت در کلانتری

دپارتمان کیفری - دسته بندی: حقوق کیفری جرائم علیه اشخاص

سوالات مطرح شده
1
مراحل شکایت در کلانتری

 طبق قانون اساسی، تمامی افراد، حق دسترسی به دادگاه‌های صلاحیت‌ دار را دارند تا بتوانند دعاوی حقوقی و کیفیری خود را با مراجعه به این دادگاه‌ها پیگیری کنند. مراجع کیفری، مکان‌هایی هستند که برای رسیدگی به جرایم و مجازات‌ها بنا نهاده شده‌اند. افرادی که می‌خواهند از طریق این دادگاه‌ها نسبت به پیگیری شکایت خود اقدام فرمایند، باید با روش‌ها و مراحل خاصی، شکواییه کیفری طرح کنند. در حال حاضر افراد شاکی، سه روش مختلف برای ثبت شکایات خود دارند که در روش نخست، باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و شکایت را تنظیم کنند.

در روش دوم، دادسرا، وظیفه دارد شکایت شهروندان را ثبت کند. در روش سوم، افراد باید برای ثبت کردن شکایت خود، به کلانتری مراجعه کنند. ناگفته نماند که در حال حاضر، تاکید بر ثبت کردن شکایت از طریق دفتر خدمات قضایی می‌باشد، اما باز هم، به موجب قانون مراحل شکایت در کلانتری، وجود دارد.

 

مجموعه حقوقی معید متشکل از بهترین وکیل تهران و ایران است. در این مجموعه عالی‌ترین وکیل پایه یک دادگستری در زمینه امور مختلف حقوقی از جمله وکیل شرکت، وکیل مالیاتی، امور خانواده، املاک و امور ثبتی و حوزه‌های دیگر حقوقی و کیفری در حال همکاری و کمک به تمامی ایرانیان داخل و خارج از کشور هستند.

 

ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

2
سه روش اقدام به طرح شکایت

رسیدگی کردن به جرایم و مجازات‌ها در دادگاه‌های کیفری و دادسراها صورت می‌گیرد. در اکثر موارد، بعد از طرح شکایت رسیدگی اولیه به جرم ذکر شده توسط مقامات دادسرا مانند بازپرس و دادیار، انجام خواهد شد.

اگر شکایت سلب شده دارای ادله و مستندات قانع کننده‌ای باشد، پرونده شکایت برای رسیدگی کامل و صدور حکم آن به دادگاه کیفری ارجاع داده می‌شود؛ تا قاضی با توجه به آن حکم صادر کند. اما گاهی اوقات، بعضی از افراد، برای طرح شکایت از جرایمی که در معرض آن قرار گرفته‌اند اطلاعات لازم را ندارند و این سوال برایشان پیش می‌آید که چگونه می‌توان از کسی که جرم را، مرتکب شده شکایت کرد. برای پاسخ به این سوال باید گفت که، به طور معمول افراد شاکی می‌توانند از سه روش اقدام به طرح شکایت بر علیه مرتکب جرم کنند.

  • در روش اول، فرد شاکی با به همراه داشتن مدارک لازم نظیر شناسنامه و کارت ملی و همچنین مدارکی که جرم رخ داده را ثابت بکند، به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک موجود مراجعه می‌کند و مراحل لازم برای طرح شکایت را طی خواهند کرد.
  • در روش دوم، شاکی، با مراجعه به دادسرا، شکایت خود را طرح می‌کند. اما در حال حاضر، استفاده از سامانه ثنا برای شکایت کردن بسیار فراگیر شده است و به همین دلیل معمولاً شکایت از طریق دادگاه صورت نمی‌گیرد؛ مگر اینکه شاکی در شهر کوچکی باشد که به سامانه ثنا دسترسی ندارد.
  • در روش سوم، فرد شاکی، برای ثبت شکایت خود به کلانتری مراجعه می‌کند. در این باره باید گفت که مامورین کلانتری از مهم‌ترین ضابطان دادگستری محسوب می‌شوند، که حفظ نظام و امنیت جامعه وظیفه آنها است به همین دلیل است که بخشی از فرایند رسیدگی کردن به جرایم، با کمک این ماموران انجام می‌شود.

توصیه می کنیم مقاله مراحل پیگیری شکایت را از مجموعه ما برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مطالعه نمایید.

3
مراحل ثبت شکایت در کلانتری

اما سوال مطرح شده در این شرایط این است که، شکایت در کلانتری دارای چه شرایط و چه مراحلی می باشد؟ برای پاسخ به این سوال، باید گفت که مراحل شکایت در کلانتری و اقدامات پس از آن، در ماده ۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری شرح داده شده. طبق این ماده، ضابطین قضایی، از جمله ماموران کلانتری وظیفه دارند که شکایت‌های کتبی و شفاهی را، در هر زمانی، قبول کنند و این موضوع به شرایط خاصی بستگی ندارد. طبق این ماده، مراحل طرح شکایت در کلانتری به صورتی است که افراد، به کلانتری‌ها مراجعه می‌کنند و شکایت خود را به صورت کتبی یا شفاهی، ارائه می‌دهند.

اگر شکایت به صورت شفاهی مطرح شود، در ابتدا باید بر روی برگه صورت مجلس نوشته شود و فرد شاکی، در پایان برگه را امضا کند. اما در صورتی که شاکی توانایی امضای برگه صورت مجلس را نداشته باشد، مراتب در صورت مجلس نوشته خواهد شد و انطباق به این برگه با شکایت تایید می‌شود.

4
اقدامات پس از شکایت در کلانتری

 در بخش قبلی، از این موضوع سخن گفتیم که شکایت در کلانتری چیست و برای گذراندن مراحل آن چه مقدماتی لازم است. اکنون به این مبحث می پردازیم که اقدامات پس از شکایت در کلانتری چیست؟ شاکی بعد از طی مراحل شکایت در کلانتری، توسط ماموران کلانتری به یکی از شعب دادسرا راهنمایی می‌شود. فرد شاکی باید به شعبه معرفی شده مراجعه کند و شکایت را ثبت نماید. در این صورت، شاکی، می‌تواند به گزارش یا صورت جلسه‌ای که ماموران کلانتری در رابطه با شکایت وی ثبت کردند استناد پیدا کند.

صورتجلسه تشکیل شده از طرف ضابطان دادگستری، دارای ارزش و اعتبار بالایی می‌باشد؛ به طوری که در اثبات دعاوی کیفری یک کمک کننده محسوب می‌شود. دریافت خسارت وارده به شاکی از دیگر اقدامات پس از شکایت در کلانتری می‌باشد. طبق ماده ۳۸ قانون آیین دادرسی کیفری، ضابطان قضایی، نظیر ماموران کلانتری، وظیفه دارند که شاکی را از حق درخواست خسارت‌، معاضدت های حقوقی و یا خدمات مربوط به مشاوره‌های قضایی مطلع کنند. بنابراین، در صورتی که شاکی پس از طی مراحل شکایت در کلانتری، بخواهد

ضرر و زیان ناشی از شکایت را مطالبه کند یا از معاضدت‌های قضایی، جهت طی کردن مراحل شکایت استفاده کند، باید اطلاعات لازم به وی داده شود. البته ناگفته نماند که، طبق قانون ۳۹ قانون مذکور، ضابطان قضایی، موظفند که اظهارات شاکی را به همراه ضرر و زیان‌های وارد شده را، در گزارش خود که به مراجع قضایی ارائه می‌دهند، ثبت کنند.

شاکی پس از مطرح شدن شکایت در دادسرا، لازم است که برای پیگیری شکایت خود اقدامات دیگری نیز انجام دهد. از جمله این اقدامات مراجعه به سامانه ثنا، ساخت حساب کاربری و احراز هویت می‌باشد. اقدامات مربوط به سامانه ثنا، به این دلیل حائز اهمیت است که ارتباطی میان شاکی و مراجع رسیدگی به شکایت ایجاد می‌کند. اطلاع رسانی به شاکی درباره تمامی ابلاغیه‌های مربوط به زمان تعیین شده برای رسیدگی، اقدامات و مراحل انجام شده توسط دادگاه کیفری و دادسر،ا از طریق سامانه ثنا انجام می‌شود.

5
آیا در صورت شکایت از طریق کلانتری مامورین کلانتری حق گرفتن سند (اخذ تامین) را دارند؟!

در بخشهای قبلی، مراحل شکایت در کلانتری و اقدامات پش از آن را مورد بررسی قرار دادیم. اما گاهی بعضی از افراد با این سوال مواجه می شوند، که آیا مامورین کلانتری حق گرفتن سند یا گرفتن اخذ تامین را از متهم دارند؟

در ماده ۴۱ قانون آیین دادرسی کیفری، پاسخ این سوال داده شده است. طبق این ماده، ماموران کلانتری یا ضابطان دادگستری، پس از پایان مراحل شکایت در کلانتری، حق گرفتن سند یا اخذ تامین را ندارند. حتی مقامات قضایی هم، نمی توانند به ماموران حق گرفتن تامین را واگذار کنند. با توجه به اینکه مقامات کلانتری، رسیدگی کردن و صدور دادنامه کیفری را در رابطه با شکایات ندارند، حق اخذ تامین یا گرفتن سند را نخواهند داشت. بنابراین، اگر برعلیه شخصی در کلانتری شکایت شده و او متهم شناخته شود، و به همین گرفتن اخذ تامین ضروری باشد، فقط در شرایطی می توان از او سند یا تامین خواست که مقامات قضایی، طبق مقررات قانونی، اقدام به این امر کنند. ولی ماموران کلانتری، چنین حقی ندارند. اما اگر جرم مشهود واقع شود و امارات و قرائن قوی، در رابطه با ارتکاب جرم تدسط متهم وجود داشته باشد، می توانند فرد متهم را بازداشت کنند.

6
نتیجه گیری

همانطور که مشاهده کردید، در این مقاله ما به بررسی چگونگی صورت گرفتن شکایت در کلانتری پرداختیم.

در متن ارائه شده، تمامی مراحل و شرایط طرح شکایت در کلانتری شرح داده شده است. اقدامات لازم پس از شکایت در کلانتری بسیار حائز اهمیت هستند، از این رو شما با مطالعه این متن می‌توانید شکایتی دقیق‌تر و بهتر را ثبت کنید.

 

مجموعه حقوقی معید، به همکاری وکلای متخصص و زبده تلاش دارد تا به افرادی که درگیر مشکلات حقوقی هستند خدمات مشاوره و وکالت ارائه دهد. در صورت برخورداری از خدمات تیم حقوقی معید، شما می توانید از طریق ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید. و سوالات حقوقی خود را با وکلای ما از طریق مشاوره آنلاین، تلفنی در میان بگذارید. و اگر قصد مشاوره حضوری و بررسی مدارک دارید برای حضور در دفتر سعادت آباد، می توانید اقدام به گرفتن وقت مشاوره کنید.


ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

7
سوالات متداول

1- شرایط شکایت کردن در کلانتری چیست؟

بر اساس قانون، ماموران کلانتری وظیفه دارند که در هر زمانی به شکایت های کتبی و شفاهی شاکیان رسیدگی بفرمایند و آن را صورتجلسه کنند.

2- آیا ماموران کلانتری حق اخذ تامین یا گرفتن سند را دارند؟

خیر، براساس قانون آیین دادرسی کیفری، ماموران کلانتری خق اخذ تامین و یا گرفتن سند را ندارند. شرح این موضوع به طور کامل در متن مقاله ذکر شده است.

3- مراحل طرح شکایت در کلانتری چیست؟

شخص شاکی می تواند به کلانتری مراجعه کند و به صورت کتبی و یا شفاهی، شکایت خود را ارائه دهند‌. بعد از آن گزارش شکایت، از طریق کلانتری به دادگاه ارجاع می شود که شاکی با مراجعه به دادسرا می تواند شکایت را پیگیری کند.

 مراحل شکایت در کلانتری

نظرات درباره مقاله مراحل شکایت در کلانتری

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

محاربه چیست؟ جرم ایجاد رعب و وحشت + مجازات

18 بهمن 1401

اثبات دزدی بدون مدرک | 3روش ادله اثبات جرم

18 بهمن 1401

سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص

18 آذر 1401

بهترین وکیل سرقت | (دزدی و خفت گیری)

18 آذر 1401

جرم سوءاستفاده از سفید امضا | قانونی و معنوی

18 آذر 1401

ازادی قاتل به قید وثیقه

30 بهمن 1401