نحوه نوشتن چک بانک ملی
دپارتمان حقوقی - دسته بندی: اسناد تجاری
نحوه نوشتن چک بانک ملی
چکهای بانک ملی به صورت مکرر رد و بدل میشوند و بسیاری از مبادلات و خریدها، با استفاده از چک بانک ملی صورت میگیرد. اما افرادی که از چک این بانک در زمینههای مختلف استفاده میکنند، باید با نحوه نوشتن آن آشنایی داشته باشند. زیرا نحوه نوشتن چک بانک ملی، تاثیر بسزایی در جلوگیری از بسیاری از مشکلات دارد.
چکها، در سراسر دنیا کاربرد دارند و به عنوان سندی برای پرداخت وجوه، در تاریخ تعیین شده هستند. اما از طرفی دیگر نیز تخلفات و اختلاف و درگیریهای زیادی درمورد چکها صورت میگیرد. باوجود اینکه برخی از افراد به صورت متداول از چک بانک ملی استفاده میکنند، اما هنوز هم در نوشتن چک مرتکب اشتباه میشوند و دردسر ساز میشود.
بسیاری از پروندههای قضایی و مشکلاتی که بین صادرکننده و گیرنده چک بانک ملی و سایر بانکها به وجود میآید، بر اثر عدم صحیح نوشتن چک رخ میدهد. بنابراین برای جلوگیری از بروز این مشکلات، بهتر است که با نحوه صحیح نوشتن چک بانک ملی، آشنایی داشت و نکات مهم نحوه نوشتن چک را رعایت کرد. ما در این مقاله به نحوه نوشتن صحیح چک بانک ملی خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
نحوه نوشتن چک بانک ملی به چه صورت است؟
اگر شما هم به تازگی دسته چک بانک ملی را تهیه کردهاید و قصد استفاده از چک برای معاملات خود را دارید و یا مدت زیادی است که از چک این بانک استفاده میکنید اما به دلیل عدم نوشتن صحیح چک دچار مشکل شدهاید، در این قسمت با ما همراه باشید. چرا که نوشتن صحیح چک بانک ملی قواعد و اصول خود را دارد و مسئله مهمی است. در ادامه همه مواردی که باید در چک بانک ملی نوشته شود، ذکر شده است.
2-1 نوشتن تاریخ چک به عدد و به حروف
در همه چکها از جمله چک بانک ملی، قسمتی برای نوشتن تاریخ چک به عدد و به حروف، وجود دارد. نوشتن تاریخ در چک اهمیت زیادی دارد و نوشتن صحیح آن، از بسیاری از مشکلات قضایی جلوگیری میکند. برای نوشتن تاریخ چک باید موارد زیر را رعایت کرد.
- تاریخ چک هم به حروف و هم به عدد نوشته شود و به صورت دقیق بیان شود. یعنی هم روز، هم ماه و هم سال، قید شود.
تاریخ چک به عدد را میتوان به فرمتهای مختلفی و از چپ به راست یا از راست به چپ نوشت. اما بهتر است که به فرمتی مانند، | ۰۷ | ۰۵ | ۱۴۰۲ | نوشته شود.
- در هنگام نوشتن تاریخ به حروف، بهتر است که در مواقع ضروری بین عددهایی که به حروف نوشته میشود، از حرف ربط ( و ) استفاده کرد. همچنین برای نوشتن تاریخ ماه چک نیز، بهتر است اسم ماه موردنظر نوشته شود نه عدد آن. برای مثال بهتر است که تاریخ به حروف به این صورت نوشته شود: هفتم مرداد ماه سال هزار و چهارصد و دو.
2-2 نوشتن مبلغ چک به حروف و به عدد
مورد بعدی که در چک بانک ملی، باید هم به صورت عدد و هم به صورت حروف نوشته شود، مبلغ چک است. مبلغ چک نیز جزو موارد مهم است و ننوشتن آن جرم بوده و احتمال جعل و سوءاستفاده زیادی را به همراه دارد. برای نوشتن مبلغ چک، رعایت موارد زیر ضرورت دارد.
- مبلغ چک به حروف باید در قسمت سمت راست چک قید شود یعنی در جلوی عبارت، "به موجب این چک مبلغ ( به حروف)"
- مبلغ چک به حروف نیز باید در قسمت سمت راست چک و در کادر مشخص شده نوشته شود. یعنی در قسمت (مبلغ به عدد) به ریال.
- بعد از نوشتن مبلغ چک بانک ملی، هم به عدد و هم به حروف، بهتر است که انتهای متن را با خط تیره یا ضربدر، مسدود کرد تا امکان جعل و تقلب در آن وجود نداشته باشد.
- مبلغ چک به حروف باید به این صورت نوشته شود: به موجب این چک مبلغ (به حروف)، چهار میلیارد و پانصد میلیون ریال.
- برای نوشتن مبلغ به عدد نیز باید باتوجه به مبلغ مورد نظر، از چپ به راست شروع به نوشتن کرد و درصورتی که تعداد خانههایی که برای درج مبلغ وجود دارند، زیاد باشند، بهتر است آنها را با خط تیره مسدود کرد.
- برای نوشتن مبلغ به عدد، باید صفرهای مبلغ را به صورت دایره توخالی نوشت و از نوشتن نقطه به جای صفر، پرهیز کرد.
2-3 نوشتن نام گیرنده چک
در چکهای بانک ملی و سایر بانکها، باید نام و نامخانوادگی فردی که چک برای آن صادر میشود، به صورت دقیق قید شود. برای نوشتن نام گیرنده چک نیز، باید موارد زیر رعایت شود.
- نام و نام خانوادگی شخصی که چک برای آن صادر میشود، باید به صورت دقیق وارد شود
- قسمتی که نام و نامخانوادگی دریافتکننده چک باید وارد شود، در جلوی عبارت "در وجه" است. برای مثال در وجه محمد دانشی.
- میتوان در قسمت در وجه، دلیل کشیدن چک نیز نوشته شود. برای مثال میتوان به این صورت نوشت، در وجه محمد دانشی بابت خرید مسکن.
2-4 وارد کردن امضا
فردی که چک را صادر میکند، باید برای تأیید موارد قید شده و اثبات آن، امضای خود را در چک وارد کند. وارد کردن امضا نیز اهمیت زیادی دارد و نشان دهنده اعتبار چک است. موارد زیر از نکات مهم امضایی است که در چک بانک ملی وارد میشود.
- امضایی که در چک بانک ملی وارد میشود، باید با امضایی که هنگام دریافت دسته چک این بانک، به متصدیان بانک تحویل داده شده است، مطابق باشند.
- امضای چک نباید خیلی ساده باشد زیرا جعل آن راحت است.
- همچنین امضا نیز نباید خیلی پیچیده باشد که تطبیق آن با امضای اولیه، سخت باشد.
نکات مهم نوشتن چک بانک ملی
افرادی که به دلیل عدم نوشتن صحیح چک دچار مشکل میشوند، باید به مدت طولانی پیگیریهای لازم را انجام دهند تا مشکل آنها برطرف شود. اما میتوان به کمک وکیل چک در تهران نیز، این مشکلات را راحتتر و سریعتر برطرف نمود. در ادامه برخی مهمترین نکاتی که برای نوشتن چک باید در نظر گرفته شوند، ذکر شده است.
- بهتر است که صادرکننده چک، از امضاهایی که در ترسیم آنها، نام و یا نامخانوادگی وجود دارد استفاده کنند زیرا جعل این نوع امضاها، دشوار است.
- خودکاری که برای تکمیل اطلاعات چک استفاده میشود، بهتر است که خودکار خود فرد باشد و از خودکار فرد دیگری استفاده نشود. همچنین بهتر است که حتی از دو خودکار همرنگ نیز استفاده نکرد و تمام اطلاعات چک، تنها با یک خودکار تکمیل شوند.
- بهتر است خود شخصی که چک را صادر میکند، همه اطلاعات چک را وارد کند و از سپردن تکمیل همه یا بخشی از اطلاعات چک به فرد دیگر، پرهیز نماید.
- اگر چک بدون هیچ خط خوردگی تکمیل شود، باید در آن قید شود که بدون خط خوردگی است. اما در صورت خط خوردگی داشتن چک باید عنوان خط خوردگی و مقدار آن در پشت چک قید شود.
- برخی از چکها به دو امضا نیاز دارند و یا بدون مهر صادرکننده، غیر قابل اعتبار هستند. پس برای دریافت چک باید به این مورد توجه نمود.
- میتوان بر روی اطلاعات مهم چک مانند مبلغ را با چسب شیشهای کاور کرد تا امکان جعل آن وجود نداشته باشد.
- یکی دیگر از روشهای جلوگیری از جعل چک، استفاده از کاربن، هنگام نوشتن چک است.
- نکته مهم دیگری که در نحوه نوشتن چک بانک ملی باید به آن توجه شود، این است که همه اطلاعات چک باید به صورت دقیق و با خط خوش و خوانا، نوشته شوند.
نتیجهگیری
هنگام خرید و فروش یا انجام هر معاملهای، میتوان از روشهای مختلفی برای پرداخت وجه استفاده کرد که استفاده از چک نیز، یکی از روشهای پرکاربرد و متداول است. بسیاری از مشتریان بانک ملی نیز، دارای دسته چک هستند و از چک برای معاملات مختلف استفاده میکنند.
درصورتی که چک بانک ملی به درستی نوشته نشود و برخی از نکات امنیتی در آن رعایت نشود، مشکلاتی مانند، جعل، تقلب، سوءاستفاده، برگشت چک، عدم نقد شدن چک و مشکلاتی از این قبیل به وجود خواهد آمد. در حال حاضر نیز شکایات و گزارشهای زیادی مبنی بر عدم نگارش صحیح چک، گزارش میشود.
بنابراین بسیار اهمیت دارد که همه افرادی که دارای دسته چک هستند، با نحوه نوشتن چک صیادی آشنایی داشته باشند، و همه اصول و قوانین نوشتن چک را رعایت نمایند. باتوجه به اهمیتی که این موضوع دارد، ما در این مقاله به صورت کامل به آن پرداختیم.
سوالات متداول
1-برای جلوگیری از تغییر مبلغ چک بانک ملی، باید چه اقدامی انجام داد؟
برای جلوگیری از تغییر مبلغ چک بانک ملی، بهتر است که بعد از نوشتن مبلغ، از خط تیره یا اسلش استفاده کرد و به نحوی به نوشته اتمام داد و آن را مسدود کرد. همچنین میتوان مبلغ چک را با چسب شیشهای پوشاند.
2-چرا در نوشتن چک، نباید از خودکار شخص دیگری استفاده کرد؟
بهتر است که همه اطلاعات چک، با خودکار خود شخص وارد شوند، زیرا امکان تغییر اطلاعات چک با خودکار دریافت شده، وجود دارد.
3-آیا امضایی که در چک وارد میشود باید با امضایی که در هنگام دریافت دسته چک وارد میشود، یکی باشند؟
بله، امضایی که در چک وارد میشود، باید با امضایی که در هنگام صدور دسته چک به متصدیان بانک تحویل داده شده است، مطابق و مشابه باشند.
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است...