contact

مراحل تبدیل سند وکالتی به تک برگ

دپارتمان حقوقی - دسته بندی: قراردادها

سوالات مطرح شده
1
مراحل تبدیل سند وکالتی به تک برگ

در صورتی که اموالی که دارای سند هستند از جمله ملک یا خودرو را خریداری کرده باشید و فروشنده سند وکالتی به شما داده باشد باید نسبت به تبدیل سند وکالتی به تک برگ اقدام نمایید زیرا اسناد وکالتی اعتبار قانونی ندارند و مشکلات و دردسرهایی را برای دارنده مال به وجود می‌آورند بنابراین آشنایی با مراحل تبدیل سند وکالتی به تک برگ اهمیت دارد

در برخی از معاملات سندی که به خریدار انتقال پیدا می‌کند سند وکالتی است یعنی سند به صورت رسمی به نام خریدار زده نمی‌شود بلکه فروشنده به خریدار وکالت می‌دهد که سند را به نام خود بزند در معاملات وکالتی همان ابتدا انتقال سند رسمی انجام نمی‌شود و فروشنده با وکالت دادن به خریدار انجام اقدامات مربوط به انتقال سند را به آن واگذار می‌کنند اسناد وکالتی اسناد رسمی برای اثبات مالک اصلی بودن ملک یا مال خریداری شده نیستند و به همین دلیل احتمال سوء استفاده و کلاهبرداری از این شرایط وجود دارد بنابراین تبدیل سند وکالتی به تک برگ اهمیت زیادی دارد تبدیل سند وکالتی به تک برگ مراحل خاص خود را دارد که ما در این مقاله بیان و بررسی همه مراحل می‌پردازیم

همچنین به منظور تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ و انجام سریع و راحت همه مراحل نیز می‌توان از وکیل متخصص در این زمینه کمک گرفت. مجموعه حقوقی معید، مجموعه‌ای معتبر و شناخته شده است که از وکلایی متخصص و باتجربه تشکیل شده است و بهترین خدمات را برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ ارائه می‌دهد.

توصیه می کنیم مقاله وکیل قرارداد در تهران را از مجموعه ما برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید.

باتوجه به دلایلی که درمورد اهمیت تبدیل سند وکالتی به سند تک برگی بیان شد، باید هر چه سریع‌‌تر اقدامات لازم برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ را انجام داد که برای انجام این کار باید مراحل مختلفی طی شود. اقدامات لازم باید مطابق با قرارداد فروش یا مبایعه‌نامه صورت گیرد و همچنین امکان دارد که اقدامات لازمی که باید برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ املاک انجام شود، باتوجه به سابقه ثبتی و ویژگی‌های جغرافیایی متفاوت باشد. درصورتی که وکالتنامه دارای اعتبار مشخص باشد نیز بعد از پایان اعتبار نیم توان با استناد به آن، سند وکالتی را به سند تک برگ تبدیل کرد.

در ادامه مراحلی که باید برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ طی شود، معرفی و بررسی شده است.

1-1 مرحله اول: مراجعه دارنده سند وکالتی به دفتر اسناد رسمی

شخصی که سند وکالتی دارد و قصد تبدیل آن به سند تک برگ دارد، می‌تواند از طرف فروشنده اقدامات لازم برای انتقال سند تک برگ به خود یا شخص دیگری را انجام دهد. بنابراین نیازی به حضور مالک در دفاتر اسناد رسمی‌ و سایر ادارات مربوطه نیست و موکل می‌تواند با حضور در این دفاتر، درخواست دهد و مدارک لازم را تحویل دهد و اقدامات مناسب را انجام دهد.

1-2 مرحله دوم: استعلام سوابق و بدهی‌های سند

در مرحله دوم شخصی که دارنده سند وکالتی است باید به سازمان‌هایی مانند، بانک، اداره برق و سایر ادارات مراجعه نموده و از سوابق بدهکاری سند استعلامات لازم را بگیرد و درصورتی که سند در رهن بانک یا زندان و دادگاه باشد، از آن مطلع شد. همچنین درصورتی که مال موردنظر دارای بدهی از جمله عوارض شهرداری، مالیات و سایر بدهی‌ها باشد، باید قبل از صدور سند تک برگ، بدهی‌های آن پرداخت شود‌. پرداخت همه این بدهی‌ها، بر عهده صاحب اصلی مال است. بعد از این که جواب استعلامات دریافت شد، تاریخی به منظور ارائه آن‌ها به دفتر اسناد، مشخص خواهد شد.

1-3 مرحله سوم: تسویه حساب با شهرداری

در صورتی که ملک بدهی یا عوارض مالیات به شهرداری داشته باشد، باید نسبت به تسویه آن‌ها اقدام شود. ارائه گواهی پایان کار شهرداری، برای تشخیص پرداخت بدهی‌ها، با ارائه مدارک صورت می‌گیرد.

1-4 مرحله چهارم: مراجعه به اداره دارایی و پرداخت هزینه

در مرحله بعد باید به اداره دارایی مراجعه نمود و مالیات و نقل و انتقال سند را به اداره دارایی پرداخت نمود. مالیات مشخص شده نیز برای هر ملک و دارایی متفاوت است و بعد از پرداخت مالیات باید گواهی پرداخت به دفاتر اسناد رسمی تحویل داده شود.

1-5 مرحله پنجم: ارسال مدارک به اداره ثبت

بعد از انجام مراحل ذکر شده، دفترخانه تمامی استعلامات و گواهی و مدارک را بعد از تایید از طریق سیستم الکترونیکی به اداره ثبت اسناد محل موردنظر ارسال می‌کند.

1-6 مرحله ششم: مراجعه به اداره ثبت و تکمیل فرم و تحویل مدارک

در مرحله بعدی برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ باید به اداره ثبت املاک مراجعه نمود و سپس فرمی که مربوط به درخواست سند تک برگ است را تکمیل نمود. حتما باید دقت شود که تمامی اطلاعات به صورت دقیق و صحیح وارد شود زیرا این اطلاعات در سند تک برگ درج می‌شوند. سپس لازم است مدارکی را به همراه قبض تلفن ثابت به اداره ثبت تحویل داد و هزینه‌های مربوطه پرداخت شود.

1-7 مرحله هفتم: مراجعه به باجه پستی اداره ثبت

بعد از انجام همه مراحل باید در آخرین مرحله برای دریافت سند تک برگ و تحویل آن، فرم مشخصات و پاکت تحویل سند را بعد از پرداخت هزینه تحویل مامور پست داد تا سند تک برگ پشت شود.

2
دلایل اهمیت تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ

اسناد وکالتی اسنادی هستند که اعتبار قانونی زیادی ندارند و با ارائه آن‌ها، نمی‌توان اثبات کرد که یک مال به صورت قطعی به شما تعلق دارد‌ و امکان کلاهبرداری از شما نیز وجود دارد‌. برای مثال هنگامی که شما یک ملک را به صورت وکالتی خرید می‌کنید، حتی اگر وکالت شما بلاعزل باشد نیز فروشنده می‌توان همزمان ملک را با انتقال سند رسمی به شخص دیگری نیز بفروشد و این روش کلاهبرداری در رابطه با اسناد وکالتی، رایج است.

یکی از دلایل دیگری که اهمیت تبدیل سند وکالتی به سند رسمی را نشان می‌دهد این است که تصور می‌شود با انتقال سند وکالتی بلاعزل، خریدار می‌تواند در هر زمانی که بخواهد سند را به صورت رسمی به نام خود بزند اما باوجود اینکه فروشنده نمی‌تواند شخصا وکالت را فسخ کند، اما در صورتی که فروشنده به جنون دچار شود یا فوت کند، وکالت منفسخ خواهد شد و در این شرایط اثبات خرید مال برای دارنده سند وکالتی یا خریدار، دشوار می‌شود. بنابراین درصورتی که مراحل تبدیل سند وکالتی به سند قطعی طی نشده باشد، مالک اصلی محسوب نخواهید شد اما برای حل این مسئله می‌توان مبایعه‌نامه‌ای تنظیم نمود که اثبات‌کننده مالکیت است.

توصیه می کنیم مقاله مبایعه نامه چیست؟ را از مجموعه ما برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید.

3
مدارک لازم برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ

یکی از اقدامات مهم و اساسی برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ، تهیه مدارک لازم و تحویل آن‌ها به دفتر اسناد رسمی است. در تهیه این مدارک باید دقت شود و همه مدارک خواسته شده اصلی و معتبر، تحویل داده شود. از جمله مدارکی که باید تحویل داده شود در ادامه بیان شده است.

  • مدارک هویتی طرفین مانند شناسنامه و کارت ملی
  • سند مالکیت
  • مدارکی که اثبات کند صاحب اصلی مال هستید
  • جواز پایان کار از شهرداری برای سند ملک
  • مفاصا حساب شهرداری
  • مفاصا حساب دارایی
  • گواهی استعلام از ثبت
  • استعلام و تائیدیه از اداره ثبت

4
نتیجه‌گیری

در صورتی که اموالی مانند ملک به فروش روند و سند آن به روش وکالتی انتقال داده شود، باید نسبت به تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ اقدام نمود. زیرا سند وکالتی، اعتبار قانونی ندارد و به منظور اثبات مالکیت ملک یا سایر دارایی‌ها، باید سند تک برگ وجود داشته باشد‌. سند تک برگ، سند معتبری است که فروشنده باید آن را به خریدار انتقال دهد. درصورتی که تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ صورت نگیرد، ممکن است مشکلاتی به وجود آید و دلایل مختلفی برای اهمیت تبدیل سند وکالتی به تک برگ وجود دارد. از جمله این دلایل می‌توان به امکان فروش دارایی‌های با سند رسمی از فروشنده به اشخاص دیگر است، همچنین امکان از بین رفتن وکالتنامه با جنون یا مرگ فروشنده نیز وجود دارد.

به منظور تبدیل سند وکالتی به تک برگ باید مراحل مختلفی طی شود که به صورت کلی دارنده سند وکالتی باید به اداره ثبت مراجعه نماید و درخواست دهد و با ارائه مدارک لازم، نسبت به تبدیل سند اقدام کند. هزینه‌های تبدیل سند وکالتی به تک برگ، به صورت کلی بر عهده فروشنده است اما در صورت توافق طرفین نیز می‌توان آن را نصف نصف پرداخت کرد.

به منظور اهمیتی که تبدیل سند وکالتی به تک برگ دارد، بهتر است که به منظور انجام صحیح همه امور و اقدامات از مشاوران و وکلایی که در این زمینه دانش و تخصص کافی دارند، کمک گرفت‌. دریافت مشاوره به تبدیل راحت‌تر و سریع‌تر سند وکالتی به سند تک برگ کمک می‌کند و مانع از به وجود آمدن مشکل می‌شود. به منظور دریافت بهترین مشاوره می‌توان از مجموعه حقوقی معید که از وکلایی متخصص و باتجربه تشکیل شده است، کمک گرفت.

5
سوالات متداول

1- چرا تبدیل سند وکالتی به سند رسمی اهمیت دارد؟

اسناد وکالتی اعتبار قانونی ندارند و به دلیل افزایش احتمال کلاهبرداری از سند تک برگ، جنون یا مرگ موکل و از بین رفتن وکالتنامه، امکان فروش مجدد ملک معامله شده توسط فروشنده و دلایل دیگر، باید نسبت به تبدیل سند وکالتی به سند رسمی اقدام نمود.

2- برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ باید چه مراحلی طی شود؟

به صورت کلی مراحلی که برای تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ باید صورت گیرد عبارتنداز،

  • مراجعه دارنده سند وکالتی به دفتر اسناد رسمی
  • استعلام سوابق و بدهی‌های سند
  • تسویه حساب با شهرداری
  • مراجعه به اداره دارایی و پرداخت هزینه
  • ارسال مدارک به اداره ثبت
  • مراجعه به اداره ثبت و تکمیل فرم و تحویل مدارک
  • مراجعه به باجه پستی اداره ثبت

3- هزینه تبدیل سند وکالتی به سند رسمی بر عهده چه کسی است؟

به صورت کلی هزینه‌های مربوط به تبدیل سند وکالتی به سند تک برگ بر عهده فروشنده است اما امکان دارد توافقاتی بین خریدار و فروشنده صورت گرفته باشد که هزینه را به صورت نصف نصف پرداخت کنند و یا توافقی دیگر بین آن‌ها صورت گیرد.

نظرات درباره مقاله مراحل تبدیل سند وکالتی به تک برگ

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

آشنایی با مفهوم عقد یا قرارداد

10 آذر 1401

انواع شرکت های تجاری

11 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

نحوه وصول چک | 0 تا 100 مراحل وصول چک با تصویر

09 آذر 1401

وکیل ثبت شرکت در تهران

11 آذر 1401