contact

آشتی بعد از اجرای مهریه

دپارتمان حقوقی - دسته بندی: خانواده و امور حسبی

سوالات مطرح شده
1
آشتی بعد از اجرای مهریه

قانون گذار مهریه را حق مالی زوجه می داند، و با انعقاد عقد نکاح به او این حق را می دهد که هر زمان خواست مهریه خود را از زوج مطالبه کند. مرد طبق تقاضای زوجه، اگر مهریه تعیین شده، عندالمطالبه باشد. ملزم می گردد که این حق مالی را به صرف تقاضای زن به او بپردازد. در غیر این صورت این حق برای زوجه به وجود می آید که، برای مطالبه حق مالی خویش اقامه دعوی حقوقی مهریه را مطرح،و از طریق مراجع قضایی و شبه قضایی که دایره اجرای ثبت است، این حق مالی را از زوج خواستار شود. و الزام او را به پرداخت بخواهد. توصیه می کنیم مقاله ی معنی مهریه چیست؟ را از مجموعه ما برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید.

گاهی اوقات به اشتباه این تصور به وجود می آید که زوجه تنها با وقوع و تحقق طلاق است که می تواند مهریه خود را از زوج خواستار شود. اما این تصوری اشتباه است چرا که این حق مالی حتی در دوران عقد نیز قابل مطالبه است. و به محض انعقاد عقد نکاح به وجود می آید. و انصراف زوجه از مطالبه مهریه است که او را از گرفتن مهریه مبری می سازد. در این مقاله کارشناس حقوقی معید، قرار است به یکی از سوالات شما عزیزان پیرامون اینکه آشتی بعد از اجرای مهریه، چه آثاری بر مطالبه این حق مالی دارد پاسخ دهد. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

2
در چه شرایطی مهریه ساقط می شود؟

این حق مالی قابل اسقاط نیست. مگر زوجه خود بخواهد از دریافت حق مالی که بر ذمه زوج است صرف نظر کند. و مهریه خود را به زوج بببخشد. و یا به بیان دیگر او را از پرداخت حق مالی که بر ذمه اوست بری الذمه کند.

3
آشتی زوجین بعد از تحقق طلاق

شما به عنوان زوجه ای که درخواست خود را مبنی بر مطالبه مهریه به اجرا گذاشته اید.و خواستار مطالبه مهریه خود از زوج هستید. برای اقدام و به جریان افتادن پرونده، در بدوا امر لازم است که به دایره اجرای ثبت مراجعه کنید. و با اثبات تمکن مالی زوج و با معرفی اموالی از او خواستار توقیف اموال و مطالبه مهریه خود باشید. و اگر در شرایطی امکان طلب مهریه از طریق اداره ثبت مقدور نبود خواسته خود را از طریق دادگاه به جریان بیاندازید. اگر بعد از اجرای مهریه، شما با یکدیگر آشتی کنید.و به دلایلی بخواهید از حق مالی خود بگذرید این امر مانع نمی شود که حق مطالبه مهریه خود را از دست دهید. چرا که امکان رجوع از مابذل مهریه،در جایی که قرار است به موجب اجرای طلاق، مهریه مطالبه شود وجود دارد.و با انصراف از اجرا شدن صیغه طلاق و یا ترتیب اثر دادن نشدن به گواهی عدم امکان سازش در دوران عده، این حق برای زوج به وجود می آید که به زوجه خود رجوع کند. از آنجایی که ماهیت طلاق از بائن به رجعی تبدیل شده، این حق نیز برای زوجه وجود دارد که از مهریه ای از آن منصرف شده و آن را به زوج بخشیده رجوع کند. و به بیان ساده تر آن را بار دیگر از زوج مطالبه کند. با اینکه از این حق مالی گذشته و آن را به زوج هبه کرده است.

4
آیا آشتی زوجین، مهریه را اسقاط می کند؟

باید گفت که مهریه جز در شرایطی که ثابت شود عقد نکاح به دلایلی باطل بوده، و یا زوجه خود از دریافت این حق مالی منصرف شده، و آن را به زوج بخشیده قابل اسقاط نمی باشد. و این حق برای زوجه وجود دارد که هر زمانی که اراده کند آن را با اثبات کردن تمکن مالی زوج و عندالمطالبه بودن مهریه، خواستار شود. اینکه مهریه به اجرا گذاشته شود.و زوجه به دلایلی از مطالبه این حق مالی صرف نظر کند. و نخواهد من باب آشتی، دیگر این حق مالی را از زوج مطالبه کند، موجب نخواهد گردید که او بار دیگر نتواند این حق مالی را مطالبه کند. مگر طی آشتی و توافق بین زوجین، زوجه بخواهد به کلی از این حق منصرف شود. و آن را از زوج مطالبه نکند که در این شرایط مهریه هبه شده،و دیگر امکان مطالبه آن وجود نخواهد داشت.

5
آشتی بعد از تحقق طلاق توافقی

در جایی که زوج و زوجه با توافق نظر تصمیم می گیرند که به زندگی مشترک خود پایان دهند، ملزم می شوند که تکلیف کلیه امور مالی و غیر مالی خود را مشخص کنند. یکی از مواردی که لازم است راجع به آن تعیین تکلیف شود مطالبه مهریه است. اینکه زوجه مهریه خود را ببخشد یا تمام و یا نصف مهریه را از زوج خواستار شود. اگر طی توافق صورت گرفته، تصمیم به مطالبه مهریه باشد زوجه بایستی با مراجعه به دایره اجرای ثبت و دادگاه خانواده این حق مالی را از زوج خواستار شود. اگر این تشریفات صورت گرفت و زوجه از مطالبه مهریه خود منصرف شد ودیگر مهریه خود را نخواست می تواند آن را به زوج هبه کند.و یا با رجوع از مابذل، بار دیگر در دوران عده و با رجوع زوج، آن را مطالبه نماید.

6
اگر زوجه از مهریه بگذرد می تواند بار دیگر آن را طلب کند؟

بستگی دارد که زوجه مهریه را به زوج هبه کرده و او را از این دین مالی بری الذمه کرده است یا نه. اگر هبه صورت بگیرد این حق مالی جز در شرایطی که بالاتر گفتیم امکان پذیر نیست و مهریه اسقاط می گردد. اما در صورتی که زوجه، با انجام مراحل و تشریفات اداری، برای مطالبه مهریه اقدام کرده باشد. اما به دلایلی منصرف شود و حق خود را مطالبه نکند و از شکایت خویش صرف نظر کند.این حق  او وجود دارد که برای بار دوم نیز پرونده حقوقی خود را به جریان بیاندازد.و با پشت سر گذاشتن تشریفات، خواستارمطالبه حق قانونی خود از زوج باشد.

7
آشتی زوجین در دوران عقد

در دوران عقد نیز، زوجه مستحق دریافت این حق مالی از زوج است. و می تواند تحت شرایطی، مهریه خود را از زوج مطالبه کند. اگر زوجه باکره باشد مستحق دریافت نصف مهریه، و در غیر این صورت تمام مهریه، به زوج تعلق خواهد گرفت.اگر زوج و زوجه که در دوران عقد با یکدیگر دچار اختلاف شده اند. و یا به هر دلیلی زوجه تصمیم دارد که پرونده مهریه خود را به جریان بیاندازد، این حق برای او وجود دارد که در صورت امتناع زوج به پرداخت، دعوی حقوقی را به طرفیت او مطرح کند.و با سپری کردن تشریفات اداری دعوی مهریه، این پرونده را به جریان بیاندازد. اگر بعد از اجرای مهریه، زوجین آشتی کنند و زوجه دیگر از گرفتن حق مالی خود منصرف شود، این حق برای او وجود دارد در صورتی که تمام یا نصف مهریه را به زوج هبه نکرده باشد. آن را بار دیگر از زوج مطالبه کند و پرونده حقوقی مهریه را به جریان بیاندازد.

8
آشتی بعد از اجرای مهریه در نکاح موقت

مهریه در نکاح موقت نیز توسط زوجه قابل مطالبه بوده و هیچ عاملی حتی منقضی شدن موعد عقد، موجب نخواهد گردید که این حق مالی اسقاط گردد.در رابطه با اجرا گذاشتن مهریه در نکاح موقت، زوجه محدودیت دارد. و اگر نکاح فی مابین آنها به ثبت نرسیده باشد زوجه نمی تواند برای به اجرا گذاشتن مهریه، از طریق دایره اجرای ثبت اقدام کند. بلکه بایستی حتما به دادگاه خانواده مراجعه کند. اگر زوجه مهریه خود را به اجرا گذاشت اما به شرایطی از مطالبه مهریه منصرف گردید.و با آشتی و یا به هر دلیلی نخواست مهریه خود را مطالبه کند، اگر مهریه خود را هبه نکرده باشد، این حق برای او وجود خواهد داشت که با به جریان انداختن پرونده برای بار دوم، این حق مالی را از زوج مطالبه کند. بدون آنکه حق مالی او اسقاط گردد و غیر قابل مطالبه باشد.

9
نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی مهریه و آشتی بعد از اجرای مهریه که در شرایطی با تحقق آن، زوجه از گرفتن طلب مالی خود از زوج منصرف می شود، پرداختیم. گفتیم که آشتی زوجین بعد از اجرای مهریه، موجب نمی گردد که حق مالی زوجه اسقاط گردد، و دیگر قابل مطالبه نباشد. بلکه این حق برای زوجه وجود دارد، که بار دیگر پرونده مهریه را به جریان بیاندازد. و این حق مالی را در صورتی که به زوج هبه نکرده باشد،مطالبه کند.

 

مسائل و موضوعات خانوادگی گستردگی زیادی دارند اما وکیل خانواده با تخصص و دانشی که در زمینه امور حقوقی مختلف دارد، با همه دعاوی و اختلافات خانوادگی و قوانین آن‌ها تسلط دارد و بهترین اقدامات را برای رفع آنها انجام خواهد داد. از جمله مسائل خانواده می‌توان به موضوعاتی مثل، طلاق، مهریه و مسائلی از این قبیل اشاره کرد. که می توان از وکیل خانواده در تهران مجموعه حقوقی معید کمک گرفت.

 

ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

پیشنهادات

تیم حقوقی معید به همکاری وکلای متخصص و زبده و وکیل مهریه در تهران تلاش دارد تا به افرادی که درگیر مشکلات حقوقی هستند خدمات مشاوره و وکالت ارائه دهد. جهت برخورداری از خدمات ما، شما عزیزان می توانید از طرق ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده، با ما در تماس باشید.و کلیه سوالات خود را در حوزه های مختلف حقوقی، با وکلای تیم ما در میان بگذارید.

10
سوالات متداول

1-اگر بعد از اجرای مهریه، با همسرم آشتی کنم، دیگر نمی توانم مهریه ام را تقاضا کنم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مهریه شما تحت هیچ شرایطی قابل اسقاط نبوده. و شما می توانید برای بار دیگر، پرونده مهریه خود را به جریان بیاندازید.و حق مالی خود را از زوج مطالبه کنید.

2-در چه شرایطی مهریه، برای بار دوم قابل مطالبه نیست؟

اگر زوجه از حق مالی خود بگذرد، و آن را به زوج هبه کند، و او را از دینی که بر ذمه اوست بری کند. دیگر نمی تواند خواستار مطالبه مهریه باشد.

آشتی بعد از اجرای مهریه

 

نظرات درباره مقاله آشتی بعد از اجرای مهریه

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

آشنایی با مفهوم عقد یا قرارداد

10 آذر 1401

انواع شرکت های تجاری

11 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

استرداد هدایایی دوران نامزدی

07 آذر 1401

نحوه وصول چک | 0 تا 100 مراحل وصول چک با تصویر

09 آذر 1401

وکیل ثبت شرکت در تهران

11 آذر 1401