contact

جرم خیانت در امانت چیست‌؟

دپارتمان کیفری - دسته بندی: حقوق کیفری جرائم علیه اموال

سوالات مطرح شده
1
خیانت در امانت چیست‌؟

بسیاری از افراد امروزه درگیر پرونده های کیفری خیانت در امانت هستند و نحوه شکایت و پیگیری این جرم را نمی دانند. علاوه بر این بسیاری از افراد متهم یا زخم خورده از خیانت در امانت به شیوه های مختلف حتی از این جرم کمترین اطلاعات را ندارند و به مجازات خیانت در امانت نیز آشنایی ندارند. در واقع تعریف خاصی برای آن در قوانین مجازات اسلامی تعریف شده و برای پیگیری این جرائم به وکیل متخصص و دارای سابقه و دانش در این حوزه نیاز است.

بنابراین دپارتمان حقوقی معید علاوه بر مشاوره تخصصی، هر نوع پرونده مربوط به این جرم ناپسند را قبول کرده و برای موکلین بهترین راهکار و نتایج مثبت را فراهم خواهد کرد. در ادامه نیز به اینکه جرم خیانت در امانت چیست و به نحوه کیفری یا حقوقی بودن آن پرداخته خواهد شد.

مجموعه حقوقی معید متشکل از بهترین وکیل تهران و ایران است. در این مجموعه عالی‌ترین وکیل پایه یک دادگستری در زمینه امور مختلف حقوقی از جمله وکیل خیانت در امانت و حوزه‌های دیگر حقوقی و کیفری در حال همکاری و کمک به تمامی ایرانیان داخل و خارج از کشور هستند.

 

ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

2
مفهوم جرم خیانت در امانت چیست؟

اگر شخصی که مال یا سندی به او سپرده شده از تحویل و پس دادن آن در موقع مطالبه مالک امتناع و پرهیز کند و آن مال را صرف استفاده در امور و راهی غیر از آنچه که مالک تعیین کرده نماید، خیانت در امانت انجام شده است. بنابراین برای تحقق جرم خیانت در امانت سه عنصر مالک، امین و مال مورد امانت لازم است و جرمی مشمول اموال منقول و غیرمنقول خواهد بود.

مطابق تعریف ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی نیز هرگاه اموال غیرمنقول یا منقول یا اسناد و نوشته هایی مانند چک، سفته، قبوض و نظایر آن به عنوان اجاره، رهن یا هر کار دیگری بدون اجرت یا با اجرت به کسی سپرده شود و توافق بر استرداد آن ها به صاحب انجام شود، اما امین آن را به ضرر صاحب تصاحب، استعمال یا تلف و مفقود کند مرتکب به خیانت در امانت شده است.

 

3
عوامل وقوع جرم خیانت در امانت چیست؟

در واقع چهار عامل و مصادیق کلی برای وقوع خیانت در امانت وجود دارد. اول استعمال که به معنی استفاده از مال امانی برای خود و دوم تصاحب یعنی مال امانت شده را برای خود دانستن است. سوم اتلاف به معنی وارد کردن زیان به اموال امانتی و یا مال امانتی را به هر طریقی از بین بردن است. در نهایت عامل آخر مفقودی یا گم شدن اموال امانت گرفته شده و یا مخفی کردن مال برای عدم دسترسی صاحب آن است. هر کدام از این موارد باعث مجازات فرد مرتکب به جرم خیانت در امانت خواهد شد.

4
حالت های کلی خیانت در امانت

تعیین نحوه و نوع خیانت در امانت با کمک وکیل و سپس طرح شکایت برای موفقیت در اثبات و پیگیری پرونده های خیانت در امانت اهمیت زیادی دارد. زیرا به کمک این موارد می توان روش کیفری یا حقوقی را برای نتیجه و عملکرد پرونده به خوبی انتخاب کرد. از جمله حالت های کلی و مهم خیانت در امانت عبارتند از:

  •  خیانت در امانت مطابق قانون تجارت
  • خیانت در امانت طبق قانون انحصار وراثت
  •  از ضعف نفسی افراد سوء استفاده کردن
  •  از مهر و امضا اشخاص سوء استفاده کردن
  •  خیانت مستخدمین یا کارمندان دولت در اسناد و اموال دولتی
  •  خیانت در امانت در ثبت اسناد و املاک
  • خیانت در امانت اموال منقول و غیر منقول

5
مجازات خیانت در امانت

مطابق قوانین و مقررات مجازات اسلامی، جرم خیانت در امانت شامل مجازات اصلی و مجازات های تبعی یا تکمیلی است. بنابراین مجازات اصلی مطابق ماده ۶۷۴ قانون تعزیرات مصوب سال ۷۵ شامل حبس از شش ماه تا سه سال است که مطابق شدت جرم و نظر قاضی و دادگاه این مدت می تواند متغیر باشد. از طرفی این جرم قابل گذشت و تعزیری بوده و طبق ماده ۲۳ و ۲۵ قانون مجازات اسلامی درباره مجازات جرم خیانت در امانت، مجازات های تبعی یا حبس از درجه ۶ تا درجه یک و به صورت مجازات یا جریمه نقدی و هر حکم مطابق نظر موازین فقهی و قاضی دادگاه برای این جرایم و مجرمان قابل اعمال و اجرا خواهد بود.

6
جرم خیانت در امانت کیفری است یا حقوقی

به طور کلی رسیدگی به جرم خیانت در امانت در صلاحیت دادگاه کیفری بوده ولی این جرم مقید به نتیجه بوده و رابطه علیت بین رفتار و ضرر باید مورد نظر شاکی قرار گیرد. از طرفی تحقق جرم بر مبنای رابطه امانی بین مرتکب و صاحب مال است و در واقع خیانت در امانت هم دارای مفهوم کیفری و هم مدنی و حقوقی است. از جنبه حقوق کیفری وجود رابطه علیت بین رفتار مرتکب و نتیجه مجرمانه در جرایم اهمیت زیادی دارد در حالی که در نحوه حقوقی این مورد لازم و قطعی نیست. بنابراین هم اقدامات حقوقی مختلف و هم فرایندهای دادخواست کیفری با نظر و راهنمایی وکیل خیانت در امانت برای این مورد از پرونده ها می تواند مفید و باعث احقاق حقوق افراد درگیر با این پرونده ها شود. با توجه به اینکه شروع رسیدگی و طرح شکایت از جرم خیانت در امانت از راه تقدیم شکوائیه به دادگاه بوده، بیشتر فرایند رسیدگی در قالب امور کیفری قابل ارزیابی و ادامه است.

  •  نحوه رسیدگی کیفری به خیانت در امانت

ابتدا باید شکوائیه برای جرم خیانت در امانت به کمک وکیل، تنظیم و سپس آن را توسط دفاتر خدمات الکترونیک به دادسرا ارسال کرد. بعد از تشکیل پرونده و ارجاع به شورای حل اختلاف برای سازش طرفین، در صورت عدم موافقت به سازش آن پرونده به دادسرا و برای انجام تحقیقات و بررسی یا ارزیابی ادله های طرفین ارسال خواهد شد. بعد از محرز شدن جرم نیز ابتدا قانون صدور قرار جلب تایید و اجرا و سپس اجرای کیفرخواست برای متهم انجام می شود. بعد از صدور کیفرخواست نیز پرونده به دادگاه صالح کیفری دو ارجاع داده شده و برای رسیدگی و صدور حکم خیانت در امانت توسط قاضی دادگاه دریافت خواهد شد.

  •  نحوه رسیدگی حقوقی به خیانت در امانت

برای پرونده های خیانت در امانت امکان انجام اقدامات حقوقی مختلف به کمک وکیل متخصص و باسابقه وجود دارد این اقدامات می تواند شامل اثبات سپردن مال از طریق رسید دریافت مال، شهادت شهود و مطلع از داد و ستد امانت باشد. همچنین اثبات درخواست استرداد مال از طریق اسناد و مکتوبات یا شهود و یا مراودات و اقدامات انجام شده در فضاهای مجازی یا اثبات عدم استرداد عین مال یا موضوع امانت از دیگر فرایندهای حقوقی قابل پیگیری برای جرائم مختلف خیانت در امانت است.

توصیه می کنیم مطلب نحوه اثبات خیانت در امانت را از مجموعه معید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مطالعه نمایید.

7
نتیجه گیری

گسترش جرم خیانت در امانت در جوامع امروزی یکی از دلایل نیاز و ضرورت به داشتن اطلاعات کافی در این زمینه برای قربانیان این پرونده ها یا حتی آگاهی از میزان مجازات آن برای متهمین به این جرم است. در واقع اساس و اصل موضوع این جرم به صورت کیفری قابل پیگیری است اما می توان از طریق روش های حقوقی و قواعد و تبصره های مدنی نیز برای این جرم اقداماتی انجام داد.

برای رسیدگی دقیق و حرفه‌ای به پرونده خیانت در امانت وجود و حضور وکیل لازم است. بنابراین در این زمینه خیانت در امانات تنها به کمک وکیل متخصص و باتجربه با حداکثر دانش ویژه در پرونده های کیفری و حقوقی از دپارتمان حقوقی معید می توان به نتایج مثبت و مفید رسید. در این مقاله نیز به اینکه خیانت در امانت چیست‌ و نکات مهم کیفری و حقوقی در این زمینه مطرح گردید.

ارتباط با مجموعه حقوقی معید

شماره تماس :  021-91016668

آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4

8
سوالات متداول

1- شکایت از خیانت در امانت چگونه است؟

در دادگاه صالح کیفری و با تنظیم شکوائیه امکان پیگیری پرونده خیانت در امانت برای افراد دارای این دغدغه وجود دارد.

2- مزیت اخذ وکیل متخصص خیانت در امانت چیست؟

رسیدن به نتایج مطلوب و مورد نظر موکل با سرعت بیشتر و افزایش احتمال موفقیت در پرونده های جرم خیانت در امانت نیز از مزایای اخذ وکیل است.

3- عناصر حقیقی وقوع جرم خیانت در امانت کدام است؟

مفقودی و گم شدن هر نوع مال امانتی، اتلاف و از بین بردن آن، تصاحب و استعمال در اموال امانت گرفته شده و هر نوع سوء استفاده از مال توسط امین جزء و مصداق جرم خیانت در امانت است.

 مفهوم جرم خیانت در امانت چیست؟

نظرات درباره مقاله خیانت در امانت چیست‌؟

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران

افزودن دیدگاه
bg

موضوعات مرتبط

موضوعات مرتبط

محاربه چیست؟ جرم ایجاد رعب و وحشت + مجازات

18 بهمن 1401

اثبات دزدی بدون مدرک | 3روش ادله اثبات جرم

18 بهمن 1401

سوء استفاده از ضعف نفس اشخاص

18 آذر 1401

بهترین وکیل سرقت | (دزدی و خفت گیری)

18 آذر 1401

جرم سوءاستفاده از سفید امضا | قانونی و معنوی

18 آذر 1401

ازادی قاتل به قید وثیقه

30 بهمن 1401