اجرا گذاشتن چک برگشتی چه مراحلی دارد؟
دپارتمان حقوقی - دسته بندی: اسناد تجاری
اجرا گذاشتن چک برگشتی چه مراحلی دارد؟
وقتی که چک بلا محل از طرف شخصی صادر گردد و به عبارتی صادرکننده آن چک به اندازه مبلغ چک در حساب خود و نزد بانک اعتبار مالی و وجه نداشته باشد، دارنده آن چک به روش های مختلف حقوقی می تواند برای وصول چک یا مطالبه مبلغ چک اقدامات قانونی لازم را انجام دهد. این فرایند در حقوق و عرف به عنوان اجرا گذاشتن چک برگشتی معروف است.
برای به اجرا گذاشتن چک برگشتی دارای مبالغ کمتر از ۲۰ میلیون تومان از روش حقوقی و با استفاده و مراجعه به شورای حل اختلاف می توان اقدام کرد. همچنین برای مبلغ بالاتر از ۲۰ میلیون تومان نیز با مراجعه به دادگاه و به شیوه کیفری می توان چک را برگشت و به اجرا گذاشت. از طرفی انواع چک به عنوان یک سند قانونی بوده و به دلیل ماهیت حقوقی آن ها امکان وصول چک برگشتی با چند شیوه معمول و متداول وجود دارد. هر کدام از این شیوه های به اجرا گذاشتن چک نیز دارای مراحل و نکات حقوقی مهمی بوده که باید همه افراد از این موارد آگاهی داشته باشند.
نحوه به اجرا گذاشتن چک برگشتی معمولاً به شیوه حقوقی و کیفری بوده و هر کدام از این موارد نیز دارای عواقب، نتایج و پیامدهای مختلف است. بنابراین در ادامه به اینکه اجرا گذاشتن چک برگشتی چه مراحلی دارد؟ و شرایط و مناسبترین روش برای این اقدام پرداخته خواهد شد. و همچنین مطلب چک برگشتی چیست؟ نیز می تواند اطلاعات مفیدی در این زمینه به شما بدهد.
مجموعه حقوقی معید، به همکاری وکلای متخصص و زبده تلاش دارد تا به افرادی که درگیر مشکلات حقوقی هستند خدمات مشاوره و وکالت ارائه دهد. در صورت برخورداری از خدمات تیم حقوقی معید، شما می توانید از طرق ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید. و سوالات حقوقی خود را با وکلای ما از طریق مشاوره آنلاین، تلفنی در میان بگذارید. و اگر قصد مشاوره حضوری و بررسی مدارک دارید برای حضور در دفتر سعادت آباد، می توانید اقدام به گرفتن وقت مشاوره کنید.
ارتباط با مجموعه حقوقی معید
شماره تماس : 021-91016668
آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4
نحوه به اجرا گذاشتن چک برگشتی به شیوه کیفری
در شیوه کیفری به اجرا گذاشتن انواع چک، در صورتی که وجه چک توسط صادرکننده آن به مقدار کافی در حساب موجود نباشد، می توان به این شیوه از صادرکننده به جرم صدور چک بلا محل شکایت تنظیم کرد. این نوع شکایت با مراجعه به دادسرا و تنظیم شکوائیه صدور چک بی محل انجام خواهد شد.
از طرفی مطابق قانون چهار شرط اصلی برای استفاده از شیوه کیفری برای به اجرا گذاشتن چک برگشتی وجود دارد و در صورت وجود یکی از این موارد در هنگام وصول چک می توان علیه صادرکننده چک اقدام به برگشت زدن چک و شکایت نمود که این موارد عبارتند از:
-
وقتی که مبلغ ثبت شده در چک در حساب صادرکننده چک نبوده و یا کمتر از آن است.
-
اگر با وجود اطلاع قبلی صادرکننده چک از مسدود بودن حساب، باز هم اقدام به صدور و کشیدن چک نماید.
-
در صورتی که مبلغ چک در حساب صادرکننده چک موجود بوده اما قبل از تاریخ وصول و پاس شدن چک آن را خارج کنند.
-
اگر بانک نتواند چک را به دلیل دستور عدم پرداخت صادرکننده چک پاس و نقد نماید.
توصیه می کنیم مطلب نحوه شکایت کیفری از چک برگشتی را از مجموعه ما برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید.
مراحل به اجرا گذاشتن چک برگشتی به روش کیفری
اولین اقدام پس از اطلاع از بلا محل بودن چک دریافت گواهی عدم پرداخت از بانک محل است و مهلت برگشت زدن چک در این شیوه حداکثر تا ۶ ماه از تاریخ صدور چک توسط دارنده چک خواهد بود. نکته مهم در این روش عدم امکان دریافت مستقیم مبلغ داخل چک و در زمان کوتاه است زیرا روش کیفری تنها به مجازات و محرومیت از دسته چک برای صادرکننده آن منجر خواهد شد. بعد از این گام باید در سامانه یا با مراجعه به دادسرای مرتبط با بانک صادرکننده گواهی عدم پرداخت ثبت شکایت انجام گردد.
در این روش دادسرا تنها به جرم صدور چک بلا محل رسیدگی کرده و برای پیگیری مبلغ پرداخت نشده باید اقدام به ارائه درخواست جداگانه، تکمیل فرم دادخواست مطالبه طلب در دفاتر دادگاه حقوقی و انجام مراحل بعدی به کمک وکیل نمود. در نهایت نیز دادگاه پس از مهلت مشخصی به ادعا رسیدگی و با تایید قاضی و کارشناسان حقوقی حکمی جهت پرداخت مبلغ چک صادر می گردد. همچنین هزینه کلی اجرائیه چک برگشتی به روش کیفری کمتر از دیگر روش های قانونی شکایت است.
نحوه به اجرا گذاشتن چک برگشتی به شیوه حقوقی
روش حقوقی اطمینان بیشتری برای دریافت طلب افراد در صورت به اجرا گذاشتن چک ایجاد خواهد کرد. در این روش نیز با مشاهده بدون محل بودن چک و عدم اعتبار کافی صادرکننده آن می توان با تنظیم یک دادخواست حقوقی در هر زمان و بدون هیچ محدودیتی برای مراجعه به دادگاه جهت به اجرا گذاشتن چک اقدام نمود. روش حقوقی برای افرادی که امکان شکایت کیفری برای چک آن ها وجود نداشته باشد، توسط وکلا و دارنده چک مورد استفاده قرار گرفته که این فرایند نیز طولانی تر انجام خواهد شد.
در این روش به اجرا گذاشتن چک برگشتی، دارنده چک قادر بوده محکومیت صادرکننده آن چک را نسبت به پرداخت کل خسارات و هزینه دادرسی از دادگاه درخواست کرده و علاوه بر تقاضا و دادخواست مطالبه وجه چک می تواند درخواست صدور توقیف اموال صادرکننده چک برای همه اموال اعم از منقول و غیر منقول را برای وصول مبلغ چک از دادگاه و قاضی داشته باشد.
مراحل به اجرا گذاشتن چک برگشتی به روش حقوقی
از روش حقوقی برای تکمیل شکایت و پیگیری پرونده به اجرا گذاشتن چک و وصول آن نیز استفاده می شود. همچنین مطابق مراحل روش قبل، در شیوه حقوقی به اجرا گذاشتن چک نیز ابتدا دارنده چک باید به همان بانک مسئول و صادرکننده چک مراجعه کرده و گواهی عدم پرداخت چک را از بانک با توضیحات دلایل برگشت زدن چک دریافت کند. سپس باید اقدام به تنظیم و تهیه یک دادخواست حقوقی برای برگشت زدن چک نماید. در گام بعدی باید به دادخواست حقوقی، یک نسخه یا کپی از چک برگشتی و فرم گواهی عدم پرداخت ضمیمه گردد. در نهایت با تقدیم این مدارک و اسناد به دادگاه می توان روند وصول وجه چک را به کمک وکیل متبحر در زمینه این پرونده ها به ویژه با کمک وکلای معید دنبال کرد.
در روش حقوقی به اجرا گذاشتن چک برگشتی فرد می تواند هزینه تنظیم دادخواست حقوقی و تمام مبلغ چک را از دادگاه مطالبه کرده و محدودیتی در این زمینه برای او وجود نخواهد داشت. مزیت اصلی و مهم روش حقوقی عدم محدودیت زمانی هنگام شکایت از صادرکننده چک است. بنابراین با دریافت مشاوره از بهترین وکلا می توان در زمینه انتخاب بهترین روش حقوقی برای به اجرا گذاشتن چک اقدامات مفیدتری انجام داد.
نتیجه گیری
اگر چه امروزه با ورود چک های صیادی دردسرهای به اجرا گذاشتن چک های قدیمی بسیار کمتر شده اما همواره برگشت زدن چک و به اجرا گذاشتن آن با روش های مختلف در جامعه رایج است. در واقع چک ها سندی قانونی بوده و دارندگان آن ها در صورت اطمینان از بلا محل بودن آن می توانند اقدام به شکایت از صادرکننده آن و مطالبه وجه چک خود به صورت قانونی نمایند. بنابراین آشنایی با نحوه و مراحل به اجرا گذاشتن چک و حقوق و قوانین مربوط به این موارد برای همه لازم و ضروری است.
وکلای برتر، متخصص، توانمند و دارای دانش حقوقی عالی در زمینه برگشت زدن، به اجرا گذاشتن و وصول انواع چک همواره به عنوان نجات دهنده این پرونده های حقوقی بوده و گروه وکلای معید با برخورداری از هنه این خصوصیات به نحو احسن به مشاوره و کمک به موکل های خود خواهند پرداخت. در این مقاله نیز به کمک دانش و مشاوره های برتر تیم وکلای معید به نحوه، شرایط و مراحل به اجرا گذاشتن چک برگشتی پرداخته شد.
اگر در تهران هستید و به وکیل چک صیادی در تهران نیاز دارید مجموعه معید یکی از بهترین دپارتمان های حقوقی در ایران است که شما میتوانید به صورت آنلاین از این دپارتمان مشاوره بگیرید.
ارتباط با مجموعه حقوقی معید
شماره تماس : 021-91016668
آدرس ما : تهران سعادت اباد چهارراه سرو غربی خیابان ریاضی بخشایش خیابان زند وکیلی غربی پلاک 91 طبقه 4
سوالات متداول
1- بهترین روش برای به اجرا گذاشتن چک برگشتی کدام است؟ روش حقوقی یا کیفری؟
انتخاب این روش به شرایط کلی چک و مبالغ آن بستگی داشته اما به طور معمول از روش کیفری به دلیل مزایای خوب و احتمال بیشتر وصول چک توسط وکلا و دارندگان چک برگشتی بیشتر استفاده می شود.
2- کم هزینهترین روش برای به اجرا گذاشتن چک برگشتی کدام است؟
هزینه اجرائیه انواع چک برگشتی با استفاده از شیوه کیفری بسیار کمتر بوده و این روش به عنوان اقتصادیترین راه برای وصول چک نزد بسیاری از وکلا شناخته شده است.
3- آیا امکان تنظیم شکایت بدون دریافت گواهی عدم پرداخت در دو روش کیفری و حقوقی وجود دارد؟
خیر برای تکمیل مدارک و ثبت پرونده اجرائیه چک به این گواهی دریافتی و تایید بانک برای برگشت زدن چک در هر دو روش نیاز بوده و باید در بازه زمانی مناسب اقدام به تهیه این فرم توسط دارنده چک از بانک مورد نظر شود.
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است...